10 Greșeli comune de hrănire a calului

Cel mai Proprietarii de cai Bucurați-vă de hrănirea caii. Este distractiv să vă vedeți calul să vă bucurați de mese și să veniți la voi când vă vede cu găleata de alimentare. Dar este ușor să faci o greșeală atunci când vă planificați nevoile dietetice ale calului. Evitați aceste 10 greșeli comune de hrănire.

01 din 10

Suprasolicitare

Ca proprietari de cal, de obicei, ne bucurăm de îngrijirea tovarășilor noștri și că adesea înseamnă să le oferim cele mai bune feed-uri posibile. Cu toate acestea, este ușor să mergi peste bord pe feed. Suprapunerea poate duce la probleme de obezitate, inclusiv la sindromul metabolic ecvine și poate duce la laminita. Dacă vă aflați deveniți un bucătar de maestru pentru un cal care nu are cerințe neobișnuite sau specifice, ați putea fi în pericol de a supraviețui calului. Majoritatea caii au nevoie de o dietă foarte simplă de pășune bună sau de fân și are nevoie doar de suplimente sau concentrate dacă există o deficicătură în nutriție. Nu este nevoie să se amestece și să gătească mashii tărâțe, să felicite morcovi și să servească mese elaborate. Având testarea fânului este o idee bună, deoarece indică ce tipuri de suplimente ați putea adăuga la dieta calului dvs.

Overfeeding este o problemă deosebită la caii tineri. În timp ce aceasta este tentantă să vă păstrați vopsirea sau dorința plăcută, creșterea prea rapidă poate provoca malformații comune. Tânărul dvs. va beneficia de o creștere constantă lentă, medicamente regulate de control al parazitului și un exercițiu amplu care îl păstrează și se potrivesc.

  • 02 din 10

    Subalimentare

    Subfensul poate fi o problemă cu cai seniori și caii care lucrează din greu. În timp ce caii de lucru greu se poate aștepta să pară slabă, nu ar trebui să arate gaunt. Dacă fânul sau pășunea nu vă vor păstra calul de lucru conditie buna, Uită-te la concentrate pentru a face deficitul. Cu toate acestea, rețineți că cea mai mare parte a dietei calului dvs. ar trebui să fie alcătuită din iarbă sau fân. Subalimentare fân sau pășuni și supraeminding Granule și concentratele pot duce la colici.

    Caii seniori pierd capacitatea de a digera eficient alimentele și pot avea nevoie de un ajutor suplimentar suplimentar sub formă de suplimente și concentrate. Căutați feeduri special dezvoltate pentru caii de rang înalt.

  • 03 din 10

    Iarbă de pășuni inadecvată

    Este ușor să te uiți la o pășune de la distanță și să crezi că este luxuriantă și verde. Dar o inspecție mai strânsă poate dezvălui că pășunea ta este depășită de buruieni nedorite. Aceasta înseamnă că caii trebuie să muncească mai greu pentru a găsi suficiente alimente și pot începe să mănânce buruienile mai puțin nutriționale și uneori toxice. Aveți grijă de pășunile voastre astfel încât acestea pot oferi bine pășunat pentru caii tăi.

  • 04 din 10

    Fara săracă

    Cumpărarea fânului poate fi dificilă, dar merită într-adevăr să fie deosebit, deoarece fânul sărac poate provoca toate tipurile de probleme. Fânul poate fi deficitar din punct de vedere nutrițional. Unele hay nu sunt potrivite pentru cai și pot provoca colici. Dusty, fânul mucegai poate fi rău pentru plămânii calului tău.

    Continuați la 5 din 10 de mai jos.
  • 05 din 10

    Calculul de volum nu greutate

    Este important să hrănești atât fân și Concentrează-te în greutate nu în funcție de volum. Deși va fi dificil să se determine greutatea fânului, calul tău mănâncă dacă mănâncă o alegere liberă de la un balon rotund, puteți estima greutatea fânului tău mănâncă dacă utilizați baloturi mici. De ce este important acest lucru? În general, proprietarii își aruncă caii un "puține fulgi" de fân pentru fiecare masă. Dar nu toate pătratele mici sunt de greutate egală.

    Cântărirea concentratelor de cereale este importantă și este importantă. Majoritatea îngrijitorii utilizează metoda Scoop. Dar companiile de hrană pentru cai recomandă hrănirea în greutate și calculați porțiunile recomandate de greutatea corporală. Dacă mergeți la ochi, puteți fi sub sau supra-hrăniți calul. Cel puțin cântărește porțiunile pentru a calcula suma, apoi marchează scoopul dvs., astfel încât să hrănești aceeași sumă de fiecare dată.

  • 06 din 10

    Supra-completare

    În cel mai bun caz, supra-completarea vă aruncă banii. În cel mai rău caz, supraexpunerea poate provoca dezechilibre minerale sau de vitamine.

    Avertizare

    Unele vitamine și minerale sunt toxice atunci când sunt consumate în cantități mari.

    Aveți fânul testat și verificați ingredientele concentratelor înainte de a adăuga vitamina sau suplimente minerale.

  • 07 din 10

    Ignorarea controlului parazitului

    Unii paraziți interni concurează cu calul tău pentru mâncarea pe care o mănâncă. A Programul regulat de degradare poate elimina paraziți nocivi care fură alimentația și pot deteriora organele interne ale calului.

  • 08 din 10

    Ignorarea problemelor dentare

    In timp ce Ecine problemele dentare nu sunt într-adevăr o problemă de hrănire, calul tău nu va putea obține toată nutriția de care are nevoie dacă nu poate mesteca corect. Acest lucru este deosebit de obișnuit în cai mai în vârstă care pot avea dinții lipsă sau pierduți. Caii maturi pot dezvolta cârlige și muchii ascuțite pe dinții care fac mestecând dureroasă. Îngrijirea dentară obișnuită este o necesitate.

    Continuați până la 9 din 10 de mai jos.
  • 09 din 10

    Fără a oferi apă adecvată

    Oferind curat abundente apă este esențială pentru sănătatea calului tău. Impactul colic poate să apară dacă calul dvs., mai ales unul care are acces la fân, nu rămâne bine hidratat. Apa foarte rece poate descuraja caii de a bea in iarna - si nu in mod surprinzator, asta cand impactul colic este cel mai comun. Un încălzitor prin intermediul unei găleți de apă caldă amestecat cu frigul este o modalitate bună de a vă asigura că calul dvs. nu trebuie să bea apă rece înghețată.

  • 10 din 10

    Nu furnizați sare

    Sare este important să vă mențineți echilibrul de electroliți al calului. Unii oameni au pus sare liberă pe hrana calului lor. Aveți grijă să nu "supra-sare". Majoritatea caii se pot auto-reglementa cu un bloc de sare în standul sau pășunatul lor.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » 10 Greșeli comune de hrănire a calului