Ulcere în pește de apă dulce

Red-belliat Pacu Packwater Aquarium Fish

Ulcerele din peștele de apă dulce sunt o problemă comună, dar de obicei nu sunt singura problemă pe care o puteți avea la acea vreme. Ulcerii apar cel mai frecvent atunci când apărările unui pește sunt slăbite de un stresar primar, permițând bacteriilor să intre și să perturbe pielea. Ulcerele severe pot necesita îngrijire veterinară, dar cele de bază sunt ușor tratate prin verificarea câtorva elemente-cheie.

Ce sunt "ulcerați?"

Ulcerele sunt definite ca o durere pe piele, rezultând necroza țesutului. Ei pot avea mulți factori de incitare care încep prejudiciul. Ulcerii severi pot duce la expunerea musculaturii subiacente. Ulcerurile sunt mai frecvente față de țesuturile musculare, deoarece acestea poartă mai mult fluxul sanguin.

Datorită naturii sistemelor de pește, bacteriile sunt întotdeauna prezente pe pielea de pește. De cele mai multe ori, un sistem imunitar de pește va păstra invadatorii bacterieni să pătrundă în straturile de piele exterioare. Mucusul pielii de pește este plin de factori imuni, motiv pentru care este important să o păstrați pe pește. Apa de adaptare de apă care promovează "strat îmbunătățit de slime" sunt ineficiente, dar promovează vindecarea rănilor.

Dacă un sistem imunitar al peștelui nu poate ține pasul cu atacul bacterian sau întâlniți o tulpină deosebit de urâtă de bacterii, peștii dvs. este probabil să dezvolte ulcere. Deși pot începe la suprafață, odată ce o bacterie a încălcat peretele exterior, peștele dvs. poate fi susceptibil la o infecție sau sepsis sistemică completă.

Semne de ulcere în pește de apă dulce

  • Scale ridicate
  • Veninul crescut (eritem)
  • Pierderea scării
  • Spoturi roșii (dimensiuni diferite)
  • Eroziunea pielii
  • Expunerea mușchilor subiacenți
  • Pierderea structurii fin
  • Letargie
  • Scăderea apetitului
  • Moarte

Cauze de ulcere în pește de apă dulce

Infecțiile primare în peștele de bacterii ulcerant sunt rare. Adesea, o specie de bacterii comune vor profita de o scădere a apărării imune ale peștilor. O reacție acută de stres este benefică pentru pește și este asociată cu răspunsul "lupta sau zborul". Dacă un stresor nu poate fi scapat sau atenuat, acest lucru are ca rezultat un stresor cronic. Stresul cronic are ca rezultat o reducere a funcției imune, redusă fecunditate și stare scăzută a corpului. Acestea sunt câteva dintre cele mai frecvente stresori pentru peștele de acvariu cu apă dulce, dar nu toate:

Calitate slabă a apei

Apa pe care un pește înotă înoată este corelată direct cu sănătatea lor generală. Nu vă mențineți sistemul și ignorarea calității apei va duce la numeroase boli secundare, inclusiv ulcerul.

Paraziți

Paraziții de pește de apă dulce pot accentua peștele și pot crea intrări pentru bacterii atunci când clipește. Clipește este un comportament în care peștele își folosește substratul și orice decor pentru a se zgâria. Acest comportament poate să arate ca un "dans Twitchy" sau "Înot necoordonat."Paraziți vor intra adesea într-un sistem când sunt noi pești adăugat fără carantină.

Rețineți că temperatura sistemului dvs. va dicta cât de paraziți rapizi își finalizează ciclul de viață. Acest lucru este critic față de iazurile în aer liber cu temperaturi sezoniere variate.

Nutriție slabă

Pentru a oferi peștelui dvs. cea mai bună nutriție, nu ajunge doar la ceea ce este cel mai scump. Faceți cercetarea Deci știți ce dietă este cea mai bună pentru peștele dvs. Nutriția slabă sau inadecvată va reduce funcția imună a peștilor.

Nu păstrați alimente mai mult de 6 luni - după acest punct, a început să piardă prea mult din conținutul său de vitamine. Păstrați-vă alimentele în interiorul unui container sigilat, rezistent la lumină într-o cămară sau dulap.

Agresiune

Pestele pot deveni agresivi asupra hranei, a teritoriului și a oportunităților de reproducere. Comportamentul agresiv poate include încărcarea, suportul, ramificarea și urmărirea. Stresul lui anticipând Un atac poate fi suficient pentru a sublinia mai multe specii de docile. Rănile deschise de la atacuri în plus față de stres pot crea un mediu ulcer ideal.

Tratamentul ulcerului în peștele de apă dulce

Odată ce un stresor primar a fost identificat și eliminat, peștele dvs. se va vindeca cel mai probabil fără intervenție suplimentară.

Ulcerele severe vor necesita tratament veterinar, adesea cu terapie cu antibiotice. Veterinarul dvs. poate recomanda un test de cultură și sensibilitate pentru a identifica bacteriile primare de îngrijorare și o listă de antibiotice pe care le este cel mai susceptibilă la.

Nu încercați să tratați ulcerele peștii cu antibiotice de peste-contra. Aceste produse ilegale nu sunt verificate pentru potență și eficacitate. De asemenea, tratamentele pe bază de apă vor Ștergeți filtrul biologic și provoacă stres suplimentar.

Cum de a preveni ulcerurile în peștii de apă dulce

Pentru a preveni ulcerurile în pește, este esențial să atenuați stresul în sistemul dvs. Este extrem de rar că o bacterie mortală va intra în sistemul dvs. dacă sunteți...

  • Menținerea calității apei,
  • Efectuarea întreținerii dvs. regulate,
  • hrănirea unei diete adecvate și proaspete,
  • Utilizarea unor protocoale adecvate de biosecuritate,
  • și completarea carantinei corespunzătoare.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Shivappa, Raghunath b. și colab. Evaluarea laborator a diferitelor formulări de Stress Coat® pentru producția de slim în aur (Carassus auratus) și Koi (Cyprinus Carpio)Peerj, vol 5, 2017, p. E3759, DOI: 10.7717 / Peerj.3759

  2. Daune, craig a. Terapeutică pentru pește. Conferința veterinară din America de Nord.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ulcere în pește de apă dulce