Cum să acționați în siguranță pe pește noi la acvariul dvs

Cum să acționați în siguranță pe pește noi la acvariul dvs

Cele mai noi animale de companie, atunci când sunt aduse în noua lor casă, vor urma un set strict de reguli înainte de a le elibera în noua dvs. familie. Câinii primesc cârpe și jucării de parfum, pisicile sunt adesea limitate la o cameră și prietenii noștri de rozătoare, cum ar fi hamsterii și cobaii, vor veni adesea acasă cu un prieten de la vechea lor fugă. Deci, de ce mulți oameni încă își înconjoară peștele într-un nou acvariu? Aclimatizarea peștilor dvs. ar trebui să fie primul port de apel, atunci când vă aduceți noul dvs. casă de companie. Pentru cei care nu sunt siguri cum să acuzați peștele, ați ajuns la locul potrivit. Verificați articolul nostru de mai jos, pentru a afla tot ce trebuie să știți despre introducerea unor noi pești la opțiunile rezervorului și cea mai bună metodă pentru a vă asigura că toată lumea din acvariul dvs. este fericită.

Om

Înainte de a începe

Este important să aveți dreptul potrivit cât mai curând posibil, pentru un pește nou - indiferent dacă le adăugați la un rezervor stabilit sau căutați să umpleți un nou rezervor cu primul set de pește. Furnizarea de îngrijire corectă din prima zi va asigura că peștele dvs. se va prospera în noul lor acvariu și mulți acvaristici condimentați vor avea propria lor poveste să le spună aici. Nu este neobișnuit ca noii proprietari să vina magazinul și-au cumpărat peștele, când un pește moare în primele zile. Din păcate, este mult mai probabil ca peștele să nu fi fost aclimatizat corespunzător.

În mod ideal, dacă adăugați pește nou la plasarea rezervărilor stabilite, ar trebui să aveți mai multe rezervoare la domiciliu. În acest fel, puteți carantina noul pește timp de două săptămâni, pentru a vă asigura că nu aduceți nimic cu ei. În ciuda eforturilor cele mai bune, multe magazine pot deține în mod necunoscut boli care sunt extrem de contagioase și se pot răspândi cu ușurință pe tot parcursul rezervorului. Păstrarea peștelui în carantină timp de două săptămâni va ajuta la asigurarea faptului că orice boală care au trecut până acum, au trecut sub radar, vor fi trecut odată ce timpul a trecut și nu va exista nici un risc pentru celelalte animale de companie.

Dacă există doar un rezervor de pește la domiciliu, nu vă faceți griji - nu aveți nevoie să ieșiți și să cumpărați un alt rezervor pur în carantină (deși acest lucru poate fi de ajutor pe măsură ce deveniți un acvarist mai bine stabilit). În schimb, observați cu atenție tancurile de la acvariu Peștele va fi achiziționat și se va uita în jur pentru recomandări pe baza experiențelor anterioare, astfel încât să puteți opta pentru cele mai sănătoase pești, de la început. O modalitate bună de a naviga acest lucru pentru a utiliza o găleată și de a opta pentru o metodă de aclimatizare prin picurare, care permite ca apa să umple lent găleata, de la rezervorul dvs., deci aclimatizați încet peștele.

Desigur, cel mai important factor este să-ți cunoști peștele. Știind cum să se aclimatizeze Betta pește, De exemplu, va fi foarte diferit de aclimatizarea a peștișor de aur - Și ar trebui să rețineți că aceste două tipuri nu se vor înțelege niciodată! Astfel, ar trebui să luați în considerare și climatul actual al acvariului dvs., în ceea ce privește cine locuiește în prezent și dacă vor adăuga la experiența reciprocă, mai degrabă decât să se încheie în dezastru.

Luați în considerare cerințele pH-ului fiecărui pește, tipul de apă și așa mai departe, deoarece acestea pot face toate diferențele majore în armonie a acvariului dvs. În timp ce cei mai experimentați acvariști vor fi conștienți de temperatura ideală la care să se stabilească Aquarium încălzitor, sau decorațiile rezervoare potrivite pentru a fi utilizate, cele noi la hobby pot face cu ușurință greșeli. Asigurați-vă că vă faceți temele, astfel încât tot peștele dvs. să poată trăi în armonie.

Pește negru de acvariu

Aclimatizarea peștelui

Cel mai important lucru de reținut când peștii aclimatizați nu este pur și simplu să arunce sacul, complet cu conținut și pește, în acvariu și speranță pentru cele mai bune. În afară de problemele de risc, enumerate mai sus, este, de asemenea, probabil să provoace șocuri la animalele de companie - atât noi cât și vechi. Odată ce ați configurat rezervorul pentru a satisface nevoile întregului dvs. pește, este timpul să introduceți sacul, care vă ține noul animal de companie, în rezervor.

Va trebui să începeți prin utilizarea sacului, cu care va veni peștele dvs. Plutiți sacul de pe suprafața apei din acvariul dvs. și începeți prin rularea marginilor sacului, astfel încât acesta prinde aer în cercul deschiderii. Acest lucru vă va ajuta să păstrați sacul de pe spate și să faceți procesul mult mai ușor. Dacă sacul pare puțin instabil, merită să dați marginile câteva mai multe role până când sacul - complet cu pește - se poate odihni pe suprafața rezervorului. Acest lucru va permite căldurii să se disperseze încet și constant de-a lungul apei sacului, aducând noua apă la aceeași temperatură ca apa rezervorului, suficient de încet încât nu provoacă un șoc pentru noul dvs. pește.

Apoi, veți dori să luați o apă mică de apă și să adăugați acest lucru la apa din sac. Începeți cu aproximativ o jumătate de ceașcă de apă și lăsați-o să stea timp de aproximativ 15 - 30 de minute, pentru a permite peștelui dvs. să devină aclimatizat la prima turnare. După ce a trecut suficient timp, puteți face acest lucru din nou, permițând peștelui să se aclimatizeze la nivelurile de pH, temperatura apei acvariului și așa mai departe, astfel încât peștele să aibă cea mai bună șansă de supraviețuire odată ce au fost eliberați alături de Alte pește din rezervorul tău.

Dacă doriți să stocați rezervorul dvs., de la proaspăt, atunci fiți conștienți de faptul că adăugarea de pește noi în rezervorul dvs. va afecta în mod natural Biolod că rezervorul dvs. se poate descurca. Apele de acvariu poate modifica considerabil viața peștelui dvs., deci merită întotdeauna să aveți grijă deosebită pentru a vă asigura că totul în rezervor - de la peștele actual la decorațiuni și setări de încălzire - sunt pregătite pentru noul dvs. animal de companie.

Acvariu cu pești, plante naturale și roci

Timpul necesar și cât timp pentru a accelera peștele poate depinde de o serie de factori - dar este important să ne amintim că o mică răbdare va face toată diferența atunci când vine vorba de a vă asigura că peștele tău are o viață lungă, fericită și sănătoasă.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să acționați în siguranță pe pește noi la acvariul dvs