Cum să curățați un rezervor murdar de pește

Ilustrație despre cum să curățați un acvariu

Dacă rupeți un rezervor murdar de pește, veți pierde toate Coloniile bacteriene benefice care elimină deșeurile animalelor. Nu începeți decât dacă rezervorul dvs. este în stare extrem de proastă. Cu toate acestea, vă puteți curăța acvariul existent fără ao rupe complet. Cu un grăsime mic de cot și câteva simple produse de curatat, acvariul dvs. poate fi navă din nou în cel mai scurt timp.

Ce veți avea nevoie

  • Algae răzuitor / pad
  • Blade de ras (lama plastica pentru tancuri acrilice)
  • Albire
  • Sifon de apă (vacuum de pietriș)
  • (Utilizați o nouă găleată care este numai pentru utilizarea acvariului)
  • Lime de removersiune / Cleaner de sticlă (făcut pentru acvarii)
  • Filtrați media
  • Peria de filtrare
  • Prosoape de baie veche
  • Servețele de hârtie
  • Demontarea clorului (Aquarium Water balsam)

Curățați acvariul în următoarea ordine:

  1. În interiorul sticlei
  2. Decorațiuni (roci, plante etc.)
  3. Pietriş
  4. Sticlă și corpuri de fixare exterioare
  5. Filtru

Curățarea geamului interior

Începeți prin dăruire sticla o curățare bună în interior cu un tampon de alge. Există o mare varietate de răzuitoare de alge de pe piață, de la scrubrii de lungă durată la scrubrii magnetici.

Cumpărați tampoane de alge la un magazin de animale de companie în loc de departamentul de uz casnic al unui magazin obișnuit. Deși pot arăta la fel, tampoanele de uz casnic pot avea săpun sau reziduuri chimice. Acest reziduu nu contează dacă curățați chiuveta de bucătărie, dar poate fi letală față de pește.

Pentru reziduurile încăpățânate pe sticlă, utilizați o lamă de ras pentru a-l îndepărta. Aveți grijă să nu vă tăiați. Dacă acvariul dvs. este acrilic, utilizați o lamă de ras plastic, deoarece rasorii standard vor zgâria acrilicul.

Decorațiuni și roci de curățare

Odată ce geamul interior este curat, scoateți rocile, Plante artificiale, și decorațiile care au o creștere semnificativă a algelor sau sunt considerabil murdare. Nu le curățați cu săpun sau detergenți. Este foarte dificil să eliminați complet săpunul, și chiar o urmă poate fi dăunătoare pentru pescuitul. De obicei, o frecare bună cu un răzuitor de alge în apă caldă va elimina algele și murdăria de la roci și plante.

Pentru problemele de curățare în mod deosebit încăpățânat, pregătiți o soluție de înălbire de 10% și înmuiați elementele timp de 15 minute. Curățați orice reziduu rămas, clătiți bine în apă curgătoare și lăsați-l să se usuce cu aerul pentru a elimina înălbitorul rezidual. Nu le puneți înapoi în acvariu până când nu mai există un miros de clor. Puteți să le clătiți în apă care are dechlorinator (tiosulfat de sodiu) adăugat la acesta pentru a îndepărta clorul.

Plante vii poate fi albită pentru a îndepărta algele de la ele. Cu toate acestea, plantele stem nu sunt tolerante la albire. Pentru a înălbi plantele vii preparați o soluție de înălbire de 5%, înmuiați plantele timp de două până la trei minute, apoi clătiți bine.

Lăsați rocile, decorațiunile și plantele din rezervor în timp ce aspiră pietrișul. În felul acesta, niciuna dintre resturi se mișcă din pietriș să se stabilească pe ele.

Asigurați-vă că obțineți o nouă găleată și desemnați-o numai pentru utilizarea acvariului. Dacă utilizați o găleată care a avut săpun sau detergent în ea, ați putea introduce substanțe chimice nedorite în acvariul dvs.

Siphon pentru curățarea pietrișului acvariului

Curățați pietrișul următor, folosind un sifon de apă pentru a viza resturile. Există mai multe tipuri de sifoane disponibile, toate acestea lucrează în esență la fel. Vacuumul de pietriș trebuie să agite pietrișul și să îndepărteze resturile fără a suge pietrișul. Asigurați-vă că ați aspirat întreaga suprafață a pietrișului, astfel încât toate resturile să fie eliminate.

Apa care este îndepărtată cu resturile utilizând vidul de pietriș este înlocuită cu apă dechlorurată, care efectuează o schimbare a apei în acvariul dvs. Asigurați-vă că apa de înlocuire este aceeași temperatură ca și apa acvariului. Ar trebui să deconectați încălzitorul de acvariu în timpul modificărilor de apă pentru a împiedica expunerea la aer ca și picăturile de apă. O schimbare de apă de 25% este o cantitate bună pentru o schimbare lunară a apei în timpul curățării.

Sticlă și corpuri de fixare exterioare

Odată ce interiorul acvariului este curățat, curățați capota, lumina, tancul superior și sticla exterioară. Curățitorii obișnuiți de sticlă conțin amoniac, care este toxic pentru pescuit. Curătorii standard de var sunt chiar mai toxici. Este recomandat să utilizați oțet sau un curat desemnat ca acvariu în siguranță și asigurați-vă că clătiți suprafețele cu o cârpă umedă curată.

Curățați filtrul cu două săptămâni mai târziu

Odată ce exteriorul este curat, rocile, plantele și alte decorațiuni pot fi returnate în rezervor. Acum, așteptați câteva săptămâni înainte Curățarea filtrului. De ce să aștepți? Curățarea majoră pe care tocmai ați făcut-o a deranjat coloniile bacteriene benefice pe plante, pietre și pietriș.

Din fericire, multe bacterii benefice se află în interiorul mijloacelor de filtrare, deci nu ați deranjat complet ecosistemul. Cu toate acestea, dacă ați schimbat filtrul în același timp, ați putea declanșa un periculos Amoniac Spike deoarece nu există suficiente bacterii benefice lăsate pentru a elimina toxinele.

Dacă aveți medii de filtrare care conțin carbon, amoniac de amoniac sau rășini schimbătoare de ioni, acesta trebuie înlocuit dacă este mai mare de trei săptămâni. După câteva săptămâni, calitățile absorbante ale mass-media au fost epuizate și nu mai servește scopul său.

Un mediu care acționează ca un filtru mecanic în loc de a absorbi toxinele (i.E. Inelele ceramice, fibrele de filtrare sau bureții) trebuie spălate ușor pentru a îndepărta resturile și a revenit la filtru în loc de înlocuire. Dacă este nevoie de îngrijire pentru a utiliza apa care este aceeași temperatură ca apa de acvariu și suportul media este revenit rapid la filtru, coloniile bacteriene care cresc pe ele nu vor fi pierdute în întregime.

Nu uitați să curățați filtrul tubing și alte părți ale ansamblului de filtrare. O perie de filtrare va ajuta la clarificarea nămolului care se acumulează în toate crevii mici.

Întreținere în curs de desfășurare

Odată ce ați obținut rezervorul dvs. în formă, asigurați-vă că îl curățați în mod regulat, deci nu are nevoie niciodată de o curățare majoră de primăvară din nou. Răzuiți săptămânalul de sticlă, aspirați pietrișul de fiecare dată când efectuați a Schimbarea apei, și curățați orice roci sau plante de îndată ce vedeți resturi sau alge pe ele.

Curățați filtrul lunar, fie prin înlocuirea suporturilor sau clătiți-o. În timp ce vă aflați la el, înmuiați peștele într-o soluție dezinfectantă pentru a le menține curată și moale. Cu grijă regulată, acvariul dvs. va arăta frumos tot timpul.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să curățați un rezervor murdar de pește