Utilizarea unui instrument de diagnosticare a peștelui de acvariu cu apă sărată

Paracanthurus hepatus

Când unul sau mai mulți pește din dvs Aquarium de apă sărată Primul începe să acționeze sau să caute "ciudat" este momentul să începeți să faceți cercetarea pentru a determina ce este problema. Majoritatea bolilor de pește marine sau afecțiuni, dacă sunt detectate, diagnosticate și tratate în stadiile incipiente pot fi corectate și vindecate.

Pentru a ajuta la diagnosticare, verificați această listă de simptome potențiale. Vă poate ajuta să vă concentrați asupra diagnosticului și începeți tratamentul precoce. Utilizarea unui rezervor de carantină pentru tratament este, de obicei, cel mai bun mod de acțiune. Dacă un număr de ocupanții rezervorului dvs. prezintă aceleași simptome, întregul rezervor trebuie tratat.

Rețineți că multe dintre tratamentele pentru bolile de pește vor slăbi rezervorul dvs Filtru biologic, Deci, trebuie luate măsuri pentru a minimiza efectul lor asupra "bacteriilor bune" din sistemul dvs.

01 din 11

Fara apetit

Sa spus că atunci când ceva nu este în neregulă cu un pește marin, primul lucru care trebuie să meargă este apetitul lor. Lipsa apetitului în peștele marin este, în mod normal, primul simptom al unei probleme mai grave. Când un pește este introdus pentru prima dată unui nou sistem de acvariu, nu este neobișnuit ca un pește să nu mănânce pentru o zi sau două din cauza noului lor mediu și / sau stres de transport maritim, dar ar trebui să înceapă să mănânce după aceea. Utilizați sfaturi la Obținerea de pește noi să mănânce În acvariul dvs. maritim pentru a vă ajuta să începeți mânca.

  • 02 din 11

    Puncte albe pe o piele sau aripioare de pește

    Acesta este un semn al paraziților marini care sunt cunoscuți ca Cryptocaryon, Boala Marine White Spot, Ichthyophhirius Multifilis (Ich), Oodinium, catifea marină, boala de pește de corală recif, Brooklynelloza, Brooklynella sau boala anemonefish care poate fi dificil de identificat. Deoarece tratamentul pentru aceste boli este diferit, este important să se facă o identificare corectă a parazitului înainte de a selecta un tratament.

  • 03 din 11

    Popeye

    Popeye (Un ochi care este mărit și proeminent din soclul său) este rezultatul unei infecții în ochi în sine. În mod normal, este cauzată de o zgârietură, abraziune sau o altă vătămare a ochiului care a devenit infectată cu bacterii care se află în apa înconjurătoare.

  • 04 din 11

    Ochii norosi

    Ochii norosi pot fi un semn al unui infectie cu bacterii Datorită unui prejudiciu al unei alte părți a peștelui. Bacteriile intră în corpul peștelui și apoi pot migra la ochi, provocând aspectul tulbure.

    Introducerea bacteriilor în sistemul de acvariu poate fi condiții de mediu slabe. Dacă condițiile sunt suficient de sărace, bacteriile pot înflori și depăși chiar și cel mai sănătos de pește. Apa de noroi albă, cu prezența rănilor pe pește, pot fi semne ale acestei probleme.

    Continuați la 5 din 11 de mai jos.
  • 05 din 11

    Firmatele Frayed

    Firmele frământate pe un pește sunt frecvent cauzate de arsurile de amoniac care au "ars" literalmente marginile exterioare ale aripioarelor. Tratamentul normal pentru aceasta este același ca și pentru alte infecții.

  • 06 din 11

    Rapid Gilling

    Rapid Gilling (respirația rapidă) este un semn că peștele nu primește suficient oxigen în sistemul său. Acest lucru poate fi cauzat de entuziasm, exerciții fizice sau de barele de pește fiind înfundate de mucus, ceea ce inhibă branhii să poată efectua schimb de gaze (sufocare). Dacă peștele se înnotă doar în mod normal, sau în repaus și se îndepărtează rapid, este un semn că branhii sunt înfundați cu mucus.

    Destul de des acest lucru este cauzat de paraziți care sunt depuși în branhi și iritandu-i până la punctul în care sistemul imunitar al peștelui va produce mai mult mucus pentru a le proteja. Tratați peștele pentru parazitul adecvat cât mai repede posibil.

    Cealaltă cauză frecventă a lui Rapid Gilling este o supra-abundență de amoniac în apa de ambalare (de transport maritim) sau apa acvariului. În timp ce peștele și nevertebratele pot tolera un anumit nivel (scăzut) de amoniac (o toxină), niveluri mai înalte pot "arde" (irită) branhii care le cauzează să producă mai mult mucus ca o apărare, care inhibă capacitatea lor de a lua oxigen.

    Nivelurile ridicate de amoniac pot, de asemenea, să provoace alte probleme cu peștii de apă sărată, cum ar fi aripioare zdrențuite, fraie sau arse și / sau infecții bacteriene.

  • 07 din 11

    Deschideți răni

    Soarele deschise (spoturile brute) pe un pește sunt frecvent rezultatul unei infestări parazitare care au lăsat deschideri în piele lăsată de atașamentul parazitar și au devenit infectate. Tratamentul este același pentru orice infecție bacteriană.

  • 08 din 11

    Roșu fin

    Aripile roșii pe un pește indică de obicei o infecție bacteriană internă cauzată de arsurile de amoniac care permit bacteriilor să intre în corp și să se răspândească.

    Continuați până la 9 din 11 de mai jos.
  • 09 din 11

    Culori decolorate

    Culorile decolorate pe un pește pot fi ceva la fel de simplu și inofensiv ca peștele care îi presupune culorile de timp de noapte sau ceva care este un simptom al unei stări mai grave. Culorile decolorate sunt de obicei experimentate în legătură cu alte simptome atunci când nu sunt culorile timpului de noapte ale peștelui.

  • 10 din 11

    Balonare sau umflături abdominale

    Umflarea abdominală sau balonarea este, de obicei, un semn al unei infecții ale vezicii urinare, adesea o problemă comună cuWrasses care se umflă în substrat. Rar, umflarea sau balonarea pot fi cauzate de "coturile" (lipsa de decompresie), care este rezultatul aducerii unui pește din apele mai adânci după capturare în sălbăticie.

  • 11 din 11

    Zgârierea pe roci

    Atunci când un pește este văzut zgârierea sau frecare pe roci sau alte obiecte (chiar și substratul), este un semn că pielea peștelui este iritată și peștele încearcă să îndepărteze materialul iritant. Materialul este în mod normal chisturi din oricare dintre ele Cryptocaryon (boala marină la fața locului, ICH) sau Amilloodinioză (Oodinium, catifea marină sau boala de pește de corală).

  • Urmăriți acum: Cum să configurați un rezervor de pește de apă sărată

    Surse de articole
    Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
    1. A primit un pește bolnav?Asociația medicală veterinară americană, 2020

    2. Boala de pește și sănătatea umană. Guvernul Australiei de Vest, 2020

    3. Peștii se îmbolnăvesc?. Servicii veterinare acvatice, 2020

    4. Semne de boală în pește. Arizona Spitalul Animal Exotic, 2020

    Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Utilizarea unui instrument de diagnosticare a peștelui de acvariu cu apă sărată