Boli de pește de acvariu sărat

Aquarium marin

Există o mare varietate de boli pești de apă sărată sunt susceptibile. Deoarece peștele trăiesc în mod esențial într-o toaletă și sunt expuși constant la diverși agenți patogeni, un sistem imunitar puternic este esențial pentru sănătatea bună a peștelui.

Sprijiniți funcția imună a peștelui, oferind un mediu excelent, luând în considerare cerințele lor spațiale, teritoriul dorit sau ascunderea petelor și Tankmatele preferate.

Hrăniți o dietă de înaltă calitate specifice metabolismului și digestiei peștelui dvs. și asigurați-vă că îl înlocuiți în mod regulat. Testați-vă chimia de apă pe o bază consistentă și Asigurați-vă că întreținerea are o prioritate superioară.

Eliminarea stresului din mediul pescelor dvs. merge mult în asigurarea sănătății și bunăstării lor generale.

În funcție de procesul de boală, semnele clinice ale unui pește bolnav pot fi destul de evidente sau mai subtile. Semne fizice de boală, cum ar fi umflături, patch-uri, pierderea scalelor, rupurile FIN sau modificările în culori sunt ușor de observat pentru chiar și la începătorii novice. Modificări comportamentale, cum ar fi schimbările în apetitul, poziționarea incorectă a corpului și tulburările de flotabilitate sunt mai greu de observat.

Cea mai bună metodă de a observa boala în pește este să le verificați zilnic în același timp și să vă asigurați că urmăriți îndeaproape fiecare pește. Odată ce cunoașteți comportamentul și modelele normale, este mai ușor să se ridice la orice schimbări mici.

01 din 05

Paraziți

Paraziți introduceți cel mai frecvent un sistem când Se adaugă pește noi fără carantină corespunzătoare. Stresul de transport și ajustarea la un nou sistem cauzează scăderea funcției imune, permițând oricăror paraziți de-a lungul replicării și răspândirii cu ușurință.

Semnele clinice comune ale paraziților din peștele sărat includ pete externe, vânătăi sau pierderi de scară de la intermitent, sporite letargie și efort respirator sau moarte subită.

Aici sunt cei mai frecvenți paraziți de pește de apă sărată:

În funcție de prezentul parazit, opțiunile de tratament pot varia. Contactați medicul veterinar acvatic pentru a identifica și prescrie corect cel mai bun tratament disponibil. Multe tratamente parazite nu sunt de corali sau invertebrate, astfel încât să aveți nevoie de un alt rezervor de reținere pentru a trata peștele infestat.

  • 02 din 05

    Bacterii

    Există numeroase specii de bacterii prezente în acvariul dvs. Un sistem imunitar de pește poate păstra majoritatea bacteriilor în cea mai mare parte a timpului. Dacă peștele dvs. este stresat din cauza Calitate slabă a apei, Teritoriul sau disputele spațiale sau nutriția săracă, funcția lor imună va scădea și vor avea mai multe șanse de a dezvolta o infecție secundară de bacterii.

    Semnele comune ale bolii bacteriene în peștii marini au inclus letargie, scăderea poftei de mâncare, ulcere și moarte bruscă. Dacă observați oricare dintre aceste semne, asigurați-vă că Testați calitatea apei și să evalueze dieta de pește.

    De cele mai multe ori, dacă factorul primar este identificat și eliminat, peștele dvs. nu va necesita nici un tratament suplimentar. Infecțiile severe pot necesita tratament cu antibiotice prescrise de medicul veterinar.

  • 03 din 05

    Există mulți viruși care pot afecta peștii de apă sărată. Cel mai frecvent văzut este limfociația, un iridovirus care are, de asemenea, o contrapartidă de apă dulce.

    Semnele clinice ale limfociștii includ noduli mici de culoare albă sau culoare deschisă pe pielea și aripioarele peștilor. Ei pot forma, de asemenea, intern pe diferite organe, care nu vor fi vizibile.

    Simptomele sunt ușor de confundat cu boala marină la fața locului sau cu fracturile benigne de raze finale. Veterinarul dvs. va lua o mostră pentru a evalua sub microscop pentru a determina cauza nodulilor albi.

    Nu există un tratament eficient pentru această boală în prezent. De cele mai multe ori, aceste leziuni vor rezolva singuri, cu condiția ca peștele dvs. să nu fie stresat.

  • 04 din 05

    Boala cu bule de gaz apare atunci când microbubblele mici se coalează în piele și în ochii peștilor. Microbubblele mici sunt formate în mediul cel mai frecvent din instalațiile sanitare abia nealiniate. Acestea difuzează în pește prin branhii și stoarce din fluxul de sânge în diferite locuri. Puteți vedea o bule mari sau mai multe bule mai mici în piele, aripioare și / sau ochi ai peștelui tău.

    Dacă sunt lăsate netratate, aceste bule pot provoca iritații și pot permite agenților patogeni o cale ușoară pentru a intra în corpul de pește.

    Vă rugăm să nu încercați să afișați singuri bulele! Veterinarul dvs. va gestiona procedura în siguranță, cu peștele dvs. anesteziat în mod corespunzător și oferă o îngrijire de susținere. Este esențial să localizați sursa microbubblelor, astfel încât condiția să nu se repetă.

    Continuați la 5 din 5 de mai jos.
  • 05 din 05

    Eroziunea capului și a liniei laterale, mai cunoscute sub numele de gaură în boala capului, nu are o cauză definitivă specifică. Poate produce multe specii și cauzează eroziunea capului și a liniei laterale. Cazurile pot varia de la un punct mic la întregul corp și corpul lateral.

    Există multe cauze potențiale ale eroziunii capului și a liniei laterale. Cel mai frecvent este stresul, care poate proveni din diverse surse. Odată ce stresorul este identificat și eliminat, peștii dvs. va necesita probabil o îngrijire de susținere pentru a face o recuperare completă. Cazurile severe nu pot reveni niciodată la aspectul lor original.

  • Aceasta este doar o mică eșantionare a bolilor care pot afecta peștii de apă sărată. Pentru a micșora șansele de pește de a se îmbolnăvi, asigurați-vă că în carantină toate noi peștele și completările nevertebrate, oferite un mediu bun cu suficient spațiu pentru o calitate bună a apei și să hrănească o dietă adecvată. Dacă sunteți preocupat de sănătatea peștelui dvs., contactați medicul veterinar acvatic.

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Boli de pește de acvariu sărat