Anatomia peștelui

Pește înot într-un rezervor de acvariu
01 din 09

Temperatura corpului

Pește, prin definiție și aproape fără excepție, sunt vertebrate cu sânge rece. Aceasta înseamnă că acestea rămân la aproximativ aceeași temperatură ca și apa care le înconjoară. Spre deosebire de mamiferele care locuiesc de apă, cum ar fi balena sau șobolanul de apă, care ne plac, de obicei, mențin o temperatură internă mult mai mare decât apa care le înconjoară chiar dacă apa poate fi o temperatură mult mai rece decât un mamifer ar putea altfel supravieţui. Cand apa devine prea rece, sau expunerea la apa de răcire devine mai lungă decât controlul temperaturii interne ale mamiului poate ține pasul, se numește hipertermie și temperatura de bază a mamiferelor de bază și inima mamiferului încetinește și eventual, mamiferul mamiște.

Toate Fish de acvariu de apă dulce au, la fel ca mamiferul, un interval de temperatură exactă în care pot supraviețui. În cazul în care temperatura de acvariu îndepărtează departe din acest interval, peștele nu are nici un tip de control al temperaturii interne și pur și simplu va muri. Diferite specii de pești au nevoi diferite de temperatură bazate pe temperaturile tradiționale ale apei de origine a acelor specii.

  • 02 din 09

    Cum se respiră peștele

    Acvariu Pește împărtășesc cu oamenii și alte mamifere deținerea unei coloane coloană vertebrală sau a unei coloane vertebrale. Peștele sunt construite pe același plan fundamental, având același sistem de bază de oase și organe ca mamifere. Chiar mai surprinzător, în multe cazuri, unele specii de pește prezintă comportament parental, exprimă un sentiment de familie, arată semne de recunoaștere la anumiți oameni și chiar prezintă semne de emoție. Mai sunt multe lucruri în care să învățăm despre peștele de acvariu, dar nu sunt doar decorațiuni, sunt animale de companie care merită respectul și îngrijirea noastră.

    Peștele respira oxigenul, dar este, de obicei, absorbit numai din soluție în apă de către branhii care sunt organe asemănătoare frunzelor, în mod normal patru pe fiecare parte a gâtului într-o pungă acoperită de operculum sau capacul Bony Gill. (O excepție fiind pește de labirint, cum ar fi gurami sau Bettas care de fapt, respira aerul cu ajutorul unui organ special numit labirint). Gills sunt bogate livrate cu vase de sânge, iar apa este înghițită din gură și forțată peste branți, lăsând printr-o fantă între operculum și corp.

    Rata mișcărilor respiratorii ale peștilor este determinată parțial de necesitatea oxigenului și a concentrației sale în apa înconjurătoare. Inutil să spun că acvariul trebuie să aibă o amplă Furnizarea de oxigen în interiorul apei, nu doar pe suprafața apei. Bubblele care trec prin apă nu sunt de folos în pește, branhii pot absorbi doar oxigenul dacă este un produs chimic în interiorul apei.

  • 03 din 09

    Piese de bază ale corpului

    Iată un ghid de imagine care etichetează diferitele părți ale unui pește de acvariu de apă dulce.

  • 04 din 09

    Organe interne

    Există multe excepții de la regula din lumea peștelui, așa cum există în lumea mamiferelor, dar, în general, peștii, pește comun găsite în acvariile de apă dulce sunt anatomie standard.

    Corpul de pește este compus în principal dintr-un mușchi lateral mare pe fiecare parte a coloanei vertebrale, împărțit pe foi de țesut conjunctiv în segmente corespunzătoare vertebrelor. Această anatomie poate fi văzută în aproape orice pește gătit într-un restaurant sau imaginat într-o carte. Acesta este organul principal pentru înot. Organele interne ocupă adesea un volum foarte mic, spre față, astfel încât o mare parte din trunchiul aparent al peștilor este într-adevăr coada (să nu fie confundată cu aripia de coadă).

    Zona organelor este indicată de poziția înainte de începutul aripii anale, care marchează capătul tractului digestiv. Peștii posedă organele obișnuite familiare elevilor de anatomie umană, cu excepția plămânilor și a cavității pieptului - au un stomac, intestine, un ficat, un splină, rinichi și așa mai departe.

    Continuați la 5 din 9 de mai jos.
  • 05 din 09

    Pielea și cântarele

    Peștele au piele care este acoperită de cântare și că pielea poate avea condiții de piele și este afectată de lumina soarelui, deteriorată de obiecte ascuțite și protejează organele interne. Pielea poate fi goală sau poate fi acoperită de scale sau de plăci osoase care la rândul lor au un strat exterior peste ele.

    Cântarele pot fi opace sau transparente - dacă acestea sunt transparente, aspectul și culoarea peștilor pot fi datorate pigmenților de piele, nu pentru a scala culoarea sau formarea, ca în Goldfish Calico. Plăcile osoase pot fi văzute în CoryDoras, sau somn blindat american (pledostomus).

  • 06 din 09

    Aripioare

    Peștele în aproape toate cazurile au două ari aripioare. Pereche pectoral și pelvic (ventrale) aripioare corespund, respectiv, la brațele și picioarelor ființelor umane și conectați-vă cu grinzile osoase în corpul care corespund propriilor noastre centrale pectorale și pelvine.

    Aripile nepermise sunt dorsal, anal si coadă sau caudal aripioare, după cum se arată în figura însoțitoare. Aceste aripioare sunt susținute de raze, uneori osoase și uneori din cartilaj. În unele familii, aripa dorsală este împărțită în întregime în două părți, partea din față cu raze spinoase și partea din spate cu raze sparte. În caractere și altele, există un mic adipos fin, compus din material gras, fără raze de fin.

  • 07 din 09

    AIR (înot) vezică urinară

    În plus, peștele de multe ori posedă un organ caracteristic, vezica urinară. Aceasta este o pungă lungă plină cu gaz și situată în cavitatea corpului. Poate fi închis în întregime sau poate comunica cu tractul alimentar prin intermediul unei conducte sau a tubului. Uneori este împărțită în două părți destul de distincte, care comunică unul cu celălalt. Vezica aeriană controlează gravitatea specifică a peștelui, deoarece rezervoarele de conducere ale unui submarin guvernează flotabilitatea sau invers într-adevăr.

    În pește cu vezici împărțite, centrul de greutate poate fi modificat și. De fapt, aceasta corespunde plămânilor vertebratelor superioare, iar acest fapt este prefigurat în așa-numita pulmonară, care ia aerul în veziculele lor și respiră aerul real într-un mod similar modului în care mamiferele fac.

    Aceste "pulmonare" sunt de fapt numite "Pește de labirint"Și sunt de la anabantid și alte familii de pește. Organul de labirint este un organ complet diferit și separat de la branhii, pe care le posedă și acești pești. Labirintul este folosit în natură atunci când apa pe care acești pește înotă devine așa de amestecat, conține oxigen puțin sau deloc sau sunt prinși într-o băltoacă prea mici pentru a conține oxigen suficient pentru a-și susține viața. Organul de labirint este situat în apropierea galerii, iar aerul este trecut prin sau în ea și în afara gurii sau a fantei de la Gill, făcând-o să apară că aceste pești sunt gâfâind la suprafața apei.

  • 08 din 09

    Linie laterala

    După examinarea atentă a majorității de pește de acvariu de apă dulce, o linie poate fi observată care rulează de la cap de-a lungul laterală a corpului. Aceasta este o serie de tuburi umplute cu o secreție gumă și cu părul rigid la bază. Funcția acestui "linie laterala"Este de a direcționa vibrațiile de frecvență joasă și acționează ca ureche de pește, este o parte specializată a sistemului lateral de avertizare a pericolului, a ajuta cu distanța, obstacolele sensibile care nu pot fi văzute cu ușurință și evitarea prădătorilor.

    Continuați până la 9 din 9 de mai jos.
  • 09 din 09

    Nostrili

    Poate părea ciudat într-adevăr că peștele au ceea ce par a fi nări, dar au nările nici unul mai puțin. De fapt, peștele au adesea 4 nările. Ele sunt de fapt organe de miros și nu îndeplinesc nici o funcție în respirație, deoarece nu se deschid la gură sau bare.

  • Ultimul cuvant

    Pot fi învățate multe despre anatomia de pește și este un subiect fascinant. Sperăm că aveți prin deblocarea unor mistere ale acelor animale de companie pe care le numim pește de acvariu de apă dulce.

    Uita-te acum: Cum să faci pește

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Anatomia peștelui