Face pește de băut apă?

Fish bea apa?

În general, este un fapt cunoscut faptul că cele mai multe creaturi de pe acest pământ sunt alcătuite în cea mai mare parte dintr-o întreagă serie de minerale și, desigur, apă. Cum păstrăm cu acea nevoie constantă de apă în corpul nostru este prin băut. Dar dacă ești scufundat în apă toată ziua? Mai trebuie să bei? Și dacă o faci, nu ar fi apă de apă de la mare rău pentru ei? Răspundem la aceste întrebări și multe altele mai jos.

Peștele se însetevă?

Ca toate ființele vii, peștele devine într-adevăr însetat. Ei cer ca apa să-și alimenteze celulele și, prin urmare, corpul lor, în ciuda faptului că sunt înconjurate de apă! Cu toate acestea, la fel ca noi oamenii, peștele nu ar trebui să bea apă care este saturată în sare, astfel încât întrebarea devine apoi, cum se păstrează peștele hidratat și să bea pește?

Face pește de băut apă?

Într-un fel, da, peștele beau într-adevăr apă. Desigur, ei nu sunt capabili să bea apă în același mod pe care l-am aterizat pe mamifere. În timp ce peștii pot, din punct de vedere tehnic, să-și aducă aportul de apă prin gură în același mod în care putem, acest lucru este de obicei făcut numai în situații de urgență.

Ideea de apă potabilă de pește ar putea părea un pic ciudat, dar modul în care apa de băut de pește este complet diferită de modul în care s-ar putea să ne găsim setea. În mod natural, ei nu sunt capabili să ia un pahar de apă pre-filtrată și curățată, care provine dintr-un sistem aprofundat care să permită să fie ucis bacterii proaste, astfel încât acestea necesită un sistem mai detaliat pentru a-și stinge setea.

Există, de asemenea, două seturi diferite de reguli cu privire la modul în care peștele își vor obține apa, în funcție de ce fel de apă în care trăiesc. Diferențele dintre apa sarata și apa dulce Peștele sunt foarte distincte - și foarte importante dacă sunteți în căutarea de pește în rezervorul dvs.

Butterflyfish de cupru

Elementele de bază despre apa potabilă pe pește

Fiind că peștele sunt înconjurați de apă și că ei pot să-și deterioreze grav sănătatea dacă, de asemenea, să aducă un nivel ridicat de sare, peștele au evoluat pentru a obține apă curată și utilizabilă printr-un sistem complet unic pentru noi. În schimb, peștele sunt capabili să absoarbă apa prin piele, precum și prin intermediul galerii.

Acest sistem se numește osmoză și este o parte foarte importantă a fiecărui sistem de ființă vie. Osmoza este, prin definiție, "un procedeu prin care moleculele unui solvent tind să treacă printr-o membrană semipermeabilă dintr-o soluție mai puțin concentrată într-un mod mai concentrat". Cu alte cuvinte, dacă un pește este deshidratat și lipsit de apă, ei pot absorbi apa prin membrana semi-permeabilă a pielii lor.

Dacă vă puteți imagina o plasă foarte strânsă, acest lucru permite ca moleculele de apă să treacă, în timp ce moleculele de sare mai mari nu se pot potrivi prin goluri. Acest lucru permite ca peștele să rămână complet hidratat prin asigurarea ca același nivel de apă să fie disponibil pe tot parcursul corpului și este de fapt același proces pe care celulele noastre le folosesc după ce beau apă, să ne păstrăm hidratați.

Cu toate acestea, acest lucru nu este sfârșitul acestei mici lecții științifice. Într-adevăr, la fel de mai sus, există diferențe distincte între peștele sărat și peștii de apă dulce. Atunci când peștele trăiesc în apă dulce, există o cantitate mai mare de sare în corpul lor decât în ​​apă (apă dulce are un conținut de sare mai mic de 1%). Aceasta înseamnă că osmoza funcționează prin păstrarea acelor săruri esențiale în interiorul corpului, în timp ce apa poate continua să treacă. Ele utilizează, de asemenea, celule de clorură în cadrul barelor, ceea ce ajută la menținerea nivelurilor de sodiu și potasiu care trec prin sistemul lor prin crearea unei enzime speciale care este utilizată pentru procesarea acestor niveluri. Acest lucru permite peștelui să păstreze doar cantitatea potrivită de sare în sângele lor, fără a supraîncărca sistemul (și vorbim despre aceste pericole, de mai jos).

Cu toate acestea, pentru peștii de apă sărată, procesul de osmoză nu este întotdeauna suficient pentru a se asigura că ei mențin niveluri sănătoase de niveluri de sare în corpul lor. Pentru aceste pești, pentru a rămâne hidratat, ei sunt, de asemenea, obligați să înghită pe apă, pe cale orală. Aceasta înseamnă că rinichii lor trebuie să facă eforturi suplimentare pentru a procesa sarea, totuși utilizează aceleași celule de clor pentru a ajuta la filtrarea nivelurilor de sare și, în loc să rețină sărurile, ele pompează acest lucru din sistemul lor.

În mod natural, acest lucru înseamnă că peștele dvs. proaspăt sau de apă sărată ar trebui să fie întotdeauna ținut într-un mediu similar cu cel pe care sunt obișnuiți. Dacă ar fi plasat un pește de apă sărată într-un rezervor de apă dulce, corpul lor nu ar fi capabil să compenseze schimbarea concentrațiilor de sare. Peștele de apă sărată necesită un nivel foarte ridicat de sare în corpurile lor, pentru a menține nivelurile optime ale funcțiilor. Într-o încercare de a admis nivelurile potrivite de sare pentru trupurile lor, ei ar încerca să absoarbă prea multă apă - ducând la acestea inundând propriul sistem cu molecule de apă și ar fi umflat înainte de a muri - eventual chiar explodează.

În mod similar, dacă ați plasat un pește de apă dulce în apă sărată, actul de osmoză ar conduce nivelurile de molecule de apă din peștele dvs. care părăsesc corpul și ar intra în apa înconjurătoare. Acest lucru va face ca peștele să devină deshidratat, scârțâit din cauza lipsei de apă și, în cele din urmă, mor de deshidratare.

Din acest motiv, este foarte important să vă păstrați peștele de companie în sistemul de rezervor potrivit pentru ei. Citiți întotdeauna în mediul natural al speciei pe care le alegeți și vă schimbați tancuri nivelurile de sare pentru a se potrivi cel mai bine nevoilor lor.

Doi rechini înot

Rechinii beau apă?

Contrar credinței populare, rechinii sunt de fapt pești - nu mamifere - și astfel folosesc același sistem ca orice alt pește de sare sau apă dulce. Cu alte cuvinte, ei folosesc și osmoza și celulele lor de clor pentru a ajuta la menținerea unor nivele sănătoase de sare în corpul lor. Cu toate acestea, la fel ca alți pești, există atât soiuri proaspete și de apă sărată, astfel încât rechinii beau apă în moduri proprii, unice.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Face pește de băut apă?