Ceea ce face peștele labirint diferit?

Betta pește

Un pește de labirint este unul care are un organ special, cunoscut sub numele de labirint, care permite peștelui să respire aerul de pe suprafața apei. Așteptați un minut, peștii trăiesc în apă, deci de ce ar avea nevoie de un pește un organ pentru a respira aerul? Răspunsul este în habitat. Unii pești trăiesc în locații în care apa este sau poate deveni, foarte scăzut în oxigen. Pentru pește în astfel de habitate, având un organ de labirint înseamnă diferența dintre supraviețuire și moarte.

Organul labirint

Este destul de obișnuit să vedem că un pește de labirint se ridică la partea superioară a rezervorului și a aerului de gulp de pe suprafața apei. Aerul este forțat în organul labirint, pentru a permite absorbția oxigenului.

În cadrul Labirintului, cavitățile sunt multe compartimente mici de labirint de plăci subțiri Boney numite lamellae. Lamelele sunt acoperite cu membrane extrem de subțiri, atât de subțiri încât oxigenul poate trece prin. Sângele din membrană absoarbe oxigenul și îl transportă pe tot corpul.

Dacă un pește de labirint se găsește în apă puțin sau chiar nici o apă, poate rămâne în viață de ceva timp, atâta timp cât rămâne umed. Într-un vârf, un pește labirint sunt capabili să se târască cu crawlere peste pământ într-un alt corp de apă. Un pește labirint, alpinism, poate chiar să urce copacii.

O caracteristică interesantă a acestui organ este că peștele nu se nasc cu un organ de labirint complet funcțional. În schimb, organul labirintului se dezvoltă treptat, deoarece peștele se maturizează. În cele din urmă, labirintul devine suficient de dezvoltat pentru a-și servi scopul propus.

Destul de interesant, o dată pe deplin matur, cel mai mare pește de labirint trebuie să derivă o parte din oxigenul lor din organul lor de labirint. Acest lucru se datorează faptului că multe specii nu au suficientă funcție Gill pentru a-și susține pe deplin nevoile lor de oxigen. În schimb, ei trebuie să-și completeze aportul de oxigen prin utilizarea labirintului. Testele pe unele specii de pești de labirint au arătat că, dacă nu li se acordă acces la suprafață la aerul de gulp, vor muri.

Cuiburi de bule

Multe pești de labirint sunt, de asemenea, constructori de cuiburi bubble. Masculii speciilor vor sufla bulele care rămân împreună formând un cuib la suprafața apei. Dimensiunea și grosimea cuibului vor varia de la pește la pește, pe baza preferințelor bărbatului care o construiește. Deși scopul cuibului este de reproducere, nu este neobișnuit ca un bărbat să construiască un cuib de elaborare, chiar dacă o femeie nu este în rezervor.

Schimbări în habitat, adăugarea unui alt pește sau modificări ale presiunii barometrice, sunt toate declanșatoare posibile pentru comportamentul construirii cuiburilor. Dacă un bărbat singuratic construiește un cuib de bule, este în general un semn că este confortabil cu habitatul său, așa că nu vă faceți griji dacă dvs Betta Construiește un cuib. Este un semn că este fericit în casa lui.

În speciile de construcție a cuiburilor cu bule, este bărbatul care păstrează cuibul odată ce ouăle sunt așezate. El va apăra și îngriji și îngrijirea tinerilor pe măsură ce cresc. El va prelua rapid orice fel de prăjire care se îndepărtează prea departe și îi spui înapoi în siguranța cuibului.

Apa în mișcare rapidă va face dificilă construirea și menținerea unui cuib de bule. Din acest motiv, cel mai mare pește de labirint preferă un curent scăzut. De asemenea, preferă apa care este caldă, ușor acidă și moale.

Labirint specii de pește

Există peste șase zeci de specii de pești de labirint, care fac parte din familia numită Anabantoidei. Bettas și Gouramis alcătuiesc cota leului din speciile de pește labirint. Peștele de labirint sunt originari din Africa și Asia de Sud-Est, care locuiesc în zone în care temperatura ridicată și adâncimea redusă a apei duc la o saturație scăzută de oxigen în apă.

Specii populare de pește labirint care pot fi găsite pentru vânzare în magazinele de animale de companie includ:

  • Betta (Betta splendens)
  • Blue Gourami (Trichogaster Trichopterus)
  • Ciocolata Gurami (Sphaerrichthys osformenoides)
  • Croacția Gourami (Trichopsis vittata)
  • Dwarf Gourami (Colisa Lalia)
  • Giant Gurami (Osfronemus Goramy)
  • Miere gurami (Trichogaster Chuna)
  • Kissing Gourami (Helostoma Temminckii)
  • Moonlight Gourami (Trichogaster microlepis)
  • Paradise pește (Macropodus opercularis)
  • Pearl Gourami (Trichogaster Leery)
  • Pulbere albastru Gourami
  • Snakeskin Gourami (Trichopodus pectoralis)
  • Gurami spumante (Trichopsis Pumila)
  • Gurami cu trei spot (Trichogaster Trichopterus)
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ceea ce face peștele labirint diferit?