Câine samowed: informații de rasă, caracteristici și fapte

Câine SamoWed: informații de rasă, caracteristici și fapte

Nu există nici o îndoială că bilele albe de puf cunoscute ca rasele de câine SamoWed sunt o vedere de a privi. Potriviți acest lucru cu personalitățile lor blânde și prietenoase și este ușor să vedem de ce sunt atât de iubiți. Dar, înainte de a obține o rasă de câine, merită să știți cât mai mult posibil despre ei - și acesta este exact ceea ce vă vom arăta în acest ghid.

Hainele lor distinctive s-au dezvoltat din anii lor de a trăi în unele dintre cele mai reci condiții din lume în care temperaturile ar putea scădea până la minus-60 de grade. Inițial, ar fi avut tot felul de responsabilități, cum ar fi vânătoarea, hainele de transport și renul. În timp ce ele pot fi foarte independente, își păstrează încă personalitățile lor prietenoase și blânde.

Samoyed câine rasă

Istoria Samoyed

Numele neobișnuit Samoyed vine de la poporul Samoyede care au migrat din Asia în Siberia. Acești câini au fost crescuți pentru a face locuri de muncă dure în unele dintre cele mai extreme condiții de pe planeta Pământ. Proprietarii lor originali semi-nomadi s-ar adăposti în corturi și ar fi întăriți Canine Companioni Pentru o căldură foarte necesară. Unele dintre slujbele pe care le-au fost crescute pentru a include scandele de tragere peste zăpadă, vânătoare și urmăresc proprietarii lor. Inițial, reni a fost una dintre principalele lor pradă, dar responsabilitățile lor s-au transformat mai mult spre a le împiedica de-a lungul anilor.

Era exploratori arctici care au adus mai întâi câinii în Anglia. Ei au atras interesul regal și regina Alexandra din Danemarca a făcut mult pentru a le promova ca câini de spectacol. Curând, au fost introduși în SUA și au fost înregistrați în Clubul American Kennel din 1906.

Idei sumare

  • Samoyeds au fost prezenți cu Roald Amundsen cu privire la călătoria sa de succes spre Polul Sud în 1911.
  • Precum și hainele lor albe, pufoase, câinii Sammy sunt, de asemenea, cunoscuți pentru zâmbetele lor câștigătoare, care sunt aproape imposibil de rezistat!
  • Cunoscut pentru dispozițiile lor bune, Samoyed sunt membri iubiți ai familiilor lor și sunt deosebit de bune în jurul copiilor.
  • Acesta este un câine care nu-i place să stea în jur, așa că trebuie să fii la îndemână pentru a-ți distra o mulțime de timp.

Lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți

Înainte de a obține un Samoyed, există câteva lucruri pe care ar trebui să le cunoașteți cu privire la modul de a avea grijă de ei cu succes. Am împărțit aceste puncte în câteva domenii cheie pentru a vă ajuta.

Instruire

Instruirea dvs. Samoyed nu va fi cea mai ușoară sarcină din lume. În timp ce ele sunt cursanți inteligenți și rapizi, trebuie să le păstrați stimulați și angajați. În caz contrar, ei vor pierde rapid interesul în procedură. Repetarea nu va lucra cu ei. Activitățile precum urmărirea și agilitatea se pot dovedi a fi tehnici utile de urmat.

În legătură cu o postare: Tunelul de agilitate pentru câini

O altă activitate utilă pentru câinii Samoyed este socializare. În esență, acesta este procesul de a învăța câinele dvs. pentru a continua cu alți câini și oameni. Acest lucru ar trebui făcut într-un stadiu incipient al vieții pentru a se asigura că tehnicile sunt transmise în viitor. Procesul de socializare implică expunerea câinelui dvs. într-o serie de medii diferite, oameni, sunete, mirosuri și alte animale. Fără această expunere, este foarte ușor ca câinele dvs. să devină prea timid și timid.

Puppiesti albi samoyed

Hrănire

Hrană pentru câini de înaltă calitate este important în sănătatea și bunăstarea câinelui tău samoyed. Puiul de câine SamoWed ar trebui să li se ofere alimente care vor contribui la creșterea lor constantă - și anume hrănirea, care este înaltă în calitate și scăzută în calorii.

Asigurați-vă că măsurați cantitatea de alimente pe care o oferiți pentru a opri câinele dvs. depășind excesul de greutate. Vă puteți simți în jurul zonei stomacului dacă bănuiți că încep să se grăbească pe lire sterline. Trebuie să reacționați în consecință, deoarece obezitatea este un stat periculos pentru ca câinii să intre.

Îngrijirea

Haina albă ultra-groasă este caracteristica definitorie a samoyed. În timpul iernii, veți observa că este atât de dens că nu vă puteți vedea cu greu pielea în acest timp. Când lunile mai calde ale anului se rostogolesc, veți observa că acest lucru va arunca foarte mult. Dacă știți orice producători profesioniști de îmbrăcăminte, acest lucru poate fi rotit în haine frumoase frumoase!

În timp ce câinele dvs. poate fi foarte frumos să se uite, hainele lor vor prezenta în mod inevitabil o serie de provocări atunci când vine vorba de îngrijirea lor în mod corespunzător. Trebuie să vă spălați stratul de câine cu sârguință. În caz contrar, este foarte probabil să încurcați și să covorașe. Lăsați-le prea mult timp și pot deveni dureroase. În timpul sezonului de vărsare Samoyed, vă puteți aștepta să găsiți blănuri albe peste tot, cu excepția cazului în care țineți pasul cu îngrijirea lor.

Cantitatea de îngrijirea pe care trebuie să o faceți, poate părea dunător la început. Periajul zilnic este necesar în timpul sezonului de vărsare. În alte momente ale anului, ar trebui să vă spălați în continuare pooch-ul de câteva ori pe săptămână. Așteptați-vă scăldați câinele O dată la fiecare două luni sau mai des dacă se rostogolesc în ceva ciudat, deoarece acest lucru este probabil să stea în haine lungi și groase. Așteptați să lăsați deoparte destul de mult timp să vă scăldați samoyed. Înmuiați haina tot drumul, clătiți șamponul și permiterea ca totul să se usuce poate dura mult timp. Mulți proprietari decid să coboare pe calea obținerii unui groomer profesionist. Deși acest lucru este scump, ajută la reducerea unei părți a sarcinii mari pe care trebuie să o mențineți câinele.

Tu ar trebui Periați dinții câinelui în mod regulat - zilnic dacă doriți cu adevărat să preveniți boala parodontală. Asigurați-vă că utilizați o periuță de dinți și o pastă de dinți care sunt proiectate special pentru câini. De asemenea, trebuie să-și tăiați unghiile o dată sau de două ori pe lună. Trebuie să faceți acest lucru cu atenție cât puteți provoca sângerări dacă nu. Când vă îngrijim câinele, verificați urechile pentru acumulări de ceară sau mirosuri rele care pot semnifica faptul că au devenit infectate. Nu introduceți niciodată nimic în canalul urechii.

Verificați unele dintre ghidajele noastre de îngrijire a câinelui, cum ar fi Clippers de unghii pentru câini, câini de curățare a urechilor, câine periuță de dinți, câine pastă de dinți și Șampon de câine.

Sănătate

În general, Samoyeds sunt câini sănătoși, dar sunt, de asemenea, predispuși la complicațiile de sănătate. Ar trebui să vă așteptați să vedeți clearance-urile de sănătate dacă obțineți unul dintre acești pui de la un crescător. Glaucom este o posibilitate posibilă care poate apărea, provocând pierderea și durerea vederii. Și apoi aveți problemele în jurul oaselor și articulațiilor lor, cum ar fi displazie de șold și Luxarea patellar. Excursii regulate la verificările medico-vernale și la verificările programate vă pot ajuta să păstrați în partea de sus a oricăror probleme pe care le pot suferi.

Stratul Samoyed le face o potrivire naturală pentru climatele mai reci. Dacă locuiți într-o parte mai caldă a lumii, trebuie să fiți mai atenți, deoarece hainele lor groase pot fi sensibile la căldură. Evitați să le permiteți să funcționeze prea tare în timpul căldurii zilei. În schimb, să limiteze majoritatea eforturilor fizice la începutul sau la sfârșitul zilei când temperaturile sunt mai răcoroase.

Când obțineți un nou catelus SamoWed, trebuie să aveți grijă deosebită să păstrați pe lângă problemele lor potențiale de sănătate. Între vârsta de patru și șapte luni, ei tind să crească foarte repede, ceea ce poate face tulburări osoase și leziuni mai probabil. Fiți atenți cu permiterea jocului dvs. de catelus pe suprafețe dure, deoarece articulațiile lor nu sunt încă formate. În mod similar, trebuie să fiți atenți la faptul că le permite să sară prea mare.

Cerințele zilnice de exerciții nu sunt excesive cu câinii SamoWed, deși va trebui să vă asigurați că le furnizați suficientă stimulare fizică. Dacă nu, acesta este un alt factor care poate duce în mod obișnuit să devină o neplăcere în casă. Când alegeți activități fizice pentru a vă angaja, ar trebui să faceți tot posibilul pentru a le face interesante și angajați. Păstrați jucăriile pe o rotație și le va ajuta să pară ca noi odată ce le aduceți din nou. Amintiți-vă că această rasă are o dorință puternică de roaming independentă, care poate scădea cu ușurință în afara controlului dacă nu păstrați un ochi apropiat de poochia ta.

Câine samoyed așezat lângă mare

Temperament

Fericit și bun-natred sunt câțiva termeni care pot fi folosiți pentru a descrie câinii siberiani samoyed. Ei sunt cunoscuți pentru a forma asociații apropiate cu tovarășii lor umani, ceea ce este un comportament care poate fi urmărit înapoi la relațiile lor cu proprietarii lor semi-nomadi originali. Pe lângă protecția lor împotriva prădătorilor, ei ar fi jucat cu copiii și le-au păstrat cald în condițiile de congelare. Astăzi, ei sunt câini de familie inteligenți. În timp ce ei pot favoriza cel mai mult un membru al gospodăriei, ele sunt de obicei afectuoase cu toată lumea. Acesta este un câine care iubește compania, așa că nu riscați să le faceți mizerabili lăsându-i în pace prea mult timp la un moment dat.

În timp ce au temperamentul pozitiv de samoy prietenos și inteligent, ele pot fi, de asemenea, foarte greu de deținut. În primul rând, ei pot face mult zgomot așa cum au tendința urla sau latra să-și exprime emoțiile. Dacă nu le păstrați ocupați, este posibil să facă și mai mult o rachetă pentru a se păstra amuzați. Sau se pot angaja, de asemenea, în comportamente problematice și distructive, cum ar fi Săpat în grădina ta, Intrarea în gunoi sau mestecându-vă posesiunile. Datorită istoriei lor, au instincte puternice de vânătoare. Acestea pot fi greu de antrenat din ele și ar trebui să fii deosebit de atent dacă există vreun mic critters în jur pentru ca ei să urmărească.

Câinii activi albi samoyed sunt mai buni în medii în care au camera de a lega în jur, ceea ce înseamnă că acestea nu sunt cu adevărat potrivite pentru a trăi în apartamente. Chiar dacă aveți mediul perfect, încă mai trebuie să lucrați din greu pentru a vă menține câinele distrați și angajați. Dacă se plictisesc, este mult mai probabil ca ei să se angajeze în comportamentul neplăcut ca săparea sau lătratul zgomotos.

Trebuie să țineți cont de faptul că există câini de vânătoare care au fost inițial crescuți pentru a prinde tot felul de creaturi mai mici. În timp ce pot coexista cu pisici și alte animale mai mici din gospodăria dvs., trebuie să vă antrenați și să le socializați în mod corespunzător. În general, ei nu sunt prea agresivi și pot continua cu alți câini. Acest lucru este și mai probabil dacă au fost ridicați cu animale de companie de la o vârstă mai mică. Poate fi mai dur pentru a introduce noi animale în gospodăria dvs. la o dată ulterioară.

Câinii Samoyed de multe ori iubesc să se joace cu copii mai mici, dar dimensiunea Samoyed se poate dovedi a fi prea mare și poate bate cu ușurință peste copii mici, dacă nu este supravegheată în mod corespunzător. Când copiii dvs. sunt destul de bătrâni, trebuie să le învățați întotdeauna modalitatea corectă de a atinge și să se joace cu câini pentru a vă asigura o relație armonioasă pentru toți cei implicați.

Câinele Samoyed în picioare în zăpadă

Gândurile finale

Iubitor și loial, este greu de văzut că cineva nu ar avea un zâmbet pe fața lor după ce a întâlnit un samoyed. Cu toate acestea, acest lucru nu este partenerul canin pentru toată lumea. În primul rând, au nevoie de o mulțime de companie și stimulare mentală. Personalitatea Samoyed este mai bine adaptată la casele cu metri, în loc de apartamente, unde se pot simți cu ușurință să fie cooped și vor începe să facă o neplăcere de ei înșiși. De asemenea, hainele lor frumoase necesită o cantitate mare de întreținere pentru a le menține în cea mai bună condiție.

Există o mulțime de câini Samoyed acolo care au nevoie de adopţie, Dar trebuie să știți ce vă lăsați să vă lăsați înainte de a obține unul. În caz contrar, responsabilitățile se pot dovedi a fi destul de copleșitoare. Dacă veți obține câinele de la un crescător, trebuie să vă asigurați că sunt reputaționați și pot răspunde la toate întrebările pe care le prezinați cu răspunsuri adecvate. Dacă vă puteți întâlni părinții, acest lucru vă va oferi întotdeauna o mai mică informație utilă care se poate dovedi a fi de ajutor.

În legătură cu o postare: Samoyed pui de vânzare

Mai multe recenzii pentru produse de companie

Uscător de câine
Câini periuțe de dinți
Perie de vărsare a câinelui
Puppy Șampone
Câine de îngrijire a câinelui Clippers
Dog Dental Spray

Sursă:

  1. Testarea diversității genetice pentru Samoyed - UC Davis Medicina Veterinară
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine samowed: informații de rasă, caracteristici și fapte