Actiflavină pentru peștele de acvariu

Angelfish într-un acvariu

Coloacul de pigment de portocale numit acriflavină, cunoscut și sub numele de eUflavină, gonacrină, neutroflavină și trypaflavină, este, de asemenea, atât antiseptic, cât și un protozoacid, ceea ce înseamnă că ucide infecțiile cauzate de suprapunerea protozoarelor parazitare (organisme cu un singur celulare).

Istoria utilizării

Inițial dezvoltat în 1912, Actiflavine a fost un produs secundar al gurii de cărbune - a fost introdus pentru prima dată ca antiseptic atunci când a fost utilizat în timpul războiului mondial pentru a combate paraziții care au cauzat somnul de dormit. De asemenea, a fost folosit în tratamentul gonoreei, dar a fost înlocuit de antibiotice mai vizate.

Actiflavina este încă disponibilă ca o pulbere portocalie-maro și este acum utilizată în primul rând ca un antiseptic topic care este adesea amestecat cu proflavina sa derivată în preparatele comerciale.

Prevenirea și tratamentul bolii

În Hobby de acvariu, Actiflavina este utilizată pentru a trata o varietate de afecțiuni de la infecții bacteriene și fungice la dezinfectarea rănilor deschise în pește. Actiflavina este de asemenea folosită pentru a dezinfecta ouăle de pește, astfel Prevenirea pierderii ouălor la ciuperci. Poate fi, de asemenea, folosit ca o alternativă la Malachit Green Pentru tratamentul bolii în peștele mai puțin de scară, cum ar fi somnul, elefantul și unii membri ai familiei de caractere.

Nu expuneți creveți, crabi, crustacee sau orice alte nevertebrate la acriflavină. De asemenea, Actiflavina va afecta grav plantele live și nu este recomandată pentru utilizare în Tranzacții vii plantate- Plantele vii trebuie îndepărtate înainte de începerea tratamentului. În schimb, tratamentul de actiflavină poate fi efectuat într-un rezervor separat de spital.

Următoarele sunt unele boli de acvariu tratate cu succes de Actiflavină:

  • Oödinium pilularis: un parazit protozoan care provoacă o infecție numită boală de catifea
  • Flavobacterium Colecking: o bacterie care provoacă o infecție cunoscută sub numele de Columnaris sau Cottonmouth
  • Fin rot: Câteva specii de bacterii care cauzează aripioare și cozi pentru a deveni zdrențuite și fraied - în unele cazuri aproape complet erodate
  • Fungus de ou: un dezinfectant slab pentru ouăle de pește
  • SAPROLEGNIA spm.: O infecție fungică a peștilor de apă dulce
  • Soarele corpului deschis: infecții bacteriene care cauzează răni roșii deschise pe corp

Actiflavina poate fi utilizată ca o baie de găleată pe termen scurt pentru pește sau poate fi adăugată la apa de acvariu pentru a trata întregul rezervor. Cu toate acestea, atunci când este utilizat ca tratament de baie, trebuie utilizat prudență, deoarece va pata plantele artificiale și alte decorațiuni din rezervor. Pentru a evita colorarea, scoateți aceste elemente înainte de tratament.

Pregătirea rezervorului

Orice carbon din filtru va îndepărta toată acriflavina din apă și astfel trebuie îndepărtată înainte de utilizarea acriflavinei. Un pH acid (sub 7 ani.0) va inhiba, de asemenea, eficacitatea acriflavinei.

Nu folosiți acriflavină împreună cu stratul de stres API, Kordon Novaqua, Kordon Amquel, Jungle Start Dreapta, Seachem Prime și alte produse de apă redox reducătoare. Așteptați cel puțin treizeci de minute după utilizarea produsului înainte de a utiliza Actiflavine în acvariu.

Amoniacul de amoniac sau produsele absorbante de fosfat nu vor afecta eficacitatea acriflavinei. De asemenea, poate fi utilizat împreună cu albastru de metil și antibiotice.

Produse care conțin acriflavine

Pentru utilizarea în acvariile de apă dulce, vindecarea API fungus este o pulbere care tratează efectiv ciuperca (SAPROLEGNIA spm. & Achlya spm.), ciuperca gurii (boala bumbacului), și infecțiile cu putrezeri de fripă și coadă. De asemenea, ajută la prevenirea creșterii ciupercii pe ouăle de pește înainte de incubație. Rețineți că acest medicament va cauza o ușoară decolorare a apei rezervorului care poate fi îndepărtată mai târziu cu carbon activat.

În ambele acvariile marine și de apă dulce, Actiflavine-MS este un preventiv eficient și un tratament eficient pentru controlul oodinului (boala de catifea), precum și pentru diverse infecții externe protozoare și bacteriene. Actiflavine-MS este de asemenea folosit pentru a preveni infecțiile bacteriene de ouă și pentru a trata rănile deschise.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Actiflavină pentru peștele de acvariu