Pictus profilul speciilor de somn

Două somn pictus într-un acvariu

Pictul de somn este o adăugare adecvată pentru multe tancuri de apă dulce. Natura sa nocturnă necesită doar iluminare slabă sau locuri de ascuns în timpul zilei. Aceste pești au potențialul de a crește până la o curte lungă, dar majoritatea somnului pictus crescute în captivitate nu sfârșesc atât de mare.

Prezentare speciala

Denumirea comună: Pictus Catfish, Pictus Cat

Nume stiintific: Pimelodus picus

Dimensiunea adulților: 5 până la 6 inci

Speranța de viață: 4 până la 8 ani

Caracteristici
FamiliePimelodidae
Origine America de Sud
Social Pașnic
Nivelul rezervorului Locuitorul de Jos
Dimensiunea minimă a rezervorului 50 de galoane
Dietă Omnivore
Creștere Stratul de ouă
Îngrijire Începător
ph 7.0 la 7.4
Duritate 50 la 100 mg / l
Temperatura 74 până la 78 F (23-26 ° C)

Origine și distribuție

Pictusul Catfish este un pește nocturnă nativ în America de Sud. Ele se găsesc în bazinele râului Amazon și Orinoco, dar au fost păstrate în acvarii pentru multe generații.

Culori și marcaje

Somnul pictus are un corp caracteristic, neted, cu pete negre. Ca și alte specii de somn, ele nu au scale externe. Ei au barbele comune, folosite pentru degustarea alimentelor adânc în substrat și spini ascuțiți pe aripile lor pectorale și dorsale. Aveți grijă deosebită când manipulați aceste pești pentru a evita obosirea acestor spini. Aceste pești sunt adesea înghețate în plase, astfel încât utilizarea unui container deschis pentru a trata aceste pești este recomandat.

Dacă mâna dvs. este perforată de o coloană vertebrală, curățați-o cu atenție și nu vă întoarceți mâna la apa rezervorului. Boala Handler de pește poate fi cauzată dacă aceste răni nu sunt tratate cu atenție. Dacă aveți membri ai familiei cu sisteme imunitare compromise, inclusiv copii mici și vârstnici, există și riscul de Mycobacteria spm. infecție, cunoscută în mod obișnuit ca "Tuberculoza de pește", cu leziuni legate de pește.

Tankmates

Fiind pașnici, pești nocturni, somnul pictus poate fi păstrat cu Multe specii diferite, cu condiția ca acestea să nu fie prea agresive în timpul zilei, în timp ce somnul pictus se ascunde. Puteți păstra mai mult de un somn pictus într-un rezervor, ținând cont de cerința lor mare de dimensiune a rezervorului.

Atunci când se selectează țânțarii adecvați pentru acvariile comunitare pașnice, asigurați-le Parametrii calității apei, în special pH, kh și temperatură, toți sunt de acord.

Pictus Catfish Habitat și îngrijire

Cea mai importantă parte a habitatului Pictus Catfish este un loc liniștit, de odihnă în timpul zilei. Nu vă așteptați să vă vedeți prea mult somnul pictus în timpul zilei dacă nu utilizați Luminări slabe pe rezervorul dvs. În timpul zilei, asigurați-vă că aveți o peșteră sau un jurnal pentru ca somnul pictus să se ascundă. Dacă aveți alte tipuri de somn pictus, specii nocturne sau alimente de fund, cum ar fi SPP Plecostomous., Asigurați-vă că aveți suficiente locuri de ascundere pentru toată lumea.

Pictus Catfish Dieta și hrănirea

Catfish Pictus este un omnivore și se va adapta cu ușurință la a Dieta peletizată. Deoarece ele sunt pești nocturni, asigurați-vă că lăsați niște alimente pentru ei atunci când opriți iluminarea rezervorului. În tancuri cu iluminare slabă, puteți vedea că peștele vostru ies să mănânce cu restul locuitorilor rezervorului. Sunteți bineveniți să vă completați somnul pictus cu ambele Meaty și legggie tratează.

Nu vă așteptați ca această specie să se curățe după celălalt pește. Deși sunt alimentatoare de fund și vor gusta probabil pe unele detritus, nu este dieta lor primară și adesea vor necesita hrănire separată datorită naturii lor nocturne.

Diferențele dintre sexe

Din păcate, somnul pictus nu are caracteristici sexuale externe. Cu indivizi de aceeași vârstă și îngrijire, femelele pot fi mai mari decât bărbații.

Reproducerea somnului pictus

Reproducerea somnului pictus nu este o încercare ușoară. Mulți pasionați avansați se luptă cu furnizarea unui habitat adecvat pentru aceste pești pentru a-și pune ouăle. Un rezervor foarte mare este recomandat și utilizarea unui grup de pește va crește cu siguranță șansele. Asigurați-vă întotdeauna carantină corespunzătoare Toate noul dvs. pește de reproducere, mai ales dacă vin din diverse surse.

Ca și în cazul oricărei configurații de acvariu interioară, se recomandă furnizarea unui a Creșterea sau reproducerea rezervorului separat de rezervorul de acasă pentru a manipula chimia apei și a oferi un mediu sigur pentru orice descendent. Datorită naturii statice a majorității unor setări de acvariu interior, modificările la temperatura apei sau altor parametri de chimie de apă sunt adesea necesari pentru a iniția reproducerea.

Mai multe specii de pești de companie

Dacă sunteți interesat de somnul pictus, vă recomandăm să verificați unele dintre aceste alte specii de pești:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pictus profilul speciilor de somn