Brooklynella boala în pește

Brooklynella Hostilis este un parazit găsit în peștele marin. Poate fi prezent în pește sălbatic, pește de crescătorie și pește de acvariu. Parazitul atacă branhii, făcând imposibilă respirația. Este mortal pentru a pescui și le poate ucide într-o chestiune de ore în zile.

Ce este Brooklynella?

"Brooklylella" este o infestare a peștilor marini de către protozoan ciliat Brooklynella Hostilis. Este cel mai strâns și de obicei asociat cu membrii subfamticii (clownfish) (clownfish) ai familiei de iazboști și, prin urmare, este de obicei denumită boală Clownfish. Deși acest flagel parazitar este similar cu alții, necesită o gazdă de pește pentru a supraviețui. Nu este deosebit de căutarea sa de a găsi o gazdă adecvată. Angelfishele, tangi sau chirurgii, femeile, maxilarii și căile de mare, printre altele, vor găzdui Brooklynella, care sunt paraziți microscopici în formă de fasole acoperite în cilia.

Simptomele Brooklynella în pește

Cele mai asemănătoare simptomatic Oodinium, Acesta este, de asemenea, un parazit care atacă în primul rând bordurile mai întâi. La debut, peștii se pot răzvrăti împotriva obiectelor, se dezvoltă respirația rapidă, iar peștele adesea gâfâie pentru aer la suprafață, deoarece branhii devin înfundați cu mucus. Foarte repede peștele va deveni letargic, refuză să mănânce, iar culorile sale vor dispărea. Cea mai vizibilă diferență care stabilește Brooklynella în afară de oodiniu este cantitatea grea de șlam care este produsă de un pește care a contractat acest parazit. Pe măsură ce boala progresează, un mucus alb murdar acoperă corpul. Acest lucru va începe de obicei la cap și se va întinde spre interiorul întregului corp. Leziunile cutanate și nu este mai puțin frecventă pentru semne de infecții bacteriene secundare, cum ar fi roșeața și putregaiul fin.

Cauzele Brooklynella

Aceste protozoare reproduc asexmental folosind fisiune bina simplă prin conjugare, motiv pentru care pot multiplica mult mai rapid decât Cryptocaryon (Boala Marine Ich / White Spot) și Oodinium (Boala de pește de catifea / corali). Această reproducere rapidă explică de ce poate ucide pește în câteva zile. Uneori, poate ucide ore după ce observi. Din acest motiv, diagnosticul precis și tratamentul imediat al tuturor peștilor expuși acestor organisme care pun în pericol viața sunt critice.

Tratament

Există sugestii diferite privind modul de tratare a unui acvariu care a fost infestat cu Brooklynella. Ele variază de la adăugarea de cupru, Malachit Green, și alte remedii, cu unele dintre cele recomandate fiind utilizate împreună cu formaldehidă. Consensul este că tratamentul cel mai bun și cel mai eficient pentru Brooklynella este singurul formaldehidă.

Formalina este o soluție de 37% a gazului de formaldehidă dizolvată în apă cu metanol adăugat ca stabilizator. Sa constatat că este un tratament eficient pentru Brooklynella, precum și alte boli parazitare. Cu toate acestea, formalina este o chimică foarte puternică și ar trebui să fie folosită foarte atent. Asigurați-vă că știți pe deplin Cum să tratați peștele bolnav cu formalină astfel încât să urmați instrucțiunile corespunzătoare și să luați măsurile corecte de siguranță. În mod obișnuit, o soluție standard de formalină este amestecată fie cu apa proaspătă, fie cu apă sărată într-un container separat de tratament. Inițial, toate peștii primesc o baie rapidă în formalină la o concentrație mai mare, urmată de un tratament continuu într-o baie prelungită de formalină la o concentrație mai scăzută într-un rezervor de carantină (QT). Desigur, cu cât peștele sunt mai lungi sunt expuși la tratamentul formalin, cu atât mai eficientă va fi eliminarea acestei boli.

Dacă o soluție de formalină nu este disponibilă pentru utilizare imediată, poate fi asigurată o ameliorare temporară prin oferirea de pește a apă dulce sau baie. Chiar dacă acest tratament nu va vindeca boala, acesta poate ajuta la îndepărtarea unora dintre paraziți, precum și pentru a reduce cantitatea de mucus din branhii pentru a ajuta la problemele de respirație. Odată ce se face baie sau baia inițială, puneți peștele într-un QT sub Tratamentul de hiposalinitate pentru a ajuta la menținerea unor noi protime de înot liber să infecteze din nou peștele și apoi să obțină un medicament de formalină cât mai curând posibil pentru a începe tratamentul.

Cum de a preveni Brooklynella

În timp ce Brooklynella nu poate fi prevenită în totalitate, o modalitate de a evita parazitul este de a cumpăra doar pește de acvariu capitiv bine întreținut. Brooklynella a fost inițial cunoscută sub numele de boală Clownfish, deoarece a fost cel mai frecvent în acel tip de pește. Clownfish prins sălbatic cel mai adesea suferă de boală și este rar văzut pe Clownfish captiv. Orice pește nou de acvariu trebuie să fie în carantină timp de 2 până la 4 săptămâni înainte de a fi plasat în acvariul dvs. O baie de apă dulce este, de asemenea, benefică. Acest lucru va contribui la asigurarea numai peștilor sănătoși la un acvariu.

Simptome, tratament și prevenire a bolii de coloană în peștele de acvariu
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Boli parazitare de peșteManualul veterinar

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Brooklynella boala în pește