Tratarea apei de acvariu galben sau maro

Apă murdară de acvariu

Apa de acvariu este, în mod normal, clară și incoloră, dar din când în când poate deveni tulbure sau colorată. Apa de culoare galbenă sau maronică neașteptată este de obicei un semn de necazuri, deși există cazuri atunci când nu este o problemă. Pentru a vă asigura că habitatul dvs. de acvariu este sigur pentru peștele dvs., investighează imediat apă galbenă sau brună pentru a determina cauza rădăcină, astfel încât să o puteți corecta dacă este necesar.

Bacterii

Bacteriile suprapune, adesea denumite BROSOM bacteriană sau înflorire, va provoca nori. Apa poate părea a fi gri sau lăptoasă, dar bacteriile nu generează apa galben, maro sau chiar verde. Oricând, apa are o nuanță distinctă galbenă sau maro, problema este dizolvată mai degrabă material organic decât bacterii, astfel încât să puteți exclude Blower Blossom ca cauza rădăcinii.

Rețineți că în același timp pot exista probleme multiple. Dacă aveți apă colorată, care este, de asemenea, foarte tulbure, mai degrabă clar, este posibil să aveți câteva probleme diferite pentru a se confrunta cu.

Compuși organici dizolvați

Colorat sau apă tulbure este adesea cauzată de compuși organici dizolvați, dar ce înseamnă asta? Compușii organici dizolvați sunt materia organică care a fost defalcată în apă. Ar putea fi deșeuri de pește, mâncăruri neobișnuite care au decăzut, decăzuți părțile de plante sau chiar o piesă de pește moartă, descompunătoare.

Toate aceste surse pot duce la compuși organici care se dizolvă în apă, care își pot schimba machiajul. Acești compuși afectează în cele din urmă sănătatea peștelui tău. În timp, acești compuși vor contribui la schimbări în chimia apei care sunt dăunătoare peștelui. Compușii organici dizolvați vor da, de asemenea mirosuri neplăcute și face ca acvariul să pară mai puțin atractiv.

Taninuri

Prezența taninurilor este o cauză de apă maro sau galbenă, care de obicei nu este o problemă. Taninurile sunt prezente în lemn de ploaie, iar în timp ei vor călca în apa de acvariu, colorarea galbenă la maro. Taninurile coboară pH-ul apei și înmoaie-l. Pentru un anumit pește, acest lucru poate fi de dorit și chiar recomandat. Acest lucru este deosebit de adevărat pentru peștele din America de Sud care necesită apă moale acidă să prospere și să promoveze reproducerea.

Depanarea pașii

Câțiva indicatori pot furniza indicii cu privire la cauza principală a decolorării apei și rezolvarea problemei.

Primul pas este Testați apa și determină pH-ul, amoniacul, nitrit și nitrat niveluri. De asemenea, examinați cu atenție rezervorul. Observați o mulțime de resturi? Există plante moarte, alimente nelegate pe substrat, poate chiar a lipsa de pește care ar putea fi ascunsă undeva și descompunerea? Aveți vreun lemn de pluș în rezervor? Filtrul funcționează normal? Are apa spumă pe suprafață? Dacă luați puțină apă și puneți-o într-un recipient închis și agitați-o, produce spumă? Spumă este un indicator al deșeurilor de proteine ​​în apă.

Fixarea decolorării apei

Odată ce ați terminat testele și observațiile, puteți determina următorul curs de acțiune.

  • Taninuri: Un pH acid împreună cu lemnul de pluș din rezervor este un indicator puternic pe care taninii l-au prins de lemnul de pluș. Aceasta nu este o problemă dacă nu țineți pește care necesită un pH semnificativ mai mare. Dacă driftwood este cauza, apa colorată va fi clară în timp, deoarece taninurile din lemnul de ploaie vor epuiza în cele din urmă. Dacă țineți pește care necesită Un Ph. alcalin, Luați în considerare schimbarea decorului acvariu la ceva care nu va scădea pH-ul.
  • Biologice: Dacă nivelurile de amoniac sau nitrit sunt ridicate, atunci biologia sau bacteriile naturale din rezervor nu sunt stabilizate suficient pentru a păstra toxinele în control. Deoarece ambele amoniac și nitrit sunt potențial letale pentru a pescui, ia pașii imediat pentru a le reduce. Cel mai rapid curs de acțiune este de a face o schimbare mare de apă. O schimbare de apă de 50% va dilua concentrația de toxine în acvariu cu aproximativ jumătate. Ar trebui să testați pentru amoniac și nitriți după schimbarea apei.
  • Organics: Dacă rezervorul are o mulțime de alimente neobișnuite, plante decăzute sau, eventual, un pește mort, are nevoie de curățare. De asemenea, dacă apa este spumoasă sau spumă când se agită, există o mulțime de organici dizolvate în apă. Curățați lucrurile prin îndepărtarea tuturor materialelor de degradare, cum ar fi alimentele neatenție, plantele moarte sau cadavrul de pește. Vacuum pietriș și asigurați-vă că filtru se execută la o ieșire normală. Dacă filtrul este lent, șansele sunt înfundate cu resturile, care este o altă sursă potențială de organici.

Nu curățați întregul rezervor

Chiar dacă rezervorul dvs. este într-adevăr murdar, nu curățați totul în aceeași zi. Începeți regimul de curățare pentru a da peștele o șansă de a se adapta la modificări. De asemenea, va da colonii biologice o șansă de a se recupera și de a se recupera. Dacă întrerupeți filtrul și patul de pietriș în același timp, ați putea face lucrurile mai rău în loc de mai bine. Faceți una, așteptați o săptămână și apoi faceți cealaltă.

Poate dura ceva timp pentru a clarifica apa, dar în cele din urmă, va rezolva. Continuați un regim de întreținere regulată, iar problema nu este probabil să se repete.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Aquarium Fish FaqFlorida Departamentul de Agricultură și Servicii de Consumer

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tratarea apei de acvariu galben sau maro