Bolile de pește de pește de apă dulce

Rezervor de pește de apă dulce decorat cu plante vii și false

Există multe boli care pot afecta peștii de apă dulce. Peștele prezintă un risc mai mare de boală atunci când au compromis funcția imună sau stresul cronic Calitate slabă a apei, supraaglomerare, Diete inadecvate, și alte preocupări slabe de mediu. Aceste aspecte trebuie abordate sau încercările de tratamente vor avea doar un efect temporar.

Recunoașterea bolilor în pește poate fi dificilă pentru proprietarii de pește mai nou. Semne fizice evidente, cum ar fi pete, bulgări, scări lipsă sau aripioarele fraionale sunt cele mai ușoare semne de pește bolnav. Semne comportamentale mai subtile, cum ar fi flotabilitatea incorectă, listarea, scăderea poftei de mâncare sau efortul sporit de respirație, au o experiență mai mare la fața locului. Dacă sunteți preocupat de un pește, apelați medicul veterinar acvatic pentru mai multă asistență.

01 din 07

Paraziți

Există mulți paraziți diferiți care pot afecta peștii de apă dulce. Cele mai frecvente dintre acestea sunt:

Majoritatea paraziților intră în sistemele de pește când se introduc peștele noi în acvariu. În mod obișnuit pește există cu un nivel scăzut de paraziți pe ele în orice moment. Sistemul lor imunitar îi împiedică să scape de control. Când un pește este subliniat de la captare, transport și introducere într-un sistem străin, sistemul lor imunitar este slăbit și paraziții pot replica cu ușurință. Ei vor sari apoi la tot peștele din rezervorul și cauza Flashing, letargie, scăderea poftei de mâncare și chiar moartea cu infestări severe.

Alte semne clinice ale unei infestări parazite includ vânătăi sau scale lipsă și a scăzut a apetitului. Multe dintre aceste semne clinice pot prezenta cu alte boli, totuși, deci diagnosticul poate fi dificil.

Opțiunile de tratament variază în funcție de parazitul implicat. Majoritatea vor fi dependente de temperatură. Veterinarul dvs. acvatic va prescrie tratamentul corect după un diagnostic microscopic.

  • 02 din 07

    Bacterii

    Cele mai multe infecții bacteriene din pește sunt secundare altor stresori primari. Cauzele tipice ale stresului cronic includ calitatea slabă a apei, supraaglomerarea și dieta inadecvată.

    Cele mai frecvente infecții bacteriene acvatice sunt cauzate de Aeromonas, Vibrio, Edwrociella, PSIDOMONAS și Flavobacterium spp. Există, de asemenea Mycobacterium spp. infecții, cunoscute în mod obișnuit ca Tuberculoză pește, care poate infecta oamenii compromiri imune. Nu există nici un tratament pentru Mycobacterium spp. și necesită consultare cu un medic veterinar acvatic pentru întreținerea sistemului.

    Semnele clinice ale unei infecții bacteriene includ edemul pielii (hidropizie), ulcerații, Reducerea apetitului, eroziunea finală, letargia, infecțiile fungice secundare sau parazitare și moarte subită.

    Flavobacterium spp., de asemenea cunoscut ca si Boala "vată de bumbac", este în mod obișnuit greșit pentru o ciupercă când este de fapt o bacterie.

    Medicamentele excesive cu "antibioticele" supra-the-the-the-counter a dus la tulpini bacteriene rezistente care necesită tratament foarte agresiv. Aceste produse șterg, de asemenea, filtrarea biologică și conduc la un nou sindrom rezervor, care poate compromite și mai mult peștele.

    Înainte de a arunca doar într-o grămadă de lucruri, consultați un medic veterinar acvatic care poate recomanda un tratament adecvat și eficient. Acestea pot recomanda o teste de cultură bacteriană și sensibilitate pentru a identifica bacteriile care cauzează problema și cel mai bun antibiotic pentru ao trata.

  • 03 din 07

    Boli fungice

    Bolile fungice sunt de obicei găsite numai pe pielea de pește moartă. Aceste patch-uri se formează ușor pe scale moarte, Firminarea decăzută, sau site-uri de rănire traumatică. Acestea se găsesc, de asemenea, pe peștii cu sisteme imunitare compromise datorită bolii virale concurente sau geneticelor

    Cele mai multe infecții fungice se rezolvă pe cont propriu odată ce pielea moartă este îndepărtată. Infecțiile persistente pot necesita o terapie agresivă coordonată de medicul veterinar.

  • 04 din 07

    Există câteva boli virale în peștii de apă dulce care pot afecta speciile comune de acvariu. Cel mai frecvent este limfocitisul.

    Acest lucru este cauzat de un iridovirus și prezintă ca niște lovituri albe mici care pot fi confundate cu fracturile cu raze FIN și cu boala la fața locului alb. Veterinarul dvs. va trebui să vă examineze peștele pentru a distinge între diferitele cauze ale petelor albe asupra peștelui dvs.

    Continuați la 5 din 7 de mai jos.
  • 05 din 07

    Boala cu bule de gaz este de obicei cauzată de microbulele foarte fine din rezervorul dvs. Acest lucru este cauzat în mod obișnuit de o piesă nealiniată de instalații sanitare sau modificări rapide ale temperaturii, cum ar fi în timpul unei schimbări de apă.

    Semnele clinice includ bule în piele, aripioare și ochi. Pot exista schimbări microscopice în branhii, care pot fi examinate de medicul veterinar sub microscop. Veți solicita asistență veterinară pentru a trata peștele cu boala cu bule de gaze.

  • 06 din 07

    Cancer

    Din păcate, peștele nu sunt imune la diferite tipuri de cancer. Există multe tipuri care pot infecta peștele dvs. de apă dulce și este esențial pentru sănătatea lor că sunt tratați cât mai curând posibil.

    Cele mai multe tipuri de cancer prezente ca creșteri anormale în exterior sau în interiorul peștelui. De asemenea, puteți vedea o scădere a apetitului, letargiei sporite sau incapacitatea de a reproduce.

    Dacă bănuiți că peștele dvs. are cancer, contactați cât mai veterinar Aquatic ASAP. Dacă sunt prinși destul de devreme, unele tumori pot fi îndepărtate chirurgical, îmbunătățind foarte mult calitatea și durata vieții.

  • 07 din 07

    Boala de rinichi cu chisturi multiple

    Această boală se găsește în peștișor de aur, unul dintre cele mai frecvente pește de acvariu de apă dulce. Cauza acestei boli este necunoscută, în care se formează chisturi în rinichii peștilor, împiedicându-i să lucreze corect. Corpul de pește începe să preia excesul de apă și încep să semene cu un balon de apă. Nu există tratament, altul decât îngrijirea paliativă, iar boala este din păcate terminală.

  • Ca și în cazul oricărui animal, detectarea precoce și tratamentul eficient sunt esențiale atunci când tratează orice boală în peștii de apă dulce. Asigurați-vă întotdeauna că peștele dvs. sunt în mediul potrivit cu o bună calitate a apei și o dietă adecvată. Înainte de a încerca orice tratamente de pește DIY, amintiți-vă că asistența veterinară va duce probabil la rezultate mai sigure și mai eficiente.

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Bolile de pește de pește de apă dulce