Virusul limfociștii în peștele de acvariu cu apă sărată

Clownfish cu limfociști

Limfociștii este o cronică Boala peștilor de apă dulce și marină cauzate de infecția cu un iridovirus cunoscut sub numele de Limfocitivirus sau Virusul bolii limfociști (LCDV), care este membru al familiei Iridoviridae. Infecția apare pe peștii infectați ca unul sau mai mulți noduli de culoare albă sau bej alb sau negru, cel mai frecvent observat pe aripioare, piele sau branhii, deși alte țesuturi pot fi afectate. Puteți vedea un eșantion de virus limfocystis în aceste fotografii pe WetwebMedia.COM.

Limfocistul poate fi, de asemenea, cauza principală a ceea ce pare a fi "Popeye" în pește care au infectat țesuturi în spatele ochiului, ceea ce provoacă ochiul să se ridice pe măsură ce infecția progresează și crește în dimensiune.

"Nodulii limfociștii sunt grupuri grupate de celule infectate, cunoscute sub numele de fibroblaste, care fac parte din țesuturile conjunctive din pește (Figurile 3 și 4). Aceste celule infectate sunt de 50.000-100 000x mai mari în volum decât celulele normale, deoarece au devenit "fabrici de virus", folosind mașinile celulei infectate pentru a produce mai mult virus și, astfel, sunt umplute cu particule de virus. După aceste "celule din fabrică de virus" și-au finalizat producția de particule de virus, celulele vor sparge și vor vărsa virusul în mediul înconjurător."(Descrierea din articolul" Lymphocystis Boala în pește "de Roy P. E. Yanong, vmd la Universitatea din Florida)

Lymphocystis este un virus infecțios oarecum obișnuit, găzduit de pești de apă dulce și de apă sărată, ceea ce face ca celulele să mărească de multe ori dimensiunea normală. Se găsește de obicei în pielea și aripioarele de pește. După ce a reședința la gazda timp de 4 săptămâni sau mai mult, celulele limfociști se rupe sau cad din gazdă, răspândind celulele infectate în apă. Celulele se scufundă fie la partea inferioară a rezervorului, fie stați latente sau reatașați la o altă gazdă printr-o pauză în piele sau aripioare sau în branhii.

Vestea bună este că acest virus este unic și este destul de ușor de identificat, iar moartea de la virus în sine este destul de rară. Când virusul începe mai întâi să crească, poate fi confundat cu paraziții Cryptocaryon iritans (boala marină albă la fața locului), care apare ca niște mici specite albe sau albe pe pielea sau aripioarele de pește.

Vestea proastă este limfociști, în prezent, nu are nici un tratament cunoscut și nu există nici o metodă cunoscută pentru distrugerea virusului în stadiul său plutitor liber.

Virusul limfociștii

  • Pare a fi contagioasă, răspândită în alte pești din aceleași specii asemănătoare.
  • Virusul intră în corpul peștelui prin deschideri (leziuni) în aripioare, piele și branhii.
  • Se răspândește destul de rapid pe peștele afectat.
  • Moartea este de obicei cauzată de infecția bacteriană sau fungică secundară.

Potrivit oamenilor de stiinta la Pharmaceuticele naționale de pește:

  • Aceste creșteri pot fi îndepărtate chirurgical, dar acest lucru nu este cu siguranță nici un tratament.
  • Acest virus va deveni sistemic și va apărea în număr mai mare când se întoarce din nou.
  • Acest virus se poate răspândi ca un cancer pe tot parcursul peștelui.

Ei spun că: "Unii oameni afirmă că acriflavina va vindeca acest virus. Aceasta este informații false."

Din păcate, fără nici un tratament efectiv cunoscut, perspectivele pentru un remediu pentru acest virus nu este foarte roz în acest moment. Se pare că prevenirea și identificarea rapidă sunt cele mai bune cursuri de acțiune.

Prevenirea

  1. Examinează îndeaproape noile sosiri pentru semne de infecție.
  2. Carantină Toate sosirile noi.
  3. Nu obțineți specimene din surse cunoscute infectate.

Tratament

  1. Izolați toate peștii infectați într-un rezervor de carantină.
  2. Hrăniți o dietă sănătoasă, inclusiv suplimente.
  3. Tratați pentru infecțiile secundare.

Dacă doriți să sterilizați un rezervor care a fost infectat cu virusul limfociștii, s-a descoperit că poate fi inactivat cu oricare dintre următorii compuși, după 15 minute la 77 ° F (25 ° C): Permanganat de potasiu (100 mg / L sau mai mare), formalină (2000 mg / l sau mai mare) sau hipoclorit de sodiu (formulări de înălbire lichide-diverse) la 200 mg / l sau mai mare.

În cele din urmă, tratarea limfociștii este la fel ca și în cazul oricărei alte boli contagioase într-un acvariu marin. Cu precauții adecvate, îngrijire și tratament, peștii afectați ar trebui să supraviețuiască, iar ceilalți critters din rezervorul dvs. nu vor fi afectați negativ.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. López-Bueno, Alberto și colab. Concursiunea iridovirusului, a poliomavirusului și a unui membru unic al unui nou grup de papilomavirusuri de pește în limfocitisul bolii afectate de brela de mare BrelamJurnalul de Virologie, vol 90, nu. 19, 2016, pp. 8768-8779. Societatea americană pentru microbiologie, DOI: 10.1128 / JVI.01369-16

  2. Boala limfocitică în pește. Universitatea din Florida Institutul de Făiere și Științe Agricole Extensia

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Virusul limfociștii în peștele de acvariu cu apă sărată