Clipește în peștele de acvariu

Vânătăi și pierderi la scară secundară la peștele intermitent

Flashing este un comportament peștii care utilizează corpurile lor, cel mai frecvent asociat cu infecțiile parazitare. Deoarece nu au membre sau unghii, ei trebuie să-și folosească mediul pentru a se zgâria. Veți vedea adesea căștile dvs. de pește brusc spre partea sau fundul rezervorului lor și aplatizați ca o clătită, permițând părții lor să atingă substratul. Semne similare sunt pești care prezintă înot înot sau înot în explozii bruște. Unii pești vor sări din apă și vor folosi tensiunea de suprafață a suprafeței apei la mâncărime. Acest lucru este evident foarte periculos dacă nu se termină în rezervorul lor.

Dacă nu vedeți peștele dvs. activ intermitent, puteți vedea semnele secundare. Semnele peștilor dvs. sunt mâncărime includ scale lipsă, vânătăi sau traume la cap și aripioare. Dacă trauma este suficient de severă, peștii dvs. poate fi susceptibil la infecții secundare și traume neurologice. Dacă este lăsată netratată, peștele intermitent sunt probabil să se înrăutățească și pot muri de la intermitent prea grav.

Cauzele intermitente în pește de apă dulce

Cea mai frecventă cauză a intermitentă este o infestare parazitară. Cei mai frecvenți paraziți din rezervoarele de apă dulce care cauzează intermitent sunt Trichodina, trematode monogenean, cunoscute și sub numele de Flukes, Costia sau icthyobodo, și Chilodonella. Toți aceștia sunt paraziți microscopici și necesită un medic veterinar pentru a diagnostica parazitul corect. Stadiul critizat al lui Ich este macroscopic, dar ușor confundat pentru fracturile din Fin.

Infecțiile parazitare primare sunt comune în rezervoarele de pește cu adaosuri recente de pește noi sau plante vii fără carantină adecvată. Cu toate acestea, focarele pot apărea în pește în situații de stres cronice, cum ar fi Calitate slabă a apei sau supraaglomerarea.

Peștele au în mod obișnuit un nivel scăzut de paraziți pe ei în orice moment, având în vedere natura habitatului lor acvatic, dar sistemul lor imunitar este capabil să păstreze paraziții în verificare. Într-o situație cronică de stres, sistemul imunitar este slăbit, permițând invazii secundare de paraziți și bacterii.

Unele pești sunt mai sensibile la paraziți decât alții. Puteți vedea ocazional un bliț de pește, dar acest lucru de obicei nu indică un focar. Peștele multiple intermitent sau un pește care clipește de mai multe ori la rând sunt mai multe despre.

Temperatura este esențială pentru progresia unui focar parazit. Cea mai caldă apa, cu atât mai rapid ciclul de viață parazitului și cu cât peștele dvs. mai repede pot deveni copleșiți. Dacă bănuiți că un focar parazit, nu ajutați temperatura până când nu ați consultat cu medicul veterinar.

Procesul de diagnosticare

Pentru ca medicul veterinar să diagnosticheze corect cauza peștilor de apă dulce intermitentă, acestea vor accesa rezervorul dvs., efectuați analiza calității apei și examenele fizice ale peștelui dvs., probabil sub sedare. Acestea pot avea recomandări pentru a reduce Bioload sau numărul total de ocupanți ai rezervorului dvs., recomandările protocolului de întreținere sau îmbunătățirile rezervorului înainte de a pune mâinile pe pește.

În timpul examenului fizic al peștilor, medicul veterinar va lua mucusul de piele mică și eșantioanele Gill. Aceste eșantioane vor fi evaluate sub microscop pentru a determina dacă există un focar parazit.

Tratament

Tratamentul intermitent depinde de parazitul care cauzează iritarea. Există multe opțiuni de tratament care trebuie luate în considerare în funcție de specia de pește din rezervorul dvs., aditivii deja adăugați în rezervorul dvs., severitatea focarului și starea peștelui bolnav. Nu există nici un tratament "One Dimensiune Fits", care va garanta că tot peisajul dvs. va fi vindecat magic.

Unele tratamente se pot concentra pe corectarea stresorului primar, cum ar fi calitatea slabă a apei sau supraaglomerare, mai degrabă decât parazitul în sine. În focarele ușoare, odată ce factorul primar este corectat, peștele va fi capabil să aibă grijă de infestarea în sine.

Cum de a preveni intermitent în peștele de apă dulce

Cea mai bună metodă de prevenire a unui focar de parazitare în rezervorul de apă dulce este la carantină toate noi pește și adăugiri live plante timp de 4-6 săptămâni înainte de adăugarea acestora în rezervorul dvs. Acest lucru va izola orice potențial pește bolnav și va preveni multe boli, inclusiv paraziți, bacterii și viruși, de la introducerea sistemului dvs. sănătos. Dacă noul dvs. pește se îmbolnăvește, ele pot fi tratate rapid și eficient. Plante de carantină fără pește live pentru a sparge ciclul de viață paraziți.

Dacă vedeți blițul de pește numai ocazional, nu ați adăugat niciun pește nou sau plante vii în ultimele 3 luni, calitatea apei dvs. este în raza de acțiune și vă hrăniți o dietă bună, nu fiți prea preocupați. Uneori, un pește poate clipi pentru ceva de făcut sau are un nivel foarte scăzut de paraziți că sunt capabili să clarifice pe cont propriu. Face o notă despre ce pește ați văzut bliț și când și monitorizați o creștere a severității și a oricăror vătămări.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Clipește în peștele de acvariu