Cum de a preveni suprapunerile de la aquarium sump

Acvariu în întuneric

Apă sărată și apă dulce acvariu Pompele de pompare reprezintă o mare inovație și o piesă de sistem de acvariu utilă teribilă. Cu toate acestea, ei au un dezavantaj și este ceva ce probabil că nu te-ai gândit până când este prea târziu. Deoarece pompa de la Sump este alimentată prin intermediul energiei electrice din casa dvs., dacă există o întrerupere a alimentării, pompa de la Sump va înceta să funcționeze.

Ce se întâmplă când puterea iese

Odată ce pompa de suport se oprește pomparea și nivelul apei rezervorului a scăzut la nivelul de deversare, rezervoarele vor continua să se scurgă în pompa de bord prin priza pompei din rezervor. Dacă duzele pompei sunt chiar de 3 centimetri sub suprafața apei, pot suge o mulțime de apă din rezervorul dvs. în bordul dvs. Acest lucru va duce la o suprapunere a pompei de la Sump, o scurgere pe podea și deteriorarea potențială a casei dvs.

Testați rezervorul

Efectuați acest test pentru a determina dacă aveți o problemă potențială cu pompa de la Sump. Este foarte ușor și va dura doar aproximativ 10 minute. Va trebui să aduni o găleată sau un alt container de apă, o scoică de apă (o ceașcă va funcționa bine), un motor de foraj și un burghiu de 1/8-inch pentru a efectua testul.

  1. Completați pompa de bord la nivelul maxim "normal" în timp ce rezervorul funcționează.
  2. Opriți toate pompele de apă și skimmers în rezervor.
  3. Urmăriți nivelul apei în bordul dvs., deoarece se ridică.
  4. Dacă nivelul apei începe să meargă mai sus de aproximativ 1 inch sub janta de bord, începeți îndepărtarea apei în găleată pentru ao păstra sub acest nivel.
  5. Dacă nivelul apei de la Sump nu merge deasupra acelui punct, ești bine.
  6. Dacă trebuia să salvați apa, rotiți pompele înapoi și marcați nivelul apei în sâmbătă atunci când totul funcționează normal. Acesta este nivelul dvs. de apă "maxim" în timpul funcționării normale.

Dacă ați fi nevoie să reduceți nivelul apei de la Sump în timpul încercării, există câteva soluții simple. Nu umpleți sumpul deasupra marcajului "maxim". În primul rând, deconectați pompa de retur în bord și ridicați duza pompei deasupra apei din acvariu. Găuriți o gaură mică (1/8-inch) în partea laterală a duzelor pompei, chiar sub nivelul de apă al rezervorului obișnuit. Efectuați din nou testul pentru a vă asigura că problema a fost rezolvată. Dacă da, ajustați marcajul "Umplere maxim" pe bordul dvs. Odată ce sunteți încrezător că sample dvs. nu va depăși, chiar și În timpul unei întreruperi a alimentării, ar trebui să dormi puțin mai bine să știi că nu te vei trezi până la un podea umed dimineața.

Sfaturi suplimentare de acvariu

Rămâi informat și aflați mai multe despre cum pentru a vă menține acvariul când puterea se stinge Pentru a vă ajuta să vă pregătiți pentru o situație de urgență. Peștele dvs. se bazează pe electricitate pentru a le menține în viață și veți avea nevoie de un plan, inclusiv cum să Încălziți manual rezervorul, ar trebui să existe o întrerupere prelungită a puterii.

Dacă utilizați sfaturile și creați gaura în duză, este important să verificați periodic pentru a vă asigura că gaura pe care o forați în partea laterală a duzei nu este înfundată cu resturile. Dacă găsiți că este înfundat, introduceți o scobitoare în jucăria de gaură, păstrați-o deschisă și funcționează corect.

Pentru a evita suprapunerea sistemului de acvariu atunci când se oprește, luați în considerare instalarea unui sistem automat de oprire. Aceste sisteme nu numai că ajută să împiedice plasarea accidentală a prea multă apă în sistem atunci când se opresc, dar ele iau și zgomotul de a avea de a transporta periodic apă din robinetul tău la rezervor și să-l turnați.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a preveni suprapunerile de la aquarium sump