Limfocitis în pește de apă dulce

Aquarium frumos de apă dulce plantate

Lymphocystis este un iridovirus comun găsit în apa dulce și pește marin. Provocând în cea mai mare parte o schimbare în aparență prin prezența unor lovituri roz sau albe oriunde pe corpul peștelui. Din păcate, nu există tratament, dar boala este auto-limitată și nu provoacă semne clinice grave.

Ce este limfociticul?

Limfociștii este o boală virală în pește. Un membru al iridovirus Familie, acești viruși sunt clasificați prin structuri de ADN dublu catenar. Acestea se găsesc în întreaga regulă animală, inclusiv amfibieni, nevertebrate și atît de apă dulce, cât și peștii marini. Acestea sunt legate de megalocytivirus, care sunt, de asemenea, membri ai iridovirusurilor.

Semne de limfociestis în pește de apă dulce

  • Au ridicat lovituri pe piele
  • Roz la culoare albă
  • Oriunde pe corp, inclusiv aripioare
  • Poate apărea ca film tulbure atunci când infecția setiază mai întâi în

Principalul semn clinic al limfociștii în peștele de apă dulce este ridicată nodulele pielii. Ei pot prezenta cu câteva noduli împrăștiați sau un grup de zeci. Ele pot apărea oriunde pe un corp de pește, inclusiv aripioarele și cavitatea orală. Infecțiile timpurii pot prezenta ca pe un film subțire pe corpul peștelui. Diferențele pentru aceste simptome includ paraziți externi, infecții bacteriene sau fungice. Pentru Koi, Carp Pox (Ciprinid herpesvirus-1) și Hikui ar trebui să fie, de asemenea, diferențiale. Această boală de auto-limitare nu va provoca probleme grave de sănătate și va modifica doar aspectul exterior al peștelui.

Cauzele limfociștii

Virusul se răspândește între contactul direct și în mediul apos. Odată ce la vărsat dintr-un pește infectat, limfociștii poate supraviețui în apa din jur de până la 1 săptămână. Unii pești pot fi purtători latenți, în care poartă virusul, dar nu prezintă semne clinice. Datorită perioadei lungi de incubare de săptămâni până la luni, virusul nu poate apărea decât după ce majoritatea protocoalelor de carantină au fost finalizate.

Cum este diagnosticată limfociația?

Pentru a diagnostica limfociști, medicul veterinar va lua o piele răzuire și o analiză sub microscop. Acest lucru se face pentru a exclude infecțiile parazitare comune, cum ar fi spot alb sau ich. Epiteliocystisul poate prezenta în mod similar limfociștii, dar va fi, de asemenea, prezent pe branhii, spre deosebire de limfociști. De asemenea, pot fi luate eșantioane pentru analiza histologică de către un patolog veterinar. Acest lucru va implica veterinarul tăiatând un mic eșantion de piele și leziune de pe pește și împachetează-o în formalină. Aceste eșantioane pot dura câteva zile sau săptămâni pentru a procesa.

Tratamentul limfociștii

Nu există tratament pentru limfociști. Adesea, semnele clinice ale limfociștii sunt exacerbate de alți stresori din rezervor, cum ar fi Calitate slabă a apei, dieta slaba sau Temperaturi necorespunzătoare. Prin atenuarea unor astfel de probleme, peștii dvs. își pot recupera aspectul anterior. Deoarece nu afectează nimic altceva decât aspectul extern, este de îngrijorare minimă pentru majoritatea proprietarilor de pește.

Cum de a preveni limfociștii

Este foarte greu să prindeți focarele limfociști chiar și cu practici de carantină adecvate. Datorită perioadei sale de incubare îndelungată și prezența transportatorilor non-simptomatici, chiar și cei mai proeminenți păziți de pește pot avea limfociști în rezervoarele lor și nici măcar nu-i dau seama. Deoarece nu va afecta heaticul general al peștelui, altul decât apariția, menținerea stresului scăzut pentru peștele de acvariu este cel mai bun scop de a limita răspândirea limfociștii.

Este limfocystis contagioasă pentru oameni?

Din fericire, limfociștii nu este o boală zoonotică și, prin urmare, nu poate transfera la oameni. Există și alți viruși din familia Iridoviridae, care pot afecta broaștele, șerpii și insectele.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Limfocitis în pește de apă dulce