Spitz japonez: profil de rasa de caini

Spitz japonez

Spitzul japonez este o rasă de companie mică, pufoasă, alb, care a fost dezvoltată în Japonia. "Spitz", numite și rase nordice, sunt un tip de câine frecvent găsit în regiunile reci și zăpadă. Ca și cele mai multe rase de spitz, Spitzul japonez are o haină dublă groasă, un cap în formă de cap, urechi triunghiul în poziție verticală și o coadă lungă care se bucură în sus și peste spate.

Spitzul japonez prietenos și distractiv și distractiv este câinele familial de familie. Vesel, liniștit și curat, sunt câini de casă ideală, ceea ce este un lucru bun pentru că nu există nimic care vor mai mult decât să fie în interior cu familiile lor. Dimensiunea redusă a Spitzului japonez și nivelul de energie moderat îl face un câine de apartament ideal. Cele mai multe Spitz japonez se întâlnesc cu alți câini, pisici și copii respectuoși.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Fundația Stock Service

Greutate: 10 până la 25 de lire sterline

Înălţime: 12 până la 15 inci înălțime la umăr

Palton: O strat exterioară dreaptă și de așteptare, asociată cu un substrat scurt, moale, dense

Culoarea stratului: Alb pur

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile spitzului japonez

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria spitzului japonez

Spitzul japonez a fost dezvoltat în Japonia în anii 1920 și 1930 prin încrucișarea altor câini de tip Spitz care au fost importate din diverse locații, inclusiv Australia, Canada, China, Siberia și Statele Unite. După câteva decenii încrucișate diferitele rase Spitz, o rasă mică, pufoasă, White Spitz a fost recunoscută în 1948 și numită Spitz japonez. Deși au fost păstrate înregistrări ale programului de reproducere specifice, acestea au fost distruse în timpul celui de-al doilea război mondial, astfel că detaliile exacte rămân un mister. Ratele au crezut că sunt folosite pentru dezvoltarea spitzului japonez includ spitz german alb, Klein Wolfssspitz (cunoscut și sub numele de Keeshond) și diverse rase de tip spitz alb.

În Statele Unite, Spitzul japonez este recunoscut de Clubul Kennel United, unde face parte din grupul de rase nordice. SPITZ japoneză face parte, de asemenea, din serviciul de stocare din Clubul American Kennel, care este primul pas către o eventuală recunoaștere completă. Rasa este, de asemenea, recunoscută de Clubul Canadian Kennel (Grupul de câini non-sportiv), Clubul Kennel Japonia și Clubul Internațional de Kennel Fédération Cynologique International.

Îngrijirea spitz japoneză

Haina albă a lui Spitz a lui Spitz japonez, este surprinzător de ușor de îngrijorat. Nu este nevoie de tăiere și spitz japonez tind să se uite și să se simtă curat, doar cu băi ocazionale, deoarece părul respinge în mod natural murdăria. De două ori pe an, Spitzul japonez experimentează o vărsare sezonieră, pierzând o mare parte din subactul său pe parcursul celor câteva săptămâni. Adesea numit "strat de suflare", este nevoie de o periaj suplimentar în acest timp pentru a reduce cât de mult părul se termină pe mobilier și îmbrăcăminte. Cu toate acestea, restul anului, spitz japonez scade mai puțin decât credeți și necesită doar periaj săptămânal. Păstrați-vă unghiile japoneze spitz scurte prin tăierea lor săptămânal sau în fiecare săptămână. Inspectați urechile japoneze ale lui Spitz săptămânal și curățați cu un curățător de animale de companie când arată murdar.

Deși Spitz japonez au o cantitate mare de energie, nu au nevoie de cantități uriașe de exerciții fizice. Spitz japonez Bucurați-vă de plimbări zilnice. Cuplate cu unele sesiuni de joc în curtea din spate și majoritatea Spitz japonez va fi fericit. Dacă locuiți într-un apartament, este deosebit de important să scoateți spitzul japonez din casă pentru plimbări și explorarea. Dimensiunile mici ale Spitzului japonez își face foarte portabil și îi place să-și însoțească oamenii pe excursii din afara casei.

Spitzul japonez este foarte inteligent și această rasă vrea să vă mulțumească, astfel încât să poată fi ușor să se antreneze atâta timp cât găsiți motivația potrivită. Unele Spitz japonez ar putea face orice pentru un tratament gustos - alții ar putea fi mai motivați de jucăria lor preferată. Păstrați sesiunile de antrenament scurt și dulce, întotdeauna se încheie cu o notă pozitivă. Este important să începeți să vă socializați spitzul japonez devreme în catelus pentru a evita timiditatea excesivă și nervozitatea față de noi, locuri și lucruri. Deși sunt mici, rezistă nevoii de a-ți spui japonezii și să-l ducă peste tot - să-l ducă pe propriul său patru labe și să experimenteze lumea aproape și personală. Acest lucru îi va permite să dezvolte încrederea necesară pentru a fi un câine adult bine ajustat.

Icealien / Getty Images "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-20 "Container de date =" Adevărat "/">
virgonira / Getty Images "Data-Caption =" "Data-expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-21 "Container de date =" Adevărat "/">
Demusul Lyubov / Getty Images "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-22 "Container de date =" Adevărat "/">

Probleme comune de sănătate

Spitzul japonez este o rasă extrem de sănătoasă, cu o durată lungă de viață. Crescătorii de reputați au evaluat spitzul japonez adult Patellas de lux Pentru a evita trecerea acestei probleme, despre care se știe că apare ocazional în rasă.

Dieta și nutriția

Hrăniți-vă spitz-ul japonez un hrană pentru câini de înaltă calitate (întrebați-vă amelioratorul sau medicul veterinar pentru o recomandare) și asigurați-vă că ați porniți mese cu o ceașcă de măsurare sau scară pentru a evita supraîncălzirea. Hrănire gratuită (lăsând alimentația toată ziua), poate duce la câștigarea în greutate mese programate de două ori pe zi este mai sănătoasă. Fiind supraponderali pot exacerba problemele comune precum patellasul de lux și duc la alte probleme de sănătate cum ar fi diabetul zaharat.

Cele mai bune rase de câine care arată ca niște vulpi
PROS
  • Un câine de apartament bun

  • Curățenie și ușor de îngrijire

  • Prietenos cu oamenii și animalele de companie

Contra
  • Poate fi precaut de străini

  • Unii pot fi barbitori problematici

  • Nu face bine atunci când este lăsat singur

Unde să adoptați sau să cumpărați

Spitzul japonez este o rasă rară în America de Nord. Unii adulți ar putea găsi drumul în salvare, dar, de obicei, oamenii care doresc să aducă acasă un spitz japonez va cumpăra un catelus de la un crescător de reputație. Clubul Japonez Spitz al SUA publică un director de crescători pe site-ul său web. Fiți pregătiți să obțineți o listă de așteptare, deoarece nu există mulți crescători japonezi Spitz în America de Nord.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă place Spitz japonez, ați putea dori, de asemenea, aceste rase:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câine Pentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Spitz japonez: profil de rasa de caini