Gaură în boala capului în peștele de apă sărată

Închiderea liniei laterale pe scară de pește

Boala Hole-in-the-Head, cunoscută și sub denumirea de eroziune a liniei laterale (HLLA), eroziunea laterală (LLE) și boala laterală (LLD), este o boală obișnuită atât pentru apa dulce, cât și pentru peștii de apă sărată. După cum afirmă numele, această boală afectează organul lateral de linie și pielea care acoperă capul și fața peștelui. Deși nu există niciunul cauză pentru această boală, bunele practici de amplificare de bază și un mediu scăzut de stres pot scădea grav șansele peștilor de a arăta semne clinice.

Ce este boala Hole-in-the-cap?

Boala Hole-in-the-Head se găsește în apa dulce și pește de apă sărată și este numit pentru leziunile erozive care formează de-a lungul capului și liniei laterale. Nu există nici un agent cauzator clar al bolii Hole-in-the-cap. Această boală determină în principal probleme estetice și poate provoca o creștere a infecțiunilor secundare, inclusiv a bacteriilor și a paraziților. Poate afecta capul și / sau linia laterală și poate fi localizată sau răspândită peste pești.

Care este linia laterală?

Linia laterală este un organ specializat în pește care le permite să simtă vibrații în apa din jurul lor. Alcătuită dintr-o serie de canale de conectare, chiar sub suprafața pielii, acest organ unic permite peștelui la școală împreună, evitați obstrucțiile în calea și simțul lor când vă apropiați de rezervor sau iazului. Peștele au urechi, ca multe alte animale, fără caracteristicile externe, dar linia laterală le permite o imagine mai cuprinzătoare asupra lumii lor subacvatice. Nu este legată de Ampullae din Lorenzini, frecvent găsită în unele specii de rechini și raze, folosite pentru a detecta curenții electrici sub apă.

Simptomele bolii Hole-in-the-Head

După cum afirmă numele, boala Hole-in-the-cap cauzează pisici și eroziuni de-a lungul capului și / sau de-a lungul liniei laterale. Petele pot fi ușor deprimate și maro până la gri până la culoare în colorare. Cazurile ușoare pot avea doar câteva pete, în timp ce infecțiile grave pot începe să erodeze patch-uri mari ale feței și laturilor. Eroziunile încep de obicei ca defecte de dimensiune pinhole și răspândite spre exterior. Acestea pot începe ca mai multe puncte simultan sau o leziune focală.

Cauze ale bolii cu capul în interiorul capului

Nu există nici o cauză singulară pentru boala gaură-a-capul și există unele specii de pești care par predispuse la ea, cum ar fi Tangs și chirurgul. Deși ocazional cauzate de un parazit (Hexamitid spm.), nu se găsește frecvent cu cele mai multe infecții. Mulți stresori, cum ar fi calitatea slabă a apei sau dieta, pot începe lanțul de evenimente care duc la boala Hole-in-the Head.

Alte cauze sau influențe posibile asupra progresiei bolii hole-în-cap includ:

Cum se stresează peștele?

Ca noi și animalele noastre pufoase, stresul procesului de pește foarte asemănător. Calea catecolaminelor, responsabilă pentru reflexul "luptei sau zborului", este foarte benefică pe termen scurt. Dar dacă este activată în mod constant, cum ar fi calitatea slabă a apei sau a Teritoriul litigiu, O situație cronică de stres se desfășoară, scăderea funcției imune, fecundității și creșterii. Acesta este procesul principal din spatele Calitate slabă a apei ceea ce duce la multe boli secundare, inclusiv boala gaură-în-cap.

Tratamentul bolii hole-în-cap

Deoarece nu există nici o cauză a bolii hole-în-cap, nu există niciun tratament. Veterinarul dvs. va restrânge influențele potențiale și, de obicei, sugerează o abordare cu mai multe etape. Acestea pot recomanda un medicament anti-parazitare în plus față de practici de întreținere mai bune și alte metode de atenuare a stresului în sistemul dvs. Dacă peștele agresiv joacă un rol în rezervorul dvs., cum ar fi lupta împotriva teritoriului sau a unor pești care fură alimente din branhii de alte pești, este posibil să aveți nevoie de o soluție pe termen lung, inclusiv retrimiterea unor pești. Îndepărtați tot carbonul din sistem și asigurați-vă că toate filtrele dvs. sunt conectate corespunzător și nu descărcați o tensiune suplimentară.

În funcție de severitatea leziunilor, peștii dvs. poate sau nu-și recâștiga aspectul original. Deși este posibilă o rezoluție completă, peștii dvs. va avea probabil o variație ușoară a culorii în patch-uri de piele vindecate. Leziunile severe nu pot vindeca pe deplin pe deplin.

Cum de a preveni boala Hole-în-cap

Deoarece boala este multifactorială, trebuie să țineți cont de multe influențe diferite atunci când păstrați capul în afara sistemului dvs. Limitați răspândirea bolii în rezervorul dvs. de apă sărată După protocoalele adecvate de carantină Pentru toți peștii noi, aderarea la un program regulat de întreținere și hrănirea peștilor a dieta sanatoasa. Minimizați stresul de către păstrarea unor specii adecvate împreună și asigurându-vă că rezervorul dvs. este suficient de mare. Dacă vreunul din pește începe să afișeze semne clinice, acestea ar trebui să fie mutate într-un rezervor de carantină.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Gaură în boala capului în peștele de apă sărată