Tuberculoza în peștele de acvariu

Rezervor de pește de apă dulce

"Tuberculoza de pește" este numele comun pentru un pește infectat cu Mycobacterium spm. Acest gen bacterian are o acoperire unică de protecție exterioară, care face imposibilă tratarea odată ce acesta este în interiorul sistemului dvs. Infecțiile vor apărea diferit și nu pot arăta deloc semne clinice.Aceasta este o boală semnificativă deoarece este zoonotică și poate fi transmisă oamenilor prin răni deschise.

Ceea ce este tuberculoza peștelui?

Există mai multe specii bacteriene în cadrul Mycobacterium gen. Ele sunt contaminanți de mediu obișnuiți și nu necesită o gazdă de pește. Mycobacterium spm. poate infecta mamifere, păsări, reptile și pește. Unele specii vor provoca o infecție localizată, în timp ce altele un corp plin, boală sistemică. Această boală se numește "tuberculoză pește" de atunci Mycobacterium tuberculosis este agentul cauzator pentru tuberculoza la om.

Simptomele de tuberculoză pește

Decese nespecifice, ocazionale

Granuloamele văzute pe organele interne în timpul necropsiei

Creșterea infecțiilor secundare

Cele mai frecvente simptome ale tuberculozei de pește sunt o mortalitate scăzută, nespecifică, făcându-l foarte greu de detectat. Unele infecții pot fi prezente fără semne clinice pentru perioade lungi de timp.

Cauzele de tuberculoză pește

  • Adăugarea de pește non-simptomatic (transportator)
  • Adăugarea de plante infectate sau alte materiale biologice
  • Transferat pe mâini proprietarii fără salubritate adecvată

De la mulți Mycobaterium spm. sunt comune în mediul înconjurător, fără a lua timp pentru a spăla în mod corespunzător mâinile pot transfera bacterii la sistemul dvs.

Tratamentul tuberculozei de pește

Nu există un tratament eficient al tuberculozei de pește, altele decât îngrijirea de susținere. Unii pești pot trăi mult timp cu o infecție și nu prezintă semne clinice exterioare de boală. Puteți vedea un model pe termen lung al deceselor aleatorii fără legături cu alte boli, adăugiri de pește, dietă sau alte cauze de mediu, cum ar fi calitatea apei.

Dacă un test de pește pozitiv pentru tuberculoza peștelui în sistemul dvs., se presupune că toate peștii sunt infectați. Odată ce un pește din sistemul dvs. a testat pozitiv, puteți păstra rezervorul ca un sistem închis, fără pește nou în sau afară și asigurați-vă că luați măsuri de biosecuritate adecvate, cum ar fi mănuși sau alegeți să depopulați și să vă dezinfectați sistemul. Depopularea este recomandată în medii compromise imune.

Cum de a preveni tuberculoza de pește

Mycobacterium spm. sunt unul dintre cei mai greu agenți patogeni pentru a detecta, chiar și cu protocoale adecvate de carantină. Chiar dacă sacrificați un pește pentru a testa, este posibil să aveți altă astfel de adăpostire a bolii. Mentine Protocoalele de carantină adecvate Pentru toate noile pești și plante este cea mai bună șansă de a prinde o infecție.

Mycobaterium spm. nu pot fi tratate cu a Sterilizator UV. Infecția trăiește în pește, unde lumina UV nu poate pătrunde.

Este tuberculoza de pește contagioasă pentru oameni?

Majoritatea oamenilor sunt infectați cu Mycobacterium spm. prin răni deschise în contact cu peștele sau apa infectată. Peștele cu spini de vârf, cum ar fi somnul, poate introduce bacterii printr-o puncție când manipulează. Această boală este, de asemenea, cunoscută sub numele de "boala de pește de pește" sau "granulomul rezervorului de pește."Se prezintă în mod obișnuit la om ca o erupție sau pustulă localizată. Purtați echipament de protecție adecvat atunci când manipulați peștii punctului sau aveți o rană deschisă pe mâna dvs.

Cel mai Mycobacterium spm. Nu provoca o boală gravă pentru persoanele sănătoase. Persoanele compromise imune sunt la un risc mai mare pentru dezvoltarea unei infecții sistemice. Dacă sunteți în cauză, ați fi contractat Mycobacterium spm.De la un sistem infectat, contactați medicul dumneavoastră.

Proceduri de diagnostic veterinar pentru tuberculoza de pește

Orice pește care trece în carantină ar trebui să fie imediat procesat de medicul veterinar. Țesutul de pește se descompune foarte rapid, deci testarea diagnosticului trebuie să se întâmple rapid. Dacă un pește a trecut de o oră mai devreme și a fost nibbled de către colegii săi, nu va fi un bun candidat pentru testare.

Pentru pești mici, nu există diagnostic antemortem pentru tuberculoza de pește. De obicei, într-o infecție suspectată, un pește ilicit clinic va fi sacrificat pentru testarea histopatologică. Peștele mai mari pot fi prelevate prin efectuarea unei intervenții de chirurgie coelomică deschisă sau a unei intervenții chirurgicale laparoscopice în cavitatea coelomică. Granuloamele pot fi vizualizate și eșantionate pentru testarea diagnosticului.

Este necesară o colorare rapidă a acidului specializat pentru a confirma prezența Mycobacterium spm. Toate probele de pește trebuie trimise la un laborator familiar cu țesuturile de pește, deoarece acestea sunt foarte diferite de alte specii de animale de companie.

Salubritate adecvată pentru sistemele infectate

Orice materiale poroase, cum ar fi ramurile sau mușchiul să fie aruncate. Nu există nicio metodă de curățare efectivă a acestor materiale. Substratul granular mic, cum ar fi nisipul, poate fi curățat, dar roci mai mari și pietre au prea multe colțuri și crannies pentru a curăța eficient.

De cand Mycobacterium spp are o acoperire exterioară specializată, alegerea dezinfectantului corect este critică. O soluție de o sută la sută este cea mai eficientă la eliminarea sistemelor afectate anterior Mycobaterium spm. Nu Adăugați Lysol la un sistem cu pește!

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hashish, E., Merwad, a., Elgaml, S. și colab. Mycobacterium Marinum infecție în pește și om: epidemiologie, patofiziologie și management - o revizuireVeterinar trimestrial, vol 38 (1), pp.35-46. DOI: 10.1080/01652176.2018.1447171

  2. Righetti, M. și colab. Mycobacterium salmoniphilum infecție într-un sturion rusesc fermecat, ACIPENSER GUELDENSTAEDTII (BRANDT & RATZEBURG)Jurnalul de Boli de pește, 37 (7), pp.671-674, 2013. DOI: 10.1111 / JFD.12143

  3. Erlacher-Reid, Claire. și Yanong, Roy P. E. Biosecuritatea în acvacultură. Centrul de Aquaculturală Regională de Sud, Nu. 4707, 2012, u.S. Departamentul de Agricultura.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Tuberculoza în peștele de acvariu