Cum de a trata apa de acvariu mirositoare

O diagramă a modului de curățare a apei acvariului stinky

Dacă nu plasați nasul direct peste filtrul rezervorului, veți descoperi că majoritatea acvariilor sunt relativ miros. Ocazional, însă, proprietarii de acvariu raportează apă de acvariu neobișnuit de mirositoare. Dacă puteți localiza un rezervor de pește folosind doar nasul dvs., există ceva greșit și este indicată o atenție rapidă.

Cauzele mirosurilor

Un acvariu bine întreținut nu este probabil să dezvolte vreodată un miros excesiv, deoarece mirosurile rele sunt de obicei cauzate de descompunerea materialului biologic (deșeuri biologice) care nu au fost curățate. Alimente neobișnuite care putrezeau sub apă sau cantități excesive de poop normal de pește este adesea vinovat. Dar materialul de plante putrezite poate fi, de asemenea, de vină. Iată câteva surse de deșeuri biologice:

  • Pește de pește: Cea mai frecventă cauză a unui rezervor mirositor este un pește mort. Poate fi câteva zile după moartea unui pește înainte ca proprietarul să realizeze ceva este amiss. Peștele s-ar fi putut ascunde într-un colț al acvariului și a murit, proteine ​​și uleiuri de leeching care plutesc la suprafață și gaze off-gaz (evaporat). Localizarea promptă a corpului și îndepărtarea ar trebui să elimine mirosul.
  • Mâncare excesivă: Suprasolicitare este o altă cauză comună a mirosurilor rele din rezervoarele de pește. Alimentele neobișnuite cade în partea de jos a rezervorului, unde promovează o supraaglomerare a coloniilor bacteriene. Pe măsură ce bacteriile cresc exponențial, eliberează gazele de deșeuri care au un miros greșit.
  • Deșeuri dintr-un rezervor suprasolicitat: Deșeurile biologice excesive pot fi, de asemenea, rezultatul supraaglomerării. Suprasolicitarea rezervorului înseamnă că prea mulți pești trăiesc în un volum prea mic de apă. Când peștele mănâncă, ele produc excremente. Pe măsură ce crește numărul de pești, la fel și peștele. În cele din urmă, supraevaluarea deșeurilor este prea mare pentru filtre și bacterii benefice de procesare.
  • Descompunerea plantelor: Deși acest lucru este mai puțin comun decât descompunerea proteinelor și a uleiurilor, o plantă putrezită chiar subacvatică poate emite o duhoare oribilă când este lăsată nesupravegheată. Din fericire, plantele moarte sunt ușor de observat. Ei adesea transformă o culoare maro sau neagră și o culoare neclintită de apă cu apă tulbure, tulbure.

Remontarea sursei

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să păstrați un inventar bun de funcționare al peștelui dvs. Sunt dispărute? Dacă da, începeți să căutați rămășițele. Fiți conștienți de faptul că uneori sunt peștii consumate de colegii lor de rezervoare, Deci, un pește lipsă nu poate fi găsit niciodată, dar predarea nu va provoca un miros.

Dacă un corp de pește descompune nu este sursa mirosului și toate peștii dvs. sunt prezenți și contabilizați, atunci problema este probabil datorită acumulării materialelor organice în sau pe pietriș. Dislocarea mobilierului rezervorului pentru a căuta rămășițele plantelor și particulele de alimente neobișnuite. Utilizați un vid rezervor sau o scoop pentru a curăța substratul (materialul solului) fie în interiorul, fie în afara rezervorului.

Da întregul rezervor a Curățenie bună, și apoi tăiați regimul de alimentare la o mică hrănire pe zi. De asemenea, va fi necesar Curățați filtrul înainte și după procesul de curățare. Dacă în rezervor există o mulțime de resturi, acest lucru indică faptul că filtrul a fost probabil înfundat și nu filtrați bine pentru ceva timp. După îndepărtarea fiecărei surse de miros rău, faceți din nou un test de miros.

Pașii preventivi

Odată ce ați eliminat sursa (mirosul) imediat, așteptați câteva ore și sniff din nou. Când toate mirosurile au dispărut, există câțiva pași pentru a vă asigura că rezervorul dvs. păstrează mirosul curat.

Hrăniți peștele cu ușurință. Dacă nu vă opriți în întregime hrănirea peștilor, ei nu vor muri de foame. De fapt, peștele pot și va suferi o varietate de tulburări dacă sunt depășite.

Programați modificările regulate de apă și curățarea rezervoarelor. Fiecare acvariu este un mediu închis, astfel încât curățarea este absolută trebuie să asigure un mediu sănătos. Uneori mirosurile sunt rezultatul unei creșteri lente a produselor secundare bio-deșeuri, datorită nu a funcționării sau a sări peste a Schimbarea apei.

Când curățați, nu uitați filtrul. Utilizați medii de carbon activat în filtru pentru a ajuta la eliminarea moleculelor care provoacă mirosuri (ioni), dar rețineți că suprafața disponibilă din carbon se utilizează și trebuie schimbată de câteva ori pe an pentru a rămâne eficient.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a trata apa de acvariu mirositoare