Vibrioză în pește

Rezervor de pește de apă sărată

Vibrooza este cauzată de o comună Tank bacterii. De cele mai multe ori, această bacterie nu provoacă probleme pentru peștele dvs. Cu toate acestea, dacă apărarea lor sunt reduse din cauza stresului sau a deficienței imune, Vibrio spm. poate provoca boală care pune viața în pericol.

Există tulpini cunoscute care sunt mai virulente și vor provoca focare mai severe decât alte specii. Vibrioza este A boală zoonotică și pot infecta oamenii, uneori cu consecințe foarte grave.

Ce este vibrioza?

Vibrooza este boala cauzată de bacterii de bacterii de gram-negative, facultative anaerobe de la Vibrio gen. Există multe tulpini de Vibrio prezent în mediul acvatic în orice moment. Deși sunt mai frecvente în sistemele marine, există specii care pot infecta peștele de apă dulce.

Unele tulpini sunt mai patogene decât altele și vor răspândi boala mai ușor, mai ales dacă peștele sunt compromise datorită disfuncției imune.

Această boală este prezentă atât în ​​specii de pești de companie cât și în speciile de acvacultură. Nu este frecvent în peștele de companie și acvacultura a dezvoltat vaccinuri eficiente.

Simptomele virizei în pește

Există multe simptome de vibrioză care pot fi văzute. Aceste simptome nu sunt patognomonice și pot fi cauzate de alte boli.

Semne

  • Roșu fin
  • Gura roșie, opercul și ochii
  • Exoftalmia și opacitatea corneei
  • Anorexie
  • Galoane palide
  • Moarte subita

Cauzele vibriozei

Vibrooza este cauzată de o infecție Vibrio Specii de bacterii. Există multe prezente în orice moment în mediul acvatic. Tulpini mai severe pot intra într-un sistem care ignoră stricte Practici de carantină. Imun compromis pește, cum ar fi cele stresate de Calitate slabă a apei, hărțuirea sau lipsa de nutriție suficientă, sunt mai susceptibile la răspândirea bacteriană. Rănile traumatice sunt, de asemenea, domenii potențiale de creștere a bacterii sporite.

Vibrio spm. sunt cunoscute a fi mai problematice la temperaturile mai calde. Dacă rezervorul sau iazul dvs. fluctuează la temperatură, puteți vedea mai multe semne clinice atunci când apa este mai caldă în comparație cu temperaturile mai reci ale apei.

Procesul de diagnosticare

Într-un focar suspectat de vibrioză, medicul veterinar va colecta recent peștii decedați sau moribunde, aproape de moarte să fie supus unui laborator specific. Laboratorul va efectua testarea culturii bacteriene și a sensibilității pentru a identifica bacteriile proeminente prezente și pe care antibioticul îl este cel mai susceptibil. Există rezistență bacteriană cunoscută la antibiotice, astfel încât cultura și sensibilitatea este critică.

În majoritatea cazurilor, va trebui să identificați și să corectați orice stresori potențiali în rezervorul dvs. Acest lucru poate include îmbunătățirea întreținerii, o dietă mai bună, un habitat mai echilibrat sau să eliminați pește agresiv.

Tratament

Dacă bănuiți că peștele dvs. este infectat cu vibrioză, mutați-le într-un spital sau rezervor de carantină. Testați-vă chimia de apă Pentru a vă asigura că nivelurile dvs. sunt în raza de acțiune, evaluați dieta peștilor dvs. și luați în considerare orice agresivi borcani. Stresul secundar merge mult timp în a face Vibrio infecții mai rău.

Over-the-Counter "antibioticele" nu sunt eficiente împotriva vibriozei. Există multe tulpini rezistente cunoscute Vibrio care necesită tratamentul corect. Odată ce a fost efectuată o cultură de diagnosticare și o sensibilitate, medicul veterinar va determina cel mai bun mod de acțiune. Antibioticele pot fi administrate direct ca o injecție, formulată într-un furaje sau pot necesita un tratament pe bază de apă.

Cum de a preveni vibrioza

Ca și în cazul altora boli infecțioase, Carantining Toate adăugirile noi la rezervorul dvs. este critică. Aceasta include toate peștele, nevertebrate și rock live. Va trebui să le păstrați timp de cel puțin patru săptămâni, totuși, pot persista în mediul înconjurător. Multe sisteme de pește probabil porn Vibrio spm. care nu va afecta niciodată locuitorii lor.

Pentru a preveni o Vibrio Evertare în rezervorul dvs., este esențial să vă mențineți și un mediu sănătos și de stres scăzut pentru peștele dvs. Cea mai bună metodă de asigurare a sănătății conține următoarele:

  • Carantină toate noi adăugiri live timp de cel puțin patru până la șase săptămâni (include plante, nevertebrate și rock live)
  • Verificați în mod regulat calitatea apei și setați a Rutină de întreținere consecventă
  • Să mențină pacea între locuitorii dvs. de rezervor și planificați în consecință pentru noi adăugiri
  • Hrăni a Dietă de înaltă calitate și asigurați-vă că luați în considerare apetitul tuturor peștelui dvs
  • Verificați în mod curent toate peștele pentru orice semne de boală și apelați medicul veterinar acvatic cu orice preocupare cât mai curând posibil

Vibrioza este contagioasă pentru oameni?

Vibrooza este o boală zoonotică cunoscută și contagioasă pentru oameni. Bacteriile pot intra prin tăieturi și zgârieturi pe piele, provocând o infecție localizată și inflamație. Persoanele fizice compromise sunt expuse riscului pentru simptome mai grave.

Anumite tulpini de Vibrio sunt cunoscute sub numele de "bacterii care mănâncă carne" și pot provoca infecții care pun viața în pericol, rezultând amputări, dacă nu sunt tratate destul de devreme.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vibrioză în pește