Saprolegnia în peștele de apă dulce

Tetra cu fuzz pe piele

Saprolegnia (cunoscută și sub denumirea de mucegai de apă, infecția cu oomycete sau uciderea de iarnă), este un agent patogen oportunist în acvariile de apă dulce. De obicei apare ca un plasture fuzzy pe pielea peștelui tău. Nu au fost considerate invadatori primari, aceste matrițe de apă profită de pește bolnav sau rănit pentru a provoca boală în piele sau branhii. Infecțiile severe pot duce la creșterea bolilor secundare și / sau a decesului.

Ce este Saprolegnia?

Din clasa de mucegai de apă Oomycetes, Saprolengniaceae este o familie care conține multe specii numite "Saprolegnia."Există atât de multe specii diferite pe care fiecare pește de apă dulce are o specie susceptibilă. În mod tipic, matrițele de apă se hrănesc cu materiale organice moarte și se replică prin formarea de spori. Aceste spori semințează un substrat și plutesc, așteptând un pic de țesut mort să consume. Celulele moarte ale pielii pe pește cu leziuni sau sisteme imunitare slăbite fac gazdele ideale.

Semne de Saprolegnia în pește de apă dulce

Saprolegnia se va prezenta ca un plasture fuzzy pe pielea exterioară sau pe branul de pește. De obicei alb sau gri în aparență, dacă apa dvs. are o mulțime de alge sau alte resturi, ele pot fi verde, roșu sau maro în aparență. Deteriorarea pielii sau a branhilor Deschideți peștele până la atacurile secundare din bacterii și alte ciuperci, ceea ce poate duce la moarte.

Factori de predispuneri pentru SAPROLEGNIA

Calitate slabă a apei

Pește înotul în apă proastă este predispus la o incidență crescută a multor boli. Stresul cronic cauzat de a încerca să mențină homeostazia în apa slabă duce la scăderea funcției imune.Această funcție imună scăzută face mult mai ușor pentru bacterii, ciuperci și paraziți să ia în considerare și să provoace boala.

Temperatura inadecvată

De asemenea, cunoscut sub numele de "uciderea de iarnă", scăderi de temperatură severă sau bruscă sau peștii tropicali păstrați la temperaturi mai scăzute pot provoca o incidență crescută a Saprolegniei. Acest lucru este cel mai adesea cauzat de a încălzitor de funcționare. Asigurați-vă că acvariul dvs. are funcțional termometru Pentru a păstra un ochi asupra temperaturii rezervorului sau a iazului.

Imunosupression de pește

La fel ca oamenii, pisicile, câinii și alte animale de companie, nu toate sistemele imune sunt create egale. Unii pești nu vor avea capacitățile imune robuste ale omologilor lor și să fie mai susceptibile la diferite boli. Unele sisteme au întotdeauna același pește "canar" care se îmbolnăvește mai întâi în fiecare focar de boală. Prin notarea diferențelor individuale de pește în susceptibilitatea bolii, puteți prinde semne timpurii de boală prin monitorizarea peștilor "mai slabi". Aceste pești cu sisteme imune compromise pot fi mai susceptibile la agenții patogeni oportunist, cum ar fi Saprolegnia.

Cum să tratați Saprolegnia

Este imperativ ca SAPROLEGNIA să fie diagnosticat în mod corespunzător de un medic veterinar acvatic înainte de tratament. Mucegaiul de apă poate arăta foarte asemănător cu Columnaris spm. și va necesita un tratament complet diferit. Să fie un proprietar responsabil de pește de companie prin limitarea greșelilor medicamentelor. Veterinarul dvs. va face o cultură de piele sau o cultură de tampon pentru a determina patogenul problematic. Peștele mort nu pot fi folosite pentru a face un diagnostic, deoarece poate crea un rezultat fals pozitiv. Amintiți-vă, Saprolegnia iubește mese pe țesutul mort.

Deoarece este o mucegai de apă, este nuResponsabil la antibiotice. Cu toate acestea, poate exista o infecție bacteriană secundară care se ocupă de peștele fiind slab de la Saprolegnia. Dacă puneți antibiotice în rezervor, puteți porni un nou sindrom rezervor și trebuie să reporniți filtrarea biologică. Medicul veterinar poate prescrie medicamente injectabile sau alimente medicinale pentru a trata în mod eficient orice infecții secundare. Acest lucru va limita efectul oricăror medicamente asupra filtrării dvs. biologice.

Datorită naturii sale oportuniste, majoritatea infecțiilor Saprolegnia vor dispărea atunci când fixați starea de predispoziție subiacentă (vezi mai sus). Infecția severă poate necesita tratament mai specific speciilor specifice de mucegai de apă specifice. Diferențiarea diferitelor specii trebuie făcute prin creșterea probei într-un laborator.

Cum de a preveni SAPROLEGNIA

Cea mai bună metodă de prevenire a lui Saprolegnia este de a vă menține calitatea apei și hrăniți peștele dvs Dieta bună. Acesta este cel mai bun lucru pentru a-și promova propria funcție imună, care este cel mai bun factor de descurajare a Saprolegniei. Ține pasul cu dvs Regimul de întreținere și au un rezervor de spital gata să cararantină orice indivizi potențial bolnavi.

Saprolegnia afectează oamenii?

Datorită naturii non-acvatice ale oamenilor, Saprolegnia nu are îngrijorare la om. De asemenea, nu va afecta animalele de companie terestre.

Descoperiți beneficiile de sănătate surprinzătoare ale menținerii unui acvariu
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Saprolegnia în peștele de apă dulce