Cum să spălați și să pregătiți pietriș și substrat pentru un nou acvariu

Acvariul montat pe perete cu pește tropical

Stiai asta pietriș nou trebuie spălate înainte de ao pune în acvariu? Nu vă faceți griji, durează doar câțiva pași simpli. Iată ce trebuie să știți.

  • Dificultate:Uşor
  • Timp cerut:30 minute

De ce ai nevoie

  • 6 "sau o sită mai mare
  • Găleată de 5 galoane

Instrucțiuni

  1. Achiziționați suficient pietriș pentru a acoperi fundul acvariului de aproximativ trei centimetri adâncime.
  2. Dacă nu aveți deja una, achiziționați o găleată de 5 galoane și să o etichetați numai pentru utilizarea acvariului. Găleți de acvariu nu ar trebui să aibă niciodată săpun în ele.
  3. Plasați o sită curată mare, la cel puțin 6 centimetri, peste găleată. Umpleți pe jumătate plină de sită plină de pietriș.
  4. Turnați apa peste pietriș în sită, scuturați-o ușor. Clătirea pietrișului peste găleată, mai degrabă decât pe o scurgere, permite pietrișului care alunecă prin sită pentru a fi prins în loc să coboare în scurgere. Continuați să turnați apa peste pietriș până când apa rulează clar. Sunt necesare mai multe spălări.
  5. Odată ce apa rulează clar, pietrișul este gata să fie utilizat. Poate fi plasat direct în rezervor sau într-o găleată sau un recipient curat.
  6. Repetați pașii de trei până la cinci până când ați spălat suficient pietriș pentru a umple acvariul de trei centimetri adâncime.

sfaturi

  • O regulă de bază pentru cantitatea de pietriș de utilizat este o kilogram de pietriș pe fiecare galon de apă.
  • Găleți vechi pot fi utilizați dacă sunt curățate temeinic cu înălbitor, clătite bine și au fost lăsate să se usuce la aer.

O metodă alternativă de curățare

Pentru a curăța în mod corespunzător noul pietriș de acvariu, trebuie făcut corect!

Curățarea noului pietriș de acvariu este corect un prim pas important în menținerea prafului de înaltă pietriș de calitate a apei și reziduul poate dăuna sau chiar ucide pește. Chiar dacă pietrișul de acvariu nou poate fi comercializat ca "pre-spălat" sau "pre-curățat" de producători, pungile de pietriș nou de acvariu conțin adesea praf, resturi, gresie sau reziduuri otrăvitoare din fabrică în care a fost ambalat. Aceste particule mici nu ar trebui să facă drumul într-un a Aquarium de apă dulce mediu inconjurator.

Păstorii de pește cred că aceste mici particule care determină apă temporară tulburătoare pot fi îndepărtate printr-un filtru de acvariu. Acest lucru este parțial adevărat, totuși, o mare parte din "praful" se stabilește în partea de jos a rezervorului, doar pentru a fi agitată ori de câte ori pietrișul este deranjat. Pietrișul cu curățat necorespunzător este una dintre principalele cauze ascunse ale ușoară apă tulbure în acvariile mai noi.

Vopselele folosite în pietriș ieftin disponibil la un cost redus, poate decolora apa rezervorului, precum și introduceți otrăvurile în comunitatea dvs. de pește. Având pietriș colorat ar putea fi alegerea dvs., dar dacă nu este complet curățată, poate fi un pericol pe termen lung pentru mulți pești.

Primul pas în curățarea pietrișului acvariului, cel mai simplu mod, este să vărsați o pungă la un moment dat într-o găleată în afara casei sau a biroului. Este important să facem această curățare afară, praful de pietriș nu va răni peluze sau plante, dar ar putea să înfundă permanent capcana în canale de scurgere, acesta este o înfundare care va avea nevoie de un instalator de fixare, nu curățați pietrișul în scufundarea scurgerilor!

Cu un furtun de înaltă presiune (presiune normală în aer liber, dar cu un cap de pulverizare pentru a mări presiunea la care apa scoate din furtun) pulverizează un flux intens de apă în pietriș în partea de jos a găleții. Apa va deveni tulbure cu reziduul spalat literal din pietriș. Turnați din nou apa care acoperă pietrișul din găleată, nu turnați apa într-o scurgere, ci pe pământ. Repetați peste și peste până când apa deasupra pietrișului din găleată este clară după pulverizarea pietrișului. În acest moment, pietrișul este suficient de curat pentru a pune direct în rezervor. Goliți următoarea pungă de pietriș nou în găleată și repetați.

Chiar și după acest proces, s-ar putea să aveți niște noroi de apă, acest lucru este normal și praful se va rezolva. Noua pietriș este un alt motiv pentru a nu puneți pește într-un nou acvariu până când a fost umplut cu apă și filtru lăsat să circule apa timp de cel puțin o săptămână.

Pentru a evita orice noroi al apei, poate fi necesar un al doilea pas. După curățarea completă a prafului și a resturilor folosind metoda găleată, obțineți un filtru mare și spălați cantități mici cu furtunul pentru a obține ultimul praf din ea, apoi se toarnă în noul acvariu.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să spălați și să pregătiți pietriș și substrat pentru un nou acvariu