Generarea manuală a oxigenului în acvariu

Bubble de aer în acvariu

În cazul unei întreruperi a alimentării, un acvariu este sigur de ceva timp fără filtrare, dar locuitorii nu pot supraviețui foarte mult timp fără oxigenul adăugat în mod normal de pompa de aer alimentată. Puteți adăuga manual oxigen cu ușurință dacă nu aveți a Pompă de aer acționată cu baterii sau o sursă de alimentare de urgență pentru a rula una. Metoda manuală ajută la menținerea circulației apei. Aflați ce să faceți când puterea se stinge.

Cum de a oxigena manual rezervorul tău

Puteți adăuga oxigen în rezervorul dvs. prin turnarea lentă a apei în ea de la o înălțime de mai sus. Apa va ridica aerul EN, precum și oxigenul de acționare în apa rezervorului. Cât de mult se adaugă oxigen depinde de cât de deasupra rezervorului se toarnă apa și de câte ori repetați această procedură. Iată pașii simpli:

  1. Luați orice tip de cană curată, pitcher sau alt recipient, scoateți-l cu apă de acvariu.
  2. Țineți recipientul umplut într-o anumită distanță deasupra acvariului și turnați apa înapoi în rezervor. Repetați acest proces de mai multe ori.

Nu există nici o regulă stabilită cu privire la cât de des ar trebui făcut acest lucru deoarece fiecare acvariu este diferit. Va trebui să vă judecați la ce intervale în fiecare oră va fi cel mai bun pentru sistemul dvs. Când aveți îndoieli, mergeți mai departe și faceți-o mai mult. Dacă peștele începe să vină la spălarea suprafeței pentru aer, este cu siguranță timpul să se arate mai mult.

sfaturi

  • Turnarea apei poate a agita substratul. Pentru a evita acest lucru, plasați o placă mică sau un castron în rezervor (unul suficient de greu pentru a rămâne în partea de jos) și turnați apa peste această zonă.
  • Dacă utilizați metoda containerului de apă caldă plutitoare la generați manual căldură în acvariu, Se toarnă periodic o parte din apa peste partea superioară a containerelor. Cea mai mare parte a căldurii generate de recipientele plutitoare vor rămâne aproape de suprafață, deci este o modalitate bună de a obține apa caldă circulată.

Pompe de aer alimentat cu baterii

Este posibil să aveți la dispoziție pompe de aer cu baterie, doar pentru o astfel de întreruperi de alimentare. Rețineți că majoritatea pompelor de aer cu baterie nu sunt foarte puternice și nu vor conduce aerul foarte departe în rezervor. Asigurați-vă că le-ați testa în mod regulat, astfel încât să vă cunoașteți dacă acestea vor fi sau nu fiabile în caz de urgență. Cele mai bune și mai fiabile pompe de aer de back-up sunt cele care rulează constant pe alimentarea AC, apoi comutați automat la Pompă de aer Baterie internă reîncărcabilă atunci când alimentarea se stinge. Acestea funcționează foarte bine dacă nu se întâmplă să fiți acasă când puterea iese.

Testați-vă apa pentru amoniac

Dacă sistemul dvs. se termină să fie oprit pentru o perioadă lungă de timp, din cauza lipsei de filtrare este importantă pentru periodic Testați apa Pentru orice semn de amoniac. Dacă amoniacul începe să apară, puteți fi gata să vă ocupați de situație pentru a preveni otrăvirea amoniacului prin a avea un produs de reducere a amoniacului, cum ar fi Kordon`s Amquel în mână.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Generarea manuală a oxigenului în acvariu