Boala de vată de bumbac în pește de apă dulce

Guppy cu o creștere fuzzy pe aripi dorsali

Boala de vată de bumbac, cunoscută și sub numele de Saddleback, putregaiul FIN și necroza neagră, sunt toate nume descriptive pentru aceeași bacterii, Columnaris (Flavobacterium Colecking). Această bacterie este în mod obișnuit greșită pentru o ciupercă, având în vedere culoarea palidă și aspectul ridicat. Poate infecta majoritatea speciilor de pești de apă dulce, dar este de obicei secundar unui alt stresor primar. Unele tulpini sunt mai mortale și contagioase decât altele.

Ce este boala de vată de bumbac în peștele de apă dulce?

Boala de vată de bumbac este cauzată de bacterii Flavobacterium Colecking. Nu este o ciupercă, în ciuda apariției sale asemănătoare ciupercii. Poate infecta pielea și branhii și este de mare importanță pieței de acvacultură comercială. Este mai rar în comunitatea de pește de companie. Este în mare parte un agent patogen oportunist, care profită de un pește stresat cu un sistem imunitar compromis. Există multe tulpini în specie, dintre care unele sunt semnificativ mai mortale și mai răspândite mai ușor.

Simptomele bolii de vată de bumbac în peștii de apă dulce

Cel mai frecvent semn clinic al bolii din vată de bumbac este un plasture palid, ridicat pe pielea peștelui dvs. Poate fi oriunde pe corp, inclusiv fața și aripioarele. Leziunile au în mod obișnuit un aspect pufos similar cu o creștere fungică. În unele cazuri, se poate răspândi în branhii, provocând letargie, dificultăți în înot și pierderea apetitului. Țesutul de la Gill poate apărea necrotic sau palid când este examinat.

Cauzele bolii de vată de bumbac în peștii de apă dulce

Bacteriile Columnaris sunt bacterii comensale și apar în mod natural pe pești sănătoși. Numai atunci când este dat o gazdă stresată sau o tulpină deosebit de urâtă de bacterii, peștii începe să arate semne clinice. Intră în mod obișnuit un sistem sănătos atunci când se adaugă peștii infectați fără carantină adecvată. Este esențial pentru Păstrați un ochi apropiat asupra temperaturii rezervorului dvs, Deoarece bacteriile Columnaris iubesc apa mai caldă (în jur de 80f) și va provoca probleme mai rapide decât în ​​apa mai rece.

Diagnosticarea bolii de vată de bumbac în peștii de apă dulce

Este esențial să se diferențieze speciile Columnaris de la o infecție fungică. Pentru a face acest lucru, medicul veterinar va lua o biopsie mică dintr-un pește sedat și va pune sub microscop. Dacă este într-adevăr boală de lână de bumbac, tijele de bacterii se vor forma în foame mici, în timp ce ciupercile nu vor fi și hifele individuale pot fi distincte. Testarea suplimentară poate fi justificată prin trimiterea unui eșantion de tampon la un laborator pentru a-și identifica tulpina și pentru a înțelege ce antibiotice vor fi cele mai eficiente. Niciodată nu "ghiciți" cu tratamentul cu antibiotic. Puteți ajunge să ștergeți filtrarea biologică și să utilizați produsul incorect sau doza, reproducerea tulpinilor mai rezistente în sistemul dvs.

Tratamentul bolii de vată de bumbac în peștii de apă dulce

Toți peștele care prezintă simptome trebuie izolate într-un rezervor de spital. Medicul veterinar va prescrie un antibiotic care va fi adăugat la apă sau va oferi un tratament injectabil. Antibioticele injectabile nu vor afecta filtrul dvs. biologic și nu vor oferi o opțiune de tratament mai puternică. Nu încercați niciodată să vă injectați pe lângă.

Peștele dvs. poate necesita antibiotice diferite dacă nu este trimisă nici o probă pentru testarea culturii și a sensibilității. O istorie detaliată a peștelui dvs., inclusiv ce tratamente au fost deja încercate este esențială pentru a decide ce antibiotic este cel mai bun pentru situația dvs.

Sever bolnav de pește, inclusiv cei cu >50% din țesutul Gill afectat, poate necesita eutanasia. Este foarte greu ca pește să se recupereze de la o astfel de infecție severă. Dacă branhii de pește au devenit infectați, este esențial să le oferiți suport suplimentar de oxigen de la o ariera.

Deoarece este un invadator secundar, sistemul dvs. de pește trebuie evaluat pentru orice stresori potențiali. Aceasta include Testarea chimiei dvs. de apă, Revizuirea dvs Dieta peștilor, comparând compatibilitatea peștilor și oricare dintre ele Adăugările recente de pește sau decor. Dacă nu eliminați cauza primară, peștele dvs. se va îmbolnăvi din nou după terminarea tratamentului.

Cum de a preveni boala de vată de bumbac în peștele de apă dulce

Ca și în cazul majorității bolilor, boala de vată de bumbac poate fi prevenită cu carantină adecvată. Aceasta înseamnă un sistem complet separat cu filtrare separată și alte echipamente timp de 4-6 săptămâni. 2 săptămâni nu este adecvată și menținerea temperaturii corecte este foarte importantă. Urmăriți-vă peștii îndeaproape în această perioadă de timp și urmăriți modificările în aspectul și comportamentul lor. Dacă observați ceva greșit, este esențial să vă diagnosticați rapid și corect pentru a vă asigura că nu devine o problemă mai mare. Prin menținerea peștelui în izolare, vă veți proteja sistemul principal de la infecție.

De asemenea, este esențial să vă păstrați peștele sănătos într-un mediu de stres scăzut. Asigurați-vă că toate peștii au o mulțime de spațiu, o dietă de înaltă calitate și o chimie bună de apă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala de vată de bumbac în pește de apă dulce