Skimmers pentru dummies - o explicație simplă a modului în care skimmers funcționează

Close-up la pește tropical colorat în acvariul rezervorului, Thailanda

În ciuda a ceea ce producătorii de produse de acvariu ar dori să credeți, proteinele Skimming nu este știința rachetelor. Proteina Skimmingul este pur și simplu folosind bulele de aer pentru a colecta proteine ​​în apă acvariu și a le aduce pe suprafața apei într-un recipient.

Proteina Skimming (sau fracționarea spumei) se realizează prin generarea unei mase de bule de aer într-o coloană de apă, care colectează proteine ​​pe suprafața lor, apoi se ridică la suprafața apei. Proteina este apoi "Skimmed" într-o ceașcă de colectare. Cu cât mai multe bule au creat și cu atât sunt mai lungi în coloana de apă de scummer, cu atât mai multe proteine ​​se pot atașa cu bulele.

Metodele diferite sunt încorporate pentru a genera bule și a le păstra în coloana de apă mai lungă. Bubblele de aer vor să se ridice la suprafața apei. Dacă acestea sunt generate în partea de jos a skimmerului, ei se vor ridica la suprafață și se vor sparge, lăsând proteinele. Acest lucru se numește "co-curent" (cu curent de apă generat de bulele în creștere) Skimming.

Contra-curent (opusul curentului) redirecționați cu apă într-un skimmer descendent sau lateral pentru a menține bulele suspendate în coloana de apă mai lungă.

Aerul este introdus în skimmer fie mecanic ("roată ac sau venturi) sau cu o pompă de aer și difuzor (piatra de aer). Bubblele mai mici au tendința de a se ridica mai puțin rapid, astfel încât ei pot aduna mai multe proteine ​​înainte de a ajunge în cele din urmă la suprafață. Pentru a profita de această piesă de fizică, unii skimmers utilizează roți de ac sau roți de fixare, care se taie bule mari în bule mai mici, mai fine.

Unele skimmeri de proteine, cum ar fi Marea Roșie C-Skim 1200 Utilizați o pompă pentru a alimenta pinul sau roata acului și a altui pentru a deplasa apă din rezervor sau la bordură, prin skimmer, apoi înapoi la rezervor sau la bord.

01 din 08

Co-curent de skimmers proteice

Co-curent (cu debitul de apă) Skimmers a fost primul care a fost inventat. Designul lor a fost simplu și a funcționat, dar mai bine skimmers erau pe drum. Proteina Prizm Skimmer este o raritate în comerțul cu acvariu cu utilizarea atât a fluxului de apă de co-curent, cât și al contorului curent al apei.

  • 02 din 08

    Counter Current Protein Skimmers

    Contor curentul (fluxurile de apă în mai multe direcții) au urmat rapid skimmers co-curent. Aproape toate sistemele de proteine ​​de pe piață folosesc astăzi o formă a designului contractual. Proteina Prizm Skimmer este oarecum de o raritate în câmp, folosind atât mișcarea de apă curentă și contra.

  • 03 din 08

    Prizm proteine ​​skimmer

    Skimmerul proteicului PRIZM este un exemplu de skimmer care utilizează atât fluxul de apă co-curent, cât și fluxul de apă contra-curent.

  • 04 din 08

    Avion contor cu curent

    Skimmerul contorului contorului de aer curentul Lee "funcționează la fel ca actualizarea într-un filtru de pietriș, folosind bule în creștere într-un tub pentru a deplasa apa în sus. Bule mici, generate de o ariera în partea de jos a skimmerului, se ridică la suprafață. Bubblele mai mari sunt injectate într-un tub mic în corpul de scummer desenând apă din partea inferioară a skimmerului în sus și înapoi în rezervor sau la bord. Acest lucru provoacă un curent în jos (contra). Acesta este un exemplu al uneia dintre cele mai vechi skimmers contra instantanei.

    Continuați la 5 din 8 de mai jos.
  • 05 din 08

    Acul sau roțile de fixare

    Acul sau roțile de pin sunt folosite pentru a "tăia" apa care conține deja bule de aer. Acest lucru multiplică numărul de bule, precum și suprafața bulelor.

  • 06 din 08

    Venturi

    Un venturi este utilizat în mai mulți skimmers pentru a atrage aerul în fluxul de apă. Pe măsură ce apa este pompată prin venturi, aerul este tras în apa care trece printr-un mic tub de admisie. Un număr de capoteuri utilizează o versiune modificată a unui ventilă în tubul de evacuare.

  • 07 din 08

    Două pompe skimmers

    Unii skimmeri, cum ar fi Marea Roșie C-Skim 1200 Imagini de mai sus, utilizați 2 pompe, una pentru pomparea apei prin scufundarea (săgeți albastre), una pentru inducerea aerului în apă cu o roată de ac (săgeți albe).

  • 08 din 08

    Ce să căutați într-un skimmer de proteine

    În timp ce conceptele de skimming proteic nu pot fi toate cele complicate, numărul diferitelor skimmeruri de proteine ​​disponibile pe piață poate confunda acvaristul mediu. Ce ar trebui să căutați într-un skimmer pentru sistemul dvs?

    În primul rând, skimmer trebuie să lucreze pentru proiectarea sistemului dvs. de acvariu. Skimmers pot fi plasate În sau pe rezervor, sau în sau pe bord. Decizia în care va fi plasat skimmer dvs. va ajuta la eliminarea unor posibilități.

    Skimmers care vă permit să ajustați fluxul de apă în camera de reacție a skimmerului, ajutați fină de ieșire de scummer mult mai ușoară. Skimmers care face publicitate că nu sunt necesare ajustări, de obicei, nu funcționează bine pentru toate rezervoarele.

    Ușurința de întreținere este foarte importantă. Cu cât este mai ușor ceva, cu atât mai des veți face acest lucru. Funcția dvs. de întreținere primară pentru un skimmer este golirea Cupa de colectare, așa că arătați îndeaproape cât de ușor este de a elimina și de a înlocui paharul.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Skimmers pentru dummies - o explicație simplă a modului în care skimmers funcționează