Pseudomoniasis în pește

Koi cu ulcer lateral posibil din pseudomoniasis

Există multe specii de bacterii prezente în sistemul dvs. de pește. Cele mai multe sunt benigne și unele chiar benefice pentru peștele dvs., inclusiv cei care locuiesc în dvs Filtrarea biologică. Alte bacterii așteptați până când apărarea peștilor dvs. sunt reduse, astfel încât acestea pot profita de un sistem imunitar slab. Este foarte rar ca o specie de bacterii să provoace propriile lor probleme grave în peștele dvs. Cu toate acestea, unele specii de Pseudomonas sunt capabili să provoace boală debilitantă în pește perfect sănătos.

Ce este pseudomoniasisul?

Pseudomoniasis este numele unei infecții bacteriene cauzate de a Pseudomonas spm. bacterii. Există multe specii diferite de Pseudomonas În mediul acvatic, iar majoritatea nu vor face ca peștele dvs. să facă probleme.

Cea mai frecventă cauză a pseudomoniazei este un alt stresor primar care slăbește funcția imună a peștelui.

Simptomele pseudomoniazei în pește

Pseudomoniasisul în pește seamănă cu multe alte infecții bacteriene. Aceste semne generalizate nu sunt specifice Pseudomonas infecţie.

Semnele clinice

Cauzele pseudomoniasisului

Cele mai multe infecții pseudomoniasis apar atunci când peștele dvs. este supus unui alt stresor primar. Există particularități Pseudomonas specii care au o afinitate specială pentru o anumită specie de pești care pot provoca boală cu puțin la nici un gol în funcția imună.

Pseudomonas spm. sunt prezente în aproape toate mediile acvatice și se află în așteptați ca un pește să devină debilitată. Odată ce apărarea unui pește au fost coborâți, mulți agenți patogeni, inclusiv Pseudomonas bacterii, se pot răspândi și înflorește. Dacă sistemele de pește sunt continuu slăbite, sau bacteriile sunt prea abundente, peștele dvs. nu se va recupera fără tratament.

Procese de diagnosticare

Cel mai critic pentru diagnosticul de Pseudomonas este de a identifica evenimentul principal stresant. Deși sunt posibile infecții bacteriene rare, dar este important să se evalueze mediul de pește, indiferent.

Exemple de stres în pește includ Calitate slabă a apei, Nutriție inadecvată sau incorectă sau Agresivi sau probleme de agresiune. Soluții posibile, în funcție de problema primară, pot include o întreținere mai bună a rezervorului sau iazului, eliminând peștele din mediul înconjurător, achiziționarea de alimente noi, adăugarea de articole de decor sau alte îmbunătățiri de mediu. Lucrați cu medicul veterinar acvatic pentru a obține sfaturi despre cum să vă îmbunătățiți împrejurimile de pește pentru a limita stresul.

Diagnosticarea suplimentară include răni deschise de eșantionare pentru cultura bacteriană și sensibilitatea. Cu toate acestea, rănile externe reprezintă un teren de reproducere pentru multe specii de bacterii diferite, astfel încât rezultatele nu pot fi prea specifice.

Cele mai bune date de diagnosticare sunt obținute din euthanizarea unui pește moribund sau un pește care prezintă semne clinice severe și aproape de moarte și depunerea corpului la un laborator pentru examen bacterian. Țesuturile colectate de la rinichi și splină oferă o mare atenție mai multe informații despre ce specii de bacterii este adevăratul agent cauzator al bolii. Apoi, dacă există și alte pești în rezervor, suferă de simptome similare, aceasta va facilita tratamentul.

Tratament

Odată ce factorul primar a fost identificat, acesta ar trebui eliminat cât mai curând posibil. În funcție de stresorul inițial, dvs. și de medicul veterinar pot face planuri să o elimine din sistemul dvs. și să o împiedice să se întoarcă. Dacă acest stresor nu este îndepărtat, tratamentul cu antibiotice va oferi doar o ușurare temporară.

Pe baza rezultatelor bacteriologiei, poate fi efectuată un test de sensibilitate. Folosind izolate ale speciilor de bacterii infecțioase, sunt identificate diferite antibiotice, iar cel mai eficient antibiotic este identificat. Acest lucru este esențial pentru mulți Pseudomonas specii, deoarece există rezistență cunoscută la antibiotice multiple.

Odată ce a fost identificat un antibiotic adecvat, medicul veterinar va determina cea mai bună metodă de tratament. În funcție de dimensiunea, starea și numărul total de pești afectați, medicamentul poate fi administrat ca o baie, în alimente sau direct injectat în pește.

De-a lungul contra-, produsele asemănătoare cu antibiotice nu sunt de obicei eficiente împotriva Pseudomonas spm.

Cum de a preveni pseudomoniasisul

Cea mai bună metodă de a preveni răspândirea Pseudomonas spm. În rezervorul dvs. este la să adere la protocoalele stricte de carantină. În acest fel, dacă un pește a subliniat de la captare, transport și noul mediu începe să arate semne clinice, ei nu vor răspândi boala la restul sistemului.

Este pseudomoniasis contagioasă la om?

Din fericire, pseudomoniasisul nu este de obicei transmisibil la om. Indivizi imunocompromiși, copii și vârstnici ar trebui să-și limiteze contactul cu sistemele de pește, doar pentru a fi pe partea sigură. Cea mai frecventă boală zoonotică bacteriană este Tuberculoză pește, răspândit de către Mycobacterium spm.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pseudomoniasis în pește