Pro și contra de standuri duble rezervoare

Aproximativ 20 de pești diferite înot într-un acvariu

Dubla Aquarium standuri au fost pe piață de ceva timp, dar doar pentru că sunt disponibile, înseamnă că acestea sunt o alegere înțeleaptă pentru un proprietar de acvariu? Răspunsul depinde în mare măsură de factorii din interiorul casei proprietarului. În unele cazuri, este o modalitate excelentă de a avea două tancuri să ocupe același spațiu pe care le-ar fi în mod normal, în timp ce în alte cazuri este un dezastru care așteaptă să se întâmple.

Salvează spațiul

Există cu siguranță oameni profesioniști cu un dublu de acvariu. În partea de sus a listei este economiile de spațiu. Cu un stand dublu, puteți păstra două acvarii în același spațiu de etaj ca un singur rezervor ar lua. Dacă sunteți ca mulți iubitori de pește, nu există niciodată suficient spațiu pentru tot peștele pe care doriți să îl păstrați. Având un al doilea rezervor dublează opțiunile de păstrare a peștelui.

Rezervor de carantină

Chiar dacă nu aveți nevoie de mai multă cameră pentru pește, există încă un motiv bun pentru a avea un al doilea rezervor. Toată lumea ar trebui să aibă un rezervor de carantină, dar puțini oameni au renunțat la spațiu pentru el. Când aduceți o nouă casă de pește, acestea ar trebui să fie separate pentru o perioadă de timp pentru a verifica că sunt sănătoși înainte de a le adăuga la rezervorul principal. De asemenea, atunci când peștele devin bolnavi, este de obicei cel mai bine să le tratați într-un rezervor separat. Având un rezervor de carantină gata de utilizare este o modalitate perfectă de a tratați peștii bolnavi În timp ce nu deranjați rezervorul principal.

Rezervorul de reproducere

Peștele de creștere este distractiv, dar poate fi provocator într-un acvariu comunitar. Cele mai bune rezultate sunt obținute atunci când au un rezervor separat de reproducere și creștere. Condițiile optime de reproducere pot fi create în rezervorul de reproducere și odată ce crescătorii au dat naștere, ele pot fi mutate înapoi la rezervorul principal. Fry poate fi crescută În rezervorul de reproducere, fără pericol de a fi mâncat de peștele adulți. Este o situație câștigătoare în jur.

Îmbătrânirea apei

Nu în ultimul rând, dacă nu utilizați al doilea rezervor pentru pește, acesta poate fi folosit pentru îmbătrânirea apei. Setați rezervorul cu un filtru și un încălzitor, umpleți-l cu apă, tratați-l și lăsați-l să ruleze. Când vine vorba de efectuarea unei schimbări de apă pe rezervorul principal, utilizați apă din al doilea rezervor. Va face timpul de schimbare a apei mai puțin stresant atât pentru tine, cât și pentru peștele tău. După schimbarea apei în rezervorul principal, purtați pur și simplu rezervorul secundar și veți fi pregătiți pentru următoarea schimbare a apei. Între timp, aveți un rezervor în sus și să alergați în orice moment în scopuri de carantină.

Rezervoare dublu

Desigur, există un dezavantaj pentru a folosi un stand dublu rezervor. Unul dintre cele mai mari negative este faptul că al doilea rezervor este mai degrabă înghesuit în partea de sus, făcând o provocare de întreținere. Elementele mari, precum și peștele mai mari, nu pot fi ușor mutate în și din rezervorul inferior. Vizualizarea rezervorului inferior nu este la fel de plăcută ca rezervorul superior, deoarece unul trebuie să se îndoaie sau să stea pe podea. Cu toate acestea, rezervorul inferior este la înălțimea perfectă pentru vizualizarea de către copii mici, care aduce un alt potențial negativ.

Copiii și animalele de companie pot accesa cu ușurință rezervorul inferior, care are potențialul pentru o varietate de probleme. Este destul de greu să păstrați mâinile mici sau labele de animale curioase, dintr-un acvariu când este la un nivel mai înalt. Deplasați rezervorul până la nivelul aproape de podea, iar problemele sunt asigurate.

O altă problemă cu un rezervor dublu este că puțini oameni se gândesc este problema în greutate. Podeaua poate fi suficient de puternică pentru a ține greutatea unui rezervor umplut, dar două tancuri umplute în același spațiu ar putea fi prea mult în unele locații. Acest lucru este valabil în special cu dimensiunile rezervoarelor mai mari. Rezervoarele de zece galoane nu sunt susceptibile de a fi o problemă oriunde, dar două tancuri de 75 de galoane sunt o chestiune diferită. Combinate, au ajuns la un interval de 1.700 de kilograme când ambele sunt umplute, toată greutatea care se sprijină pe un spațiu de simplu 48 inch-de-18-inch. Estimați întotdeauna greutatea totală și verificați-vă că podeaua dvs. se poate descurca.

În cele din urmă, rezervorul inferior este mai probabil să fie expus la diguri și temperaturi ale aerului mai rece decât rezervorul superior. Acest lucru poate fi compensat cu un încălzitor, dar ar trebui să fie ținut în minte atunci când utilizați un suport dublu rezervor. Dacă păstrați pește în ambele rezervoare, este posibil să doriți să luați în considerare păstrarea Pești de apă rece În rezervorul inferior. Atunci nu trebuie să vă faceți griji că devin prea răciți, mai ales dacă locuiți în climatul nordic unde temperaturile sunt scăzute în lunile de iarnă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pro și contra de standuri duble rezervoare