Pot muta un acvariu parțial umplut?

Fischahquarium

Poate că trebuie să mutați un acvariu în oraș, sau chiar chiar în cameră. Pe măsură ce goliți-o, gândul apare în capul dvs. că ar fi mult mai ușor dacă tocmai ați părăsit pietrișul în ea sau chiar și pe o parte din apă, și vă întrebați: Ce este rău? Este destul de posibil să puteți deplasa cu succes un rezervor de dimensiuni mici la mijloc pietriş, și chiar și o apă în ea. Cu toate acestea, există câteva motive importante pe care nu ar trebui să le riscați.

Nu mutați niciodată un rezervor cu apă

Să începem cu începutul. Mutarea unei cutii de sticlă fragile pline de lichid greu, sloshy este o rețetă pentru dezastru. Chiar și cea mai mică ajustare sau corectare a mișcării dvs. va face schimbarea apei, aruncarea încărcăturii - și probabil aruncându-vă spatele. Acest lucru va fi cu siguranță urmat de un reflex instinctiv din partea dvs. pentru a încerca să împiedicați vărsarea apei, făcând lucrurile mai rău. Ai fi nebun să muți un rezervor complet complet și de când ești drenaj o parte din apă oricum - pentru că nu ești nebun - este stupid să nu-l scurge totul - și, desigur, nu ești, de asemenea, prost.

Nu accentuați sigiliile

În timp ce părăsiți pietrișul și chiar și o parte din apa din acvariu ar putea să nu o spargă, sigiliile vor fi plasate sub stres inegal. Etanșările de astăzi sunt extrem de bune la menținerea geamului de acvariu, dar ele nu sunt concepute pentru a rezista forțelor de forfecare. Forța de forfecare apare atunci când există presiune neuniformă sau presiune diagonală - pusă pe sigilii.

Un rezervor care stă pe un a Suprafață bine acceptată nu are stres asupra sigiliilor - totuși, atunci când rezervorul este mutat, mișcarea poate pune garniturile sub presiune neuniformă. Când rezervorul este gol, acea stres nu este suficient pentru a provoca o problemă, dar dacă rezervorul are o greutate suplimentară de la substrat sau apă, stresul creat prin deplasarea rezervorului poate sparge o etanșare.

Sigiliul deteriorat ar putea să nu fie evident până când rezervorul nu este umplut și începe mai târziu Leak. Acest risc este suficient de semnificativ că majoritatea producătorilor de acvariu vor anula garanția produsului lor dacă este mutat cu ceva în el. Din acest motiv, vă sfătuim să vă goliți acvariul înainte de ao muta.

Dacă o faci oricum

Dacă vă deplasați doar rezervorul din cameră - și alegeți să ignorați sfaturile de mai sus - există modalități de a face acest lucru cât mai sensibil posibil. Îndepărtați toate sau cel puțin cea mai mare parte a apei din rezervor, transferați-o pentru a curăța găleți sau căzi de plastic. Dacă este posibil, păstrați rezervorul pe unitatea de susținere originală (dulap, suport, masă etc.) și deplasați împreună unitatea și rezervorul împreună, glisați unitatea pe glisoarele în mișcare sau resturile de covoare, dacă pardoseală este greu.

Dacă trebuie să ridicați și să deplasați rezervorul, glisați-l pe o bucată de placaj de 3/4-inch sau un material plat, un material plat, un material plat, și îl transportați pe material cu cel puțin un ajutor pentru a menține nivelul rezervorului. Acest lucru va pune mai puțină stres asupra sigiliilor decât mutați-l cu mâna și plasarea rezervorului în pericol de la forțele răsucite impuse de doi oameni care merg și purtând în același timp.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot muta un acvariu parțial umplut?