Stabilirea substratului pentru plantele live

Substrat de acvariu

substrat este podeaua rezervorului și materialul în care plantele de acvariu se vor rădăcina. Cel mai important factor este că substratul ar trebui să fie un material care nu afectează în mod negativ condițiile de apă prin ridicarea sau reducerea pH-ului și duritatea apei. Vrei un mediu fericit. Corali sau cochilii zdrobite și anumite tipuri de pietriş va crea un pH mare și duritate mare de carbonat, care nu este bun pentru plantele dvs. de acvariu.

Pe de altă parte, pH-ul scăzut și apa foarte moale pot provoca putregaiul de root care la rândul său va duce la Algei de creștere. Un pH de 6.8 la 7.2 este destul de mult ideal, în funcție de tipul de plante de acvariu pe care le selectați. Stick la substraturi naturale, evitați materialele sintetice, pietrișul care este acoperit cu margele epoxidice sau de sticlă și ceramică colorată.

Dimensiunea substratului

Materialul substrat trebuie să fie între 3 și 8 mm grosime. Granulele mari vor bloca creșterea rădăcinilor și cele mai mici pot zdrobi rădăcinile. Se recomandă când porniți rezervorul pe care îl adăugați substratul în faze.

De exemplu, amestecați primul strat de îngrășământ solid (amintiți - mai puțin este mai mult) și plasați-o în rezervor. Apoi adăugați la fel de mult ca două straturi suplimentare cu cele mai bune granule de pe stratul superior. Rețineți că straturile suplimentare nu conțin îngrășăminte. Amintiți-vă să utilizați un castron sau o placă în partea de jos atunci când umpleți cu apă pentru a evita churnarea îngrășămintelor în sus.

Adâncimea substratului

De asemenea, trebuie să oferiți substrat la o adâncime adecvată pentru plantele dvs. de acvariu. Există patru grupe de plante acvatice care pot fi clasificate prin tipul rădăcinii.

  • Plante care nu au nevoie de nisip, dar atașează rădăcinile lor la roci sau lemn, cum ar fi Anubias, Microsorium și bolbită.
  • Plante cu rădăcini mari ca aponogeton și nymphaea.
  • Plante cu tulpini lungi cum ar fi Hygrophila și Rotala care au rădăcini superficiale.
  • Plante cum ar fi criptocoryne și ecinodor, care sunt adânc înrădăcinate.

Pentru a vă oferi o idee despre profunzimea substratului, trebuie să luați în considerare tipul de plante de acvariu pe care le veți folosi. Cele adânc înrădăcinate vor necesita cea mai profundă. Dacă acestea sunt plantate în substrat care nu este suficient de adânc, rădăcinile vor deveni încurcate, iar plantele de acvariu vor suferi de o lipsă de nutrienți. Plantele adânci au nevoie de cel puțin un substrat adânc de 6 cm (2 până la 3 inci).

Material substrat

Materialele substratului pentru acvariile plantate sunt abundente acum, două dintre favoritele mele fiind ecocomplete și fluorite maro. Creșterea este luxuriantă și pare a fi completă în ceea ce privește ce au nevoie plantele. Se pare că există o perioadă de rupere pentru Ecocomplete în ceea ce privește creșterea plantelor de aproximativ 2 până la 3 săptămâni. Cu alte cuvinte, plantele nu decolează pentru acea perioadă de timp.

Dacă sunteți interesat să faceți un substrat bazat pe sol, obțineți Ecologia acvariului plantat de Diana Walstad - este o carte completă despre cum să completați un studiu științific asupra plantelor acvatice.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Stabilirea substratului pentru plantele live