Plasarea încălzitorului de acvariu și distribuția căldurii într-un acvariu la domiciliu

Acasă Acvariul într-o casă modernă

În acvariul dvs. la domiciliu, cea mai bună locație pentru plasarea unui încălzitor este aproape debitul maxim de apă, cum ar fi priza (sau orificiul de admisie) de la filtru sau în fluxul unei capote. Având apă care curge direct pe lângă încălzitor este ceea ce dispersează rapid și uniform apă încălzită în rezervor.

Dimensiunea și locația încălzitorului apei

Pentru majoritatea acvariilor mici într-o casă care nu este foarte rece, dimensiunea încălzitorului acvariu ar trebui să fie de 5 wați pe o capacitate de apă de apă. Deci, un acvariu de 20 de galoane ar trebui să aibă un încălzitor de 100 de wați.

Dacă aveți un rezervor de peste 40 de galoane, luați în considerare faptul că aveți două încălzitoare plasat la capetele opuse ale rezervorului - în loc de un încălzitor de 200 de wați, utilizați un încălzitor de 100 Watt la fiecare capăt. Ta temperatura apei va fi mai uniformă în tot rezervorul și, în cazul în care un încălzitor nu reușește, rezervorul nu va rămâne complet fără căldură.

Distribuția căldurii într-un acvariu de acasă

Există trei moduri în care căldura poate fi distribuită pe tot parcursul rezervorului dvs .:

  • Conducție: Conducerea este răspândirea tipică a căldurii din zonele fierbinți până la zonele mai reci, solicitând o stare de echilibru termic. Când apa este încălzită, moleculele de apă câștigă energie cinetică și încep să se rătăcească în jurul valorii de mai mult - această energie se răspândește în toată apa ca căldură. Apa este un conductor decent de căldură, dar cea mai mare parte a transferului dvs. de căldură într-un rezervor va proveni din convecție și circulație.
  • Convecție: Convecția are loc atunci când apa devine mai puțin densă și se ridică la partea de sus pe măsură ce se încălzește, creând curenții de convecție. Când încălzitorul dvs. încălzește apa din jurul ei, apa se ridică la partea superioară și deplasează apa mai rece, care este mai densă, așa că se scufundă mai jos.
  • Circulaţie: Vehiculul principal pentru transferul de căldură în acvariul dvs. va fi din circulația apei de către pompa dvs. de filtru. În mod ideal, filtrul dvs. va amesteca cu atenție apa pentru a preveni persistența zonelor fierbinți sau reci în acvariu.

Circulație de căldură

Așezați încălzitorul acvariului în care există un flux mare de apă, dar evitați suptând apă recent încălzită direct în biofilter unde se poate supraîncălzi bacteriile benefice. În schimb, puneți încălzitorul în apropierea filtrului - apa caldă din încălzitor va fi împinsă de-a lungul curentului de circulație în apa mai rece.

Așezați încălzitorul orizontal chiar deasupra pietrișului lângă descărcarea filtrului (presupunând că este un încălzitor complet submersibil). Adăugarea unei pietre de aer sub aportul de filtru va trage și apă rece mai densă lângă fundul acvariului în sus cu bulele în creștere spre fluxul de circulație și în filtru.

Selectarea încălzitorului

Este întotdeauna recomandabil să aveți a Încălzitor complet submersibil mai degrabă decât una care este parțial submersibilă. Acest lucru oferă hobbyistului mai multă libertate de plasare pentru orice poziție de încălzire solicită situația. Dacă încălzitorul dvs. poate fi scufundat doar parțial, puneți o piatră de aer sub ea pentru a atrage apa rece până la sursa de căldură.

Deoarece încălzitoarele submersibile nu pot dura mai mult timp dacă sunt instalate orizontal, este o idee bună să înlocuiți majoritatea încălzitoarelor o dată pe an. Numai încălzitoarele cu prețuri foarte mari sunt făcute pentru a dura mulți ani - mai în vârstă încălzitorul, cu atât mai mare posibilitatea eșecului. Fie poate înceta să funcționeze complet sau nu poate opri și nu se va găti peștele! Incalzitoarele sunt executate pe termostate și încălzitoarele ieftine au conexiuni rudimentare. Plătește pentru a cumpăra un încălzitor de calitate mai bun pentru siguranța peștelui dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Plasarea încălzitorului de acvariu și distribuția căldurii într-un acvariu la domiciliu