Cum să sămânță un nou acvariu

Goldfish înot în acvariu

Sediu A Un nou acvariu a devenit o practică populară. Este procesul de transfer de bacterii de nitrificare de la un acvariu stabilit la un nou acvariu. Seminarea dă noul acvariu un pornire a saltului pe procesul de ciclism. În mod normal, durează 4-6 săptămâni pentru creșterea bacteriilor benefice pentru a finaliza ciclul de azot într-un nou acvariu. Nu este neobișnuit ca acvariile însămânțate să fie pe deplin ciclu În jumătate din momentul în care ar fi luat în mod normal, permițându-vă să stocați mai mult pește în noul rezervor mai devreme. Însămânțarea ajută, de asemenea, la reducerea stresului pe pește și reduce sau elimină pierderea de pește datorită ciclului de pornire.

Unde trăiește bacteriile

Contrar unor rapoarte, cantități semnificative de bacterii de nitrificare nu sunt prezente în apa însuși - sunt atașați la suprafețele din acvariu. Prin urmare, transferul apei dintr-un rezervor stabilit nu va face prea bine. Cele mai multe bacterii de nitrificare se află în pietriș și în medii de filtrare (inele ceramice, ață de filtru, burete etc.). Bacteriile pot fi, de asemenea, prezente în roci, plante artificiale și alte elemente cu suprafețe poroase.

Procurarea materialului de însămânțare

Provocarea de a achiziționa materiale de însămânțare este motivul pentru care mai mulți oameni nu se semnează noile acvarii, dar există mai multe opțiuni pentru a vă aduce mâinile pe unele. Dacă aveți deja cel puțin un acvariu, materialul de însămânțare este ușor de obținut. Dacă nu aveți un alt rezervor stabilit, uitați-vă la câteva surse din afara:

  • Magazinele de pește locale (LFS) - Magazinele de pește pot găzdui o cerere de client pentru materialul de însămânțare.
  • Cluburi de pește - orice club de pește care merită să sare va ajuta un nou proprietar de pește prin furnizarea de materiale de însămânțare.
  • Prieteni - Dacă un prieten are un rezervor stabilit, pur și simplu cere-i pentru unii.

Transportul materialului de însămânțare

Măsurarea materialului de însămânțare de la un rezervor la altul trebuie făcută rapid pentru a vă asigura că bacteriile rămâne în viață. Înainte de a transfera materialul de însămânțare, configurați noul acvariu și lăsați-l să ruleze pentru o zi pentru a stabiliza temperatura și chimia apei. Odată ce se face, obțineți materialul de însămânțare și utilizați-l în decurs de oră.

În timpul transportului, păstrați materialul acoperit cu o cantitate mică de apă din rezervorul original (sursa materialului de însămânțare). Nu-l supuneți la schimbări semnificative de temperatură și să o mutați cât mai repede posibil. Permițând ca materialul de însămânțare să stea mai mult de o oră, poate duce la moartea bacteriilor de nitrificare, deoarece acestea necesită oxigen în apă pentru a supraviețui. Dacă materialul este supus extrem de cald sau rece, aruncați-l și obțineți material de însămânțare proaspăt.

Însămânțare cu substrat

Există două opțiuni pentru însămânțarea unui nou acvariu utilizând substrat De la un acvariu stabilit. Primul este de a distribui pur și simplu substratul de însămânțare într-un strat uniform pe partea superioară a substratului în acvariul nou înființat. Această opțiune funcționează bine dacă substraturile sunt similare în culoarea și dimensiunea.

Cealaltă metodă utilizează o pungă din chilot de nailon. Umpleți vârful furtunului cu 1/2 la 1 ceașcă de substrat, apoi legați-l din sac, tăiați-l din restul piciorului și închideți totul în rezervor. Odată ce rezervorul a ciclat, scoateți sacul și aruncați-l (sau îl puteți utiliza pentru a linia fundul unei plante în ghivece - substratul permite scurgerea excesivă a apei din sol, iar resturile de la acvariu face îngrășăminte bune).

Însămânțare cu mijloace de filtrare

Media de filtrare este un material de însămânțare excelent. Cea mai ușoară modalitate de a utiliza această metodă este plasarea unui filtru suplimentar pe un rezervor stabilit timp de câteva săptămâni pentru a permite bacteriilor de nitrificare să crească pe mediile de filtrare. Filtre de burete sunt ideale pentru acest lucru, deoarece sunt mici, ieftine și ușor de mutat. Putere sau chiar Filtru canistras poate fi, de asemenea, utilizat.

Odată ce noul acvariu a fost configurat și a funcționat timp de cel puțin o zi pentru a stabiliza temperatura, filtrul de însămânțare poate fi mutat de la rezervorul stabilit la noul rezervor. Lăsați filtrul de însămânțare până când noul acvariu a fost complet ciclizat. Dacă doriți, îl puteți lăsa în loc pe termen nelimitat pentru a servi ca o sursă de material de însămânțare în viitor. Poate fi folosit și pentru a configura rapid un rezervor de spital dacă apare nevoia.

O metodă alternativă este utilizarea mediilor de filtrare proaspătă (inele ceramice sau un burete) destinate utilizării în noul filtru de acvariu. Plasați mass-media într-o pungă de plasă și închideți-o în rezervorul stabilit timp de câteva săptămâni înainte de înființarea noului acvariu. Acest lucru va permite ca bacteriile de nitrificare să crească în mass-media. Când noul acvariu a fost umplut și filtrul este gata de instalat, scoateți sacul din rezervorul stabilit și plasați imediat mediile umede în noul filtru. Acest lucru va începe noul biocilter cu bacterii benefice cultivate în mass-media, în timp ce era în acvariul stabilit.

Note finală

La procurarea materialului de însămânțare dintr-un acvariu stabilit, asigurați-vă că nu există nici un pește bolnav în rezervor. Nu doriți să aduceți bacterii proaste sau paraziți în noul dvs. acvariu!

De asemenea, există multe suplimente de bacterii benefice și "Starters bacterii" disponibile prin magazine de animale de companie care vor ajuta un nou acvariu trece prin ciclul de azot mai rapid. Adăugarea acestor boostere împreună cu materialul de însămânțare va scurta timpul necesar un nou acvariu pentru a dezvolta un filtru biologic matur. Acest lucru va reduce riscul de a obține "noul sindrom rezervor", unde peștii produc deșeuri toxice mai repede decât bacteriile benefice le pot rupe și pot face apa de acvariu în siguranță pentru pește.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să sămânță un nou acvariu