Sulfatul de cupru în acvarii

Cristale de sulfat de cupru

Sulfatul de cupru este un compus anorganic care combină sulful cu cupru care a fost înregistrat pentru utilizare în Statele Unite din 1956. Este utilizat pe scară largă în agricultură ca un fungicid în fructe și Agricultura de legume. Este disponibil ca praf, pulbere umectabilă și ca un lichid.

Sulfatul de cupru este de asemenea folosit pentru pirotehnică, pentru a crea focuri de artificii albastre strălucitoare. A fost folosit ca vopsea și pentru procesele de galvanizare. În acvacultură, este folosit ca un algicide și de a trata paraziți. Nu este sigur pentru utilizarea cu orice nevertebrate.

Condiții pe care sulfatul de cupru este utilizat pentru a trata includ următoarele:

  • Ichthyophirius multifiliis - Mici pete albe asemănătoare cu granulele de nisip sau de sare pe pielea peștelui. Acest lucru este cauzat de un protozoare și determină zgârierea peștelui împotriva obiectelor. Utilizați ca tratament profilactic pentru rezervoarele de carantină.
  • Alte infecții protozoare
  • Îndepărtarea melcilor

Produse care conțin sulfat de cupru

Mardel Copersafe

  • Direcțiile producătorului de utilizare: Utilizați 5 ml pentru 4 galoane de apă. Slăbiți capacul camerei de măsurare și strângeți sticla pentru a umple nivelul dorit. O aplicație tratează apă timp de o lună. Nu supradozează.
  • Ingrediente active: Chelat sulfat de cupru.
  • Beneficiu: Copersafe este un compus de cupru chelat care este utilizat pentru tratamentul Infecții ale lui Ich (Ichthyophhirius în apă dulce și în apă Cryptocaryon în apă sărată), Flukes (Gyrodactylus), Ancora viermi (Lernaea), Catifea (Oodinium) boala și alte paraziți externi. Copersafe, atunci când este utilizată conform instrucțiunilor, menține un nivel total de cupru de 1.5 ppm la 2.0 ppm în apă. Copersafe rămâne activă de peste o lună în acvariu. Niveluri de 0.3 ppm cupru gratuit sunt recomandate în literatura de specialitate pentru utilizare terapeutică, dar cu Copersafe, nivelurile de cupru gratuit vor fi măsurate la 1.5 ppm la 2.0 ppm. Acest nivel de cupru poate fi utilizat în tratamentul peștelui datorită agentului de chelare unic al lui Coppersafe. Agentul de chelare se leagă de cupru făcându-l netoxic pentru pescuit, dar eficient împotriva paraziților. Copersafe nu decolorează apa și nu va interfera cu filtrul biologic
  • Utilizare: Copersafe ar trebui să fie folosită atunci când un diagnostic al bolii de pește indică prezența ICH, Flukes (gyrodactylus), viermi de ancorare, boala de catifea și alte paraziți exteriori de apă dulce.

Toxicitate

Copersafe poate fi dăunătoare pentru plante, amfibieni și melci. Dacă este posibil, îndepărtați plantele și nevertebratele fără un exoscheleton, cum ar fi meduze și anemonii, de la acvariu. În caz contrar, tratați pește într-un rezervor separat de carantină. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Numai pentru utilizarea acvariului. Copersafe este destinată utilizării exclusive cu pești ornamentali și / sau organisme ornamentale și nu este destinat utilizării cu oamenii sau peștii pentru consumul uman.

Un kit de testare de cupru chelat sau total este necesar pentru a măsura Copersafe. Copersafe poate provoca citiri de cupru inexacte atunci când se utilizează anumite kituri de testare. Toate citirile ar trebui să se bazeze pe rezultatele totale de cupru sau de cupru și nu rezultatele de cupru gratuite.

Copersafe este sigur de utilizat cu sterilizatoare UV, skimmere de proteine, filtre de pământ umed / uscate și diatomee. După tratament, Copersafe poate fi îndepărtată din acvariu prin modificări de apă, carbon proaspăt activat sau alte rășini de filtrare chimică / tampoane.

Copersafe vine în 100 ml, 250 ml, 500 ml, 2 litri și dimensiuni de 20 de litri.

Cupramina Seachem

Direcțiile producătorului de utilizare: Cuprul este toxic pentru nevertebrate: eliminați toate nevertebratele. Opriți sterilizatorul UV - Eliminați filtrarea chimică în timpul tratamentului.

Pentru acvariile de apă sărată, dacă sticla are un capac de cădere, utilizați 20 picături (1 ml) la 40 L (10.5 galoane) Prima zi, așteptați 48 de ore, apoi repetați. Pe capacele non-dropper, fiecare inel interior este de 1 ml. În apă dulce, utilizați jumătate din doza de apă sărată. Concentrația finală de cupru este 0.5 mg / l în apă sărată (0.25 mg / l în apă dulce). Concediu la această concentrație timp de 14 zile. Nu re-dozați fără ca nivelurile de testare utilizând cuprul multist (DFS # 4343010).

Nu utilizați împreună cu alte medicamente. Dacă acvariul a fost vreodată tratat cu un cupru ionic (e.G. Clorură de cupru, sulfat sau citrat), testați nivelul de cupru după administrarea inițială. Deși majoritatea peștilor tolerează cupramina la 0.8 mg / l, nu este recomandabil să depășiți 0.6 mg / l cupru. Îndepărtați cu schimbări de carbon și apă activate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sulfatul de cupru în acvarii