Îngrijirea și reproducerea peștelui gurami

Opaline Gurami pește

Nativ din Asia de Sud din Pakistan în Coreea, mai multe specii de gurami tropical de apă dulce sunt pești de acvariu popular. Este, de asemenea, unul dintre oul mai ușor de pus pe pește pentru a se reproduce într-un acvariu.

Cerințele de îngrijire și reproducere a guramiului (reproducere) variază ușor de la specii la specii, dar majoritatea Gouramis au aceleași nevoi de bază. Dacă intenționați să vă reproduceți gurami, să învățați cerințele de bază, apoi verificați profilul pentru a vedea dacă au nevoi specifice.

Configurarea acvariului și țintei

Gouramis sunt relativ nedeclarate și, prin urmare, sunt potrivite pentru majoritatea acvariilor comunitare. Alegeți cisterții non-agresivi de dimensiuni similare. Cichidă cichidă sunt potrivite, la fel ca și caracterele și altele pește de labirint. Deoarece bărbații pot fi teritoriali, păstrează doar un singur gurami masculin într-un rezervor. Dacă spațiul este suficient de mare pentru a permite fiecăruia să-și revendice propriul teritoriu, două pot fi încercate.

Dimensiune fină la medie substrat de culoare neutră este preferabilă. Optim temperatura apei Pentru majoritatea speciilor de gurami este de 74-79 grade Fahrenheit (24-26 grade Celsius). PH-ul apei trebuie să fie neutru la ușor acid, cu duritate scăzută. Plantați acvariul bine cu criptocoryne, Java Fern, Vallisneria sau altă vegetație acvatică robustă.

Dietă

Gouramis va mânca aproape orice alimente - cu toate acestea, este important să variați dieta pentru a asigura o nutriție echilibrată. O combinație de alimente uscate de fulgi, precum și alimente congelate și proaspete / vii, va oferi o dietă bine rotunjită. La condiționarea peștilor înainte de reproducere, oferiți legume proaspete, cum ar fi salata, mazărea gătită și spanacul, precum și alimente vii cum ar fi viermii de negru, creveți de saramură și viermi de sticlă. Toate eșantioanele de reproducere trebuie să fie bine hrănite și sănătoase înainte de a le mișca într-un rezervor de reproducere.

Rezervorul de reproducere

Nivelul apei din rezervorul de reproducere ar trebui să fie de șase centimetri adânc pentru reproducerea celor mai multe Gouramis. Pentru speciile mai mari de Gouramis, ar putea fi necesar să fie puțin mai profund. Iluminarea trebuie să fie supusă și temperatura apei trebuie mărită încet timp de câteva zile înainte de reproducerea până când ajunge la 82-85 de grade. Apa circulaţie ar trebui să fie minim, astfel încât cuibul de bule nu este deranjat. Un filtru de burete este bun pentru a fi folosit pentru rezervoare de reproducere, deoarece nu va suge peștele pentru copii.

Toți peștele Gurami sunt straturi de ou care construiesc cuiburi de bule pentru reproducerea și ridicarea tinerilor lor. Plasați unele plante plutitoare sau alte obiecte plutitoare în rezervor, deoarece majoritatea speciilor de gurami construiesc cuiburi de bule care sunt atașate la aceste obiecte plutitoare. Unii experți utilizează bucăți de Styrofoam ca platforme plutitoare din rezervorul de reproducere.

Monitorizați cu atenție toate condițiile rezervorului dvs., cum ar fi temperatura apei și pH-ul, atât înainte, cât și după reproducere. De asemenea, asigurați-vă că rezervorul are un capac. În timp ce peștele adulți nu necesită acest lucru, tânărul prăjit sunt foarte sensibili la orice schimbare de temperatură.

Selectarea unui bărbat și femeie

Dacă nu știți deja Sexul guramisului tău, examinați-le îndeaproape. Femelele au de obicei mai multe aripioare dorsale și anale, în timp ce aripioarele masculine sunt mai îndreptate spre marginea din spate. Femelele se vor umfla adesea în lățime când transportă ouă. În unele specii, pot exista diferențe distincte de culoare între bărbați și femei. În orice caz, este important să alegeți o pereche sănătoasă cu o femeie care transportă în mod clar ouă.

Transferul unei perechi de reproducere

Mutați mai întâi femeia selectată la rezervorul de reproducere, oferind peștele o șansă de a accelera și de a localiza diferite locuri de ascundere. După o zi sau cam asa ceva, puteți muta bărbatul în rezervor. Urmăriți pentru a vă asigura că femeia are locuri de ascuns, deoarece acest lucru va fi necesar în timpul procesului de ouă. Dacă bărbatul hărțuiește femeia până la punctul de a provoca zgârieturi sau împiedicând ascunderea și izolarea femelei, încercați să adăugați oa doua femeie la rezervor pentru a distrage atenția bărbatului.

Procesul de reproducere

Poate dura câteva zile pentru peștii la rasă. Între timp, dacă specia dvs. este una care construiește un cuib de bule, bărbatul poate fi construit printre plantele sau obiectele plutitoare. Bărbatul poate folosi chiar și un colț al rezervorului ca o ancoră pentru cuibul de bule. Când cuibul este construit și femeia este gata să se spală, bărbatul își va înfășura corpul în jurul ei sub cuib și își fertilizează ouăle în timp ce le pune.

După ce femeia pune ouă, care numără în sute sau chiar mii, bărbatul îi va prinde în gură, în timp ce cad și aduceți fiecare ou în mod individual la cuibul de bule. Dacă specia nu este un constructor de cuiburi cu bule, ouăle vor rămâne distribuite aleatoriu în jurul rezervorului.

Femeia trebuie îndepărtată foarte curând după ce poate începe să mănânce ouăle. Bărbatul ar trebui lăsat în rezervorul de reproducere, deoarece este datoria bărbatului de a avea grijă de cuib și de prăjit până când pot înota liber. Odată ce prăjiturile sunt înotul liber, bărbatul poate fi, de asemenea, îndepărtat. Pentru specii care nu formează cuiburi de bule, scoateți ambii părinți imediat după reproducerea pentru a preveni prădătorul de ouă.

Îngrijirea lui Fry

Inițial, Fry va absorbi sacul de gălbenuș de ou pentru nutriție, dar de îndată ce sunt libere înot, va trebui să începeți furnizarea de nutrienți. Începeți prin hrănirea alimentelor specializate care sunt suficient de mici pentru ca Fry Tiny să consume. Opțiunile includ alimente de pește lichide, rotifers sau infusoria, toate fiind disponibile la magazinele de acvariu. Hrăniți-vă de multe ori, de șase ori pe zi sau mai mult. Odată ce peștele sunt mai mari, la aproximativ patru până la șapte zile, începeți să hrăniți creveții de saramură pentru copii. Va dura câteva săptămâni pentru ca ei să crească suficient de mare pentru a se deplasa la un acvariu normal.

Asigurați-vă că păstrați apa curată. Așa cum ați fi într-un acvariu normal, faceți schimbări de apă parțială, dar aveți grijă să nu scoateți din greșeală. Veți ajunge aproape cu siguranță cu pești mai supraviețuitori decât vă puteți păstra, așa că căutați oamenii să cumpere sau să adopte. După câteva săptămâni, când par să mănânce alimente standard de pește, puteți să mutați tinerii gurami la casa lor mai mare.

Specii populare de gurami

Există aproximativ o duzină de duzină Specii de Gourami care sunt observate în mod obișnuit în comerțul cu acvariu. Mai multe dintre ele au mai mult de un morf de culoare, dar sunt încă aceeași specie. Speciile gurami comune includ:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Îngrijirea și reproducerea peștelui gurami