Totul despre marine ich și alți paraziți de pești

Ocellaris clownfish și anemone

Aflați totul despre cum să diagnosticați și să tratați mai multe tipuri de paraziți de apă sărată care pot ciuma și ucide pește marin acvariile, cum ar fi locul alb (marin ich), spot negru, catifea și bolile de clositoare, precum și alte paraziți cum ar fi fluvii de pește. Ca și în majoritatea tipurilor de boli parazitare, timpul este esențial în detectarea, diagnosticarea și tratarea peștelui afectat.

01 din 07

Boala Clownfish (Brooklylella Hostilis)

O infestare a lui Brooklynella Hostilis este cunoscut sub numele de boala Clownfish și, deși acest tip de protozoan ciliat de apă sărată este de obicei asociat cu clownfishes, așa cum sugerează și numele, este încă un organism parazitar poate afecta alte specii, cum ar fi angelfishes. Brooklynella se hrănește pe celulele pielii moarte și pot provoca daune grave ale barelor. Branhii pot fi umflate, iar peștele poate avea respirație neregulată. Alte semne includ aruncarea pielii și congestia galerii. Parazitul reproduce prin fisiune binară și se răspândește rapid și poate transfera cu ușurință de la pește la pește. Formalina este un tratament eficient.

  • 02 din 07

    Saltwater Ich (criptocaryon iritanii)

    Boala la fața locului alb sau cu apă sărată, ICH, este cauzată de o infestare a protozoanului ciliat I multifiliis. Chiar dacă acest organism progresează mai puțin rapid decât Oodiniu și Brooklynella, într-un sistem de acvariu închis, acesta poate ajunge la numere covârșitoare și dezastruoase la fel dacă nu este diagnosticată și tratată în mod corespunzător la recunoaștere. Semnele de infestare a parazitului ICH includ, de obicei, aripioare zdrențuite, zgârierea pe roci și pete albe pe branhii, aripioarele și corpul peștelui.

  • 03 din 07

    Cryptocaryon iritans este probabil cel mai comun tip de focar parazitar întâlnit de Păstori de acvariu cu apă sărată. Cele 4 etape ale ciclului de viață ale acestui organism sunt pur și simplu descrise aici, inclusiv o diagramă, care vă va ajuta să înțelegeți mai bine diferitele faze ale vieții bolii albe, mai ales atunci când este cel mai vulnerabil la tratament.

  • Stadiul de hrănire sau trofont este în cazul în care paraziții sunt încorporați sub piele și branhii de pește pentru a se hrăni cu fluidele de țesut din pește. Acest lucru face ca punctele albe să fie vizibile pe pește.
  • Odată ce trofonul se maturizează, acesta părăsește peștele ca un protomont, care cade la fundul rezervorului și în câteva ore devine un tomont, chistul de reproducere. Un tomont se împarte în sute de organisme noi, numite tomite, sau teme. Carcasa chistului protejează parazitul din tratamente.
  • După un număr de zile, în funcție de temperatura apei, chistul tomont rupturile de a elibera terentele infecțioase înot liber, căutând un pește. Terenurile au aproximativ 24 de ore pentru a găsi un pește sau pot muri. Această etapă este singura dată când medicamentele ICH sunt eficiente împotriva paraziților.
  • Când teRONT se atașează unui pește nou, devine trofont și începe să hrănească și să crească, iar ciclul începe din nou.
  • 04 din 07

    Catifea marină (boală de pește coral)

    Catifea marină sau boala de pește coral, este cauzată de o infestație a dinoflagellatei cu un singur celulăAmyloodinium ocellatum. Ciclul de viață al Amyloodinium Urmează un model de creștere în trei etape, maturând de la un trofont de hrănire la un tomont reprodus, înainte de a deveni o dinospă de înot liber, care se atașează la un nou pește gazdă. Amyloodinium se reproduce rapid și poate fi ușor nedetectată, deoarece semnele vizuale ale prezenței sale nu sunt de obicei evidente până când sunt prea târziu. Pielea de pește care a fost infestată Amyloodinium are o apariție sub formă de pulbere sau catifea. Alte semne includ o pierdere de coordonare și gasing sporadic. Nu este neobișnuit ca o infestație să provoace o populație totală de pește, astfel încât să știm ce simptome să caute pentru a-l diagnostica cât mai curând posibil, precum și care tratamente sunt cele mai eficiente pentru eradicare, sunt critice.

    Continuați la 5 din 7 de mai jos.
  • 05 din 07

    Negru ich, spot negru sau boală tang

    Negru ICH sau boală la fața locului negru, este de fapt o infestare a micului Paravortex Turbelliană plat vierme, chiar dacă numele tangului implică, de obicei, este asociat Tangs și chirurgii, Poate afecta alte specii de pești. Semnele acestei boli sunt pete negre cauzate de viermi încorporați în piele și aripioare de pește afectat. Deși viermii sunt destul de ușor să scape odată ce apar ca puncte negre pe pește, ele pot supraviețui timp de câteva luni fără o gazdă și, prin urmare, pot fi dificil de eliminat de la un acvariu.

  • 06 din 07

    Top medicamente de parazite

    Infestatările parazitare într-un acvariu cu apă sărată se numără printre cei mai temuți și dificil de tratat. Există o serie de medicamente de pe piață concepute pentru a preveni și / sau a elimina paraziți. Unii pot fi utilizați cu nevertebrate, unii nu pot. Dipsurile de apă dulce, tratamentele de hiposalitate, formalină și cupru sunt tratamente utilizate în mod obișnuit pentru paraziți de apă sărată.

  • 07 din 07

    Produsele de formalină excesive, formate în mod obișnuit dintr-o soluție de formaldehidă de 37% diluată în apă, sunt una dintre cele mai eficiente medicamente pentru tratarea diferitelor tipuri de infestări Protozoa (Cryptocaryon și Brooklynella), fluvii de pește parazitară, păduchi, viermi (negru ICH) și boli fungice. Aflați cum să utilizați formalin în multe moduri diferite de a trata în siguranță peștii bolnavi, cum ar fi printr-o baie rapidă, o baie temporizată sau pe termen lung într-un QT.

  • Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. Boli parazitare de pește. Merck Manual veterinar

    2. Paraziți și boli de pește. Departamentul de resurse naturale din Indiana

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Totul despre marine ich și alți paraziți de pești