Creșterea incestuoasă la câini - riscuri, pericole și etică

Creșterea incestuoasă la câini - riscuri, pericole și etică

Creșterea incestuoasă este împerecherea a doi câini care sunt legați. Provoacă trăsături mai previzibile la câini prin endogamie. Acesta poate fi un lucru pozitiv pentru proprietarii de câini și crescătorii de la fel.

În Lumea de reproducere a câinilor, Este destul de obișnuit - dar are ponderea sa de complicații, strategii și dezavantaje.

Studiile privind reproducerea caninei au expus multe riscuri atunci când partenerii de împerechere sunt legați. Aceste riscuri sunt adesea mortale și imprevizibile, care afectează generațiile de câini cu boli teribile.

Acum, să ne aruncăm în detaliu în detaliu și să învățăm mai multe despre asta.

Ceea ce este reproducerea incestuoasă la câini?

Creșterea incestuoasă la câini este împerecherea între doi câini strâns legați.

Încrucișarea poate implica membrii împerecherii aceleiași familii tată fiică, Mama / Fiul și fratele / sora. De asemenea, poate include și mai multe rude îndepărtate, cum ar fi jumătate de frați.

Câinii care sunt legați de fiecare material genetic similar. Cât de mult material genetic pe care îl împărtășesc depind de relația lor și cât de aproape este.

Creșterea incestuoasă duce la puii care sunt mai asemănători în ceea ce privește trăsăturile fizice. Acest tip de reproducere este preferat de mulți crescători din mai multe motive.

in orice caz, încrucișare continuă poate duce la anumite preocupări precum sănătatea genetică slabă, a redus fertilitatea și adesea, dezvoltarea unor tulburări necunoscute necunoscute. Acest lucru este ușor de cuantificabil folosind coeficientul de încrucișare.

Vorbind strict în ceea ce privește genetica, încrucișarea crește probabilitatea a două gene provenite de la același strămoș. Când se întâmplă acest lucru, gena este homozigous.

Pentru a asigura Sănătatea genetică a câinilor, crescătorii trebuie să selecteze perechi într-un anumit mod. Acestea trebuie să se asigure că probabilitatea unui a homozigous Gena este cât mai mică posibil.

De ce se produce reproducerea incestuoasă?

Încrucișarea este planificată de ameliorator sau este accidental. Creșterea incestuoasă permite o selecție a unor trăsături de dorit să apară în nou-născut.

Creditorii adesea aleg să încurajeze să crească șansele acestei treceri pe trăsături unice. Puppy moștenește trăsăturile care sunt cele mai dorite în standardul de rasă și acest câine va funcționa bine în ringul de spectacol.

Să intrăm în motivele pentru care apare creșterea incestuoasă.

Ca strategie de reproducere

Crescătorii care se opresc în reproducerea incestuoasă au în minte anumite strategii.

Lina este atunci când împerecheați doi câini din aceleași linii de sânge. Sa nu uiti asta pedigree de o pură Câinele are părintele unui a câine care pot da înapoi sute de ani.

Acești pedigree sunt utilizați la selectarea perechilor de împerechere pentru creșterea incestului.

Unii câini vor împărtăși un strămoș comun, în timp ce alții, în special un câine de campion, vor fi asociate pentru împerecherea cu nepoata sa. Tatăl-fiică încrucișată este interzisă de majoritatea caniselor.

Două strategii de reproducere la joc

În primul rând, crescătorii pot alege colegii cu caracteristici specifice, unice. Acestea sunt trăsături pe care le doresc ca puii lor să moștenească.

În al doilea rând, valoarea pedigreei. Mai mulți campioni din linia de sânge înseamnă mai mulți bani.

Strategizat liniaCreștere ajută la producerea unui câine perfect. Câinii se împerechează în mod repetat și produc mulți descendenți la un moment dat. Această reproducere continuă ușurează crescătorii să dețină generații de câini.

Prin urmare, ei au o înțelegere mai profundă a caracteristicilor puternice și unice ale fiecărei familii.

Pentru a crește valoarea de piață a gunoiului

Încrucișarea permite crescătorilor să crească valoarea de piață a unei gunoi, arătând un patrimoniu bun.

Această valoare este mai mare atunci când există mai mulți câini de campion care apar într-un anumit pedigree.

Când este publicat un catelus, numărul de campionate din linia de sânge este evidențiat. Este o trăsătură extrem de valoroasă și este adusă în atenția celorlalți.

Este un fapt trist, dar un cățeluș cu o pedigree mai mare va costa mai mult de unul cu bună sănătate.

Din acest motiv, puii cu câte patru campionate în linia de sânge vor costă mai mult decât una cu o conformitate mai bună a rasei. Dar acest lucru este altceva decât o reproducere etică. Acum, acest tip de încrucișare este perceput într-un mod destul de negativ.

Creșterea accidentală

Uneori reproducerea incestuoasă este pur accidentală.

Aici, câinii din două generații s-ar putea să se termine cu ceilalți în timp ce trăiesc în aceeași casă.

În acest caz, amelioratorul sau proprietarul în aceste cazuri nu au reușit să ia măsuri de precauție adecvate pentru a evita acest lucru.

Care sunt riscurile incest la câini?

Creșterea incestivă poate părea a fi o modalitate inofensivă de a crea câinele perfect. Dar, în timp, creează condiții nedorite datorită transferului de allele recesive dăunătoare.

De-aceea Inbreeding este rău pentru câini și trebuie să o evitați în cea mai mare măsură posibilă.

Iată câteva riscuri care vin cu reproducere de linie.

Efecte de încrucișare asupra fertilității caninei
Efecte de încrucișare asupra fertilității canine (graficul Institutului de Biologie Canine)

Fixarea defectelor

Atunci când se întâmplă încrucișarea, atât trăsăturile bune, cât și cele rele trece la descendenți. Nu există o modalitate adecvată de a preveni acest lucru.

Este imposibil să preziceți și să analizați modul în care aceste trăsături rele se vor dovedi pentru generațiile viitoare - adăugarea la problema strălucitoare la îndemână.

Imprevizibilitatea întregului scenariu este ceea ce face o reproducere aproape o opțiune evitabilă.

Depresia de încrucișare

Depresia de încrucișare se referă la fenomenul unei returnări diminuante a fertilității, a nivelului de energie și a mortalității oricărui efectiv de animale. Mai ales câini. Acest lucru este cauzat de prea mult Creșterea incestuoasă și a fost dovedită de studiile clinice.

Depresia de încrucișare într-o populație se referă la achiziționarea de trăsături nedorite. Aceste trăsături sunt rele pentru câine și crescător.

Depresiunea se întâmplă atunci când există multe trăsături rele ale genei în două alele identice (care homozigous gena). Cele două alele cauzează multe boli și probleme de sănătate. Una dintre acestea fiind mielopatia degenerativă, o boală fatală pentru câini.

Inbreeding creează A Piscină genetică mică - cauza incestului bolilor legate de câini. Prin urmare, cu atât mai diverse piscina genetică este - cea mai sănătoasă va fi. Câinele va fi mai fertil, mai puternic și va avea o durată mai lungă de viață.

Lifespanuri mai scurte

O viață mai scurtă este o consecință a încrucișării. Lifespanul mai scurt este o mare problemă, deoarece este mai mult decât un risc îndepărtat.

Încrucișarea afectează foarte mult imunitatea unui câine. Câinele îngroșat devine susceptibil la prinderea germenilor, bolilor și îmbătrânirea.

Aceste boli nu sunt doar genetice, ci și alte boli. Acest lucru se datorează faptului că încrucișarea provoacă o pierdere completă a energiei la câine. Slăbește sistemul imunitar, într-un punct ca câinele să poată lupta împotriva bolilor.

Desigur, există și alte riscuri care vin cu o creștere a creșterii, dar totul coboară la un fapt. Alelele identice găsite în câinii îngroziți provoacă gene recesive să iasă.

încrucișarea câinilor este neetic - Nu poți să-ți prezinte bolile pe care câinele tău le va suferi. Orice ameliorator etic știe că sănătatea câinilor lor este mai importantă decât o linie de pedigree cauzată de încrucișare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Creșterea incestuoasă la câini - riscuri, pericole și etică