Alimente alimentare de pește și vitamine 101

Hrănirea aurului în acvariu acasă. Piele de pește și plante în fundal

Ca și noi, peștele au nevoie de toate categoriile de bază de nutrienți pentru a conduce vieți lungi și sănătoase. Din păcate, mulți păzitori de pește nu citesc sau nu înțeleg mâncare de pește Etichetele containerelor care prezintă conținutul nutrițional al alimentelor și pot să nu furnizeze alimente care conțin nutriția corespunzătoare. Este important să știți ce înseamnă informațiile de pe etichetă și dacă alimentele cuprinde ce trebuie să rămână sănătoși peștii dvs.

Alimentele vii sunt un necunoscut și mai mare, deoarece muștele vii, greiești și viermi nu vin cu informații nutriționale. Alimentele vii în sine trebuie să fie hrăniți o dietă bună dacă acestea trebuie să fie o sursă completă de nutriție pentru pește carnivor. Cu toate acestea, hrănirea peștelui dvs. Alimentele vii drepte își vor îmbunătăți sănătatea și vor fi excelente pentru stimularea activității de reproducere.

Ingrediente

Eticheta de pe containerele alimentare de pește va lista ingredientele care sunt utilizate pentru a face alimentele. Acestea sunt enumerate în ordinea celor mai mari concentrații în alimente. Căutați alimente care au primele câteva ingrediente enumerate ca pești, creveți sau alte fructe de mare pentru pești carnivore și alge sau legume pentru erbivore. Ar trebui să existe cantități minime de cereale folosite în alimentele de pește acvariu.

Eticheta ar trebui să conțină, de asemenea, o analiză garantată, pe care listează procentele de proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre, vitamine și minerale în alimente. O mâncare de bună calitate conține un procent ridicat de proteine ​​digerabile, plus aminoacizi esențiali și acizi grași, vitamine și minerale.

Prețul alimentelor depinde în principal de ingredientele sale. Este mai ieftin să se producă alimente cu produse de pește ca proteină principală și un conținut ridicat de cereale și un conținut scăzut de uleiuri de pește, decât să producă alimente de înaltă calitate folosind pește proaspăt sau alte fructe de mare (cum ar fi creveți, calmaruri, scoici , krill) ca ingrediente principale. Dar prețul unei alimente de înaltă calitate nu înseamnă neapărat că hrănirea peștilor este mai scumpă, deoarece cantitatea de alimente care urmează să fie utilizată poate fi mai mică, deoarece este mai digerabilă (digestibilitatea este cantitatea de alimente asimilate de organism și este nu este eliminată ca deșeuri prin excremente). Digestibilitatea carbohidraților de pește este de numai 34%, comparativ cu proteinele și grăsimile grase la 95-95% digestibilitate. Aceasta înseamnă că veți folosi mai puțin un aliment cu o valoare ridicată a energiei și o digestibilitate (mai mare în proteine ​​și grăsime) comparativ cu alimentele cu mai mult carbohidrați (din boabe sau legume).

Gras

Dietele de pește trebuie să fie scăzute în grăsimi. Chiar și peștele consumului de carne (carnivorele) necesită o limită de cel mult 8-10% grăsime în dieta lor. Eaters de plante (erbivore) nu trebuie mai mult de 3-5% grăsime. Grăsimea excesivă va deteriora ficatul și poate duce la boală și moarte timpurie.

Tipul de grăsime, de asemenea, contează, deoarece peștele au dificultăți digestând grăsimi dure (saturate), cum ar fi cele din carne de vită. Aceste grăsimi saturate sunt deosebit de dăunătoare și ar trebui evitate. Grăsimi polinesaturate (uleiuri), cum ar fi cele din creveți de saramură, sunt cele mai digerabile și sunt deosebit de utile atunci când condiționează peștele pentru reproducere. Este important ca mâncarea să conțină acizii grași omega-3 și omega-6 esențiali pentru creșterea sănătății peștilor.

Carbohidrați

Peștele nu au nevoie de carbohidrați în dieta lor. De fapt, prea multe carbohidrați pot descuraja creșterea corectă, deoarece peștele nu sunt capabili să digeră cu ușurință carbohidrați, cum ar fi animalele de teren. Cu toate acestea, există variații pe specii la cantitatea de carbohidrați, un pește poate tolera fără a suferi efecte secundare negative.

Poate că cel mai mare pericol în hrănirea procentelor mai mari de carbohidrați este reducerea rezultată a tuturor celorlalte substanțe nutritive esențiale disponibile în dietă. Acest lucru este valabil în special în peștii tineri, care au nevoie de niveluri ridicate de proteine ​​pentru o dezvoltare adecvată. Peștele adulți, totuși, poate tolera până la 40% carbohidrați în dieta lor, aparent fără efecte rele, deși 25% sunt mai bune. Cea mai mare parte a carbohidratului din alimentele de pește vine sub formă de amidon (din boabe) care sunt folosite pentru a lega alimentele și a împiedica dezintegrarea rapidă în apă.

Fibră

Fibra este forma ne-digerabilă de carbohidrați (celuloză și lignină). Deși cantitățile mici de fibre sunt importante în dieta pentru a ajuta la digestie, ei nu ar trebui să fie prea mari. Carnivorele nu sunt capabile să digeră bine fibrele și nu ar trebui să aibă mai mult de 4% din fibră în dieta lor. Pentru a rămâne sănătoși, peștii erbivori ar trebui să aibă între 5% și 10% din fibră în dieta lor.

Proteină

Cerințele de proteine ​​variază pe scară largă pe baza speciilor de pești. Proteina de bună calitate este cea mai scumpă parte a componentelor din alimentele de pește. Cu toate acestea, proteina este un element-cheie necesar pentru o bună sănătate și creștere în toate speciile de pești. Erbivorele au nevoie de 15% până la 30% proteine ​​în dieta lor, în timp ce carnivorele au nevoie de cel puțin 45% proteine. Pentru o creștere puternică, sănătoasă, peștii tineri necesită o dietă compusă din cel puțin 50% proteină.

Minerale

Mineralele sunt importante pentru celulele sănătoase, sistemele imune, enzimele metabolice, oasele, dinții și chiar pentru menținerea scalelor sănătoase. Mineralele cheie care au nevoie de pește în vrac sunt calciu și fosfor. Calciul se găsește în apă tare și poate fi absorbit prin branhii, iar fosforul se găsește în plantele subacvatice vii. Peștele au nevoie de, de asemenea, cantități de fier, iod, magneziu, sodiu, clorură, potasiu, sulf, cupru și zinc.

Dacă apa de acvariu este moale (slabă minerală) și rezervorul decorat cu plante artificiale, este important să se completeze dieta cu alimente care conțin minerale. Oasele sau coniația de carne este o sursă bună atât a calciului cât și a fosforului, de asemenea. Mineralele au o durată lungă de valabilitate și pot fi găsite în cantități adecvate în toate peletele de bună calitate și Flake Foods.

Vitamine

Spre deosebire de minerale, vitaminele nu sunt stabile foarte lungi în alimentele pregătite. Flake Foods au un conținut de vitamină adecvat inițial, dar conținutul se degradează (oxidizează) mai repede odată ce recipientul este deschis și expus la aer. Depozitarea în frigider sau congelator va prelungi stabilitatea conținutului de vitamină, totuși, este mai bine să cumpărați numai ceea ce veți folosi în termen de o lună.

Vitaminele cheie necesare pentru o sănătate bună sunt A, D3, E, K, B1, B2, B3, B5, B6, B12, Biotină, Colină, Folacină și Inositol. Vitamina C (acid ascorbic) este importantă pentru activitatea sa anti-oxidantă și antiinflamatorie, dar are o durată de depozitare scurtă (6 luni). Găsiți alimente cu vitamina C stabilizată (L-Ascorbyl-2-polifosfat) care are o durată mai lungă de valabilitate.

Mulți păzitori de pește nu sunt conștienți de rolul critic Vitaminele joacă în sănătatea peștelui. Lipsa de vitamina A poate provoca deformări spinale și o creștere ascendentă a tinerilor pești de dezvoltare. Oricând, un pește este sub stres, nevoia de vitamina A este mărită, ceea ce poate însemna diferența dintre căderea pradă la boală și rămase sănătoase. Vitaminele E și A sunt factori cheie în menținerea peștilor în starea de reproducere superioară. Vitamina K este esențială pentru coagularea adecvată a sângelui.

Vitaminele B1, B2 și B6 sunt importante pentru creșterea normală. Digestia bună necesită o cantitate adecvată de vitamine B3 și C. Vitamina C este de asemenea necesară pentru oase și dinți sănătoși, care sunt importante în toate speciile de pești. Ambele vitamine B5 și inositol sunt factori cheie în metabolism. Lipsa de biotină și fracină reduce formarea de celule sanguine și poate provoca anemie.

Achiziționarea tuturor alimentelor în cantități mici și variind dieta folosind o gamă de alimente uscate și congelate de bună calitate sunt cele mai bune modalități de a promova o nutriție bună. Adăugarea în alimente vii îmbogățite (bine hrănite) va ajuta la asigurarea ca peștele dvs. să obțină toate substanțele nutritive de care au nevoie pentru o sănătate bună și viata lunga.

OverFeeding este problema numărul unu pentru mulți acvaristici.

O altă notă de importanță pentru hrănire este cât de mult să se hrănească. Dacă vă hrăniți peștele ieftin, inadecvat, vor trebui să fie hrăniți o cantitate mare de alimente de calitate slabă. Unii oameni cred că peștele sunt întotdeauna foame pentru că cerșesc pentru mâncare. Acest lucru poate indica faptul că nu primește o nutriție adecvată.

Vă rugăm să vă hrăniți peștele de două ori pe zi cu o alimentație de înaltă calitate. Dați-le cât mai multă mâncare, deoarece vor mânca în aproximativ 5 minute, fără alimente rămase în partea de jos. Dacă aveți pești de hrănire de fund, este posibil să doriți, de asemenea, să utilizați niște pelete scufundare pentru a se asigura că au și mâncarea.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Alimente alimentare de pește și vitamine 101