Spot negru sau boală tang în pește

Chirurgul galben

Boala neagră "Boala" este cauzată de un parazit care infestă în mod obișnuit Tangs și alți chirurgii, dar pot fi contractați de alte specii de pești și moluște (crustacee), de asemenea. Boala Black Spot este, de asemenea, menționată ca boală Tang sau Black Ich, deși ich este de fapt cauzată de un alt tip de parazit. Petele negre de pe pește sunt mici Paravortex Turbellaria Flatworms (PlatyHelminthes) încorporate în pielea peștelui. Paraziții negri la fața locului sunt mult mai puțin periculoase și amenințătoare de viață, precum și mai ușor de tratat, comparativ cu paraziți protozoan, cum ar fi oodiniu, criptocaryon (boala) și Brooklynella. Cu toate acestea, este o problemă în care peștele infectați cu acești paraziți trebuie tratați.

Ciclul de viață al acestor viermi

  • După "eclozare", minorii (200 micrometri lungime cu 50 μm lățime) viermi paravorter Turbellaria poate înota liber și poate ieși din substrat Căutând un pește gazdă. Odată ce găsesc un pește gazdă adecvat, turbellaria juvenilă se învârte în epiteliul pielii sau barelor de pește și începe să se hrănească pe fluidele celulelor de pește.
  • După hrănire pe un pește gazdă timp de aproximativ șase zile, turbellaria matură (acum 2500 μm lungime și 750 μm) cădea de pe pește și coboară în substrat.
  • Aproximativ cinci zile mai târziu, corpul viermei rupturi și eliberează o nouă populație de aproximativ 160 de viermi tineri, care pot înota imediat și se atașează la o nouă gazdă. Ciclul începe din nou, dar în număr mai mare.

Simptomele bolii negre

Odată ce acești viermi încep să se hrănească pe un pește gazdă, ei dobândesc pigmentarea melaninei, ceea ce provoacă aspectul puncte negre despre dimensiunea unui bob de sare pe corp și membrane fin. Viermii au capacitatea de a se deplasa liber pe pești, deoarece petele nu rămân întotdeauna staționare. Pe peștele de culoare deschisă, sunt ușor de văzut, în timp ce pe cele de culoare închisă pot merge neobservate la început.

Ca și în cazul altor paraziți de suprafață, peștele infestat se va zgâria împotriva obiectelor sau al substratului în încercarea de a dezlănțui paraziții și dacă infestarea este permisă să progreseze peștele, poate deveni letargic, își pierde apetitul și culorile și dacă sunt branhii Se dezvoltă respirația rapidă afectată. Infecțiile bacteriene secundare pot invada siturile de țesuturi deteriorate. Dacă se dezvoltă infecții de suprafață, tratați ca în cazul oricărei alte infecții bacteriene.

Tratament

Dați întregului pește infestat a Dipul de apă dulce, urmată de A Baie de formalină și continuați tratamentul într-un rezervor de carantină. Praziquantel a fost folosit cu un anumit succes pentru a trata peștii afectați în rezervoarele de carantină.

Prevenirea reinfecției

Reinfecția va avea loc indiferent de cât de eficient peștii au fost tratați dacă acești viermi paraziți turbellari nu sunt eradicați din acvariul principal. Din păcate, pentru că pot supraviețui timp de câteva luni fără o gazdă, acesta nu este adesea un lucru ușor de făcut, dar aici sunt câteva sugestii.

  • Lăsând acvariul principal lipsit de toate peștii timp de câteva luni este un remediu pe care unii acvariști recomandă, totuși, acest lucru nu este întotdeauna posibil sau de dorit. Teoria este că, fără un pește gazdă, lanțul ciclului de viață va fi spart și turbellaria nu va putea să se reproducă și veți aștepta ca turbellaria să moară de bătrânețe.
  • Tinerii viermi trăiesc în substrat și se hrănesc cu detritus și resturi ecologice până când aceștia merg în căutarea unei gazde de pește. Sifonarea excesului de materie organică care se bazează pe fundul acvariului poate ajuta la controlul numerelor acestora.
  • Pentru rezervoarele de pește sau acvariile marine care nu conțin nevertebrate sensibile la apă dulce, se poate aplica hiposalinitatea. Când utilizați hiposalinitatea (Șocul osmotic), agitarea ocazitului ocazional va ajuta la eliberarea apei de salinitate superioară prinse în substrat, expunând apa plat la apa de salinitate inferioară din rezervor.

Predoanele naturale ale viermilor Turbellaria

Viermii turbellaria sunt la urma urmei, marine. Există niște pești care îi vor consuma atunci când au fost oferite ocazia. Aceste pești includ femeile cu șase linii (Pseudochelinus Hexataenia), femeile galbene (Halichoeres Chrysus), mandarinfish dungat (Sinchiropus splendidus), mandarinfish spotted (Sinchiropus pictuitus) și fără îndoială, oricare altul Dragonette.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Spot negru sau boală tang în pește