Ancorați viermi în peștele de apă dulce

ancora vierme în pește

Ancorați viermi (Lernaea spm.) paraziți macroscopici, ceea ce înseamnă că pot fi văzuți de ochiul liber. Ele sunt frecvent găsite pe Koi și Goldfish, dar pot fi găsite pe multe specii de pește de apă dulce. Partea "vierme" care se extinde în apă este de fapt structurile de reproducere feminine. Tratarea acestor paraziți poate fi o provocare în funcție de setarea și sarcina de parazitare.

Ce sunt viermii de ancorare?

Ancorați viermi (Lernaea spm.) Paraziți de copepod externi care se atașează la peștele dvs. sub scame. Acești paraziți au mai multe etape non-parazitare care au loc în apă. Odată ce un coleg de sex masculin cu o femeie, se atașează unui pește care se maturizează într-un adult reproductiv-activ. Acești paraziți primesc numele "vierme" de la structura de reproducere feminină extinsă. Juvenii vor fi înotul liber în acvariu, dar nu va fi o neplăcere pentru peștele tău.

Lernaea Genul Copepods infectează cele mai multe pești de apă dulce. Ele sunt cele mai frecvent găsite pe goldfish și koi. Există și alte genuri similare ale copepodilor care infectează alte specii de apă dulce și peștii marini.

Semne de viermi de ancorare

Viermii de ancorare sunt unul dintre paraziții de pește de apă dulce macroscopică care sunt vizibili cu ochiul liber. Veți vedea structurile de reproducere feminine care seamănă cu viermii de culoare albă scurtă care se lipesc din spatele scalelor. Viermii de ancorare pot fi găsiți și în cavitatea orală și dau gura un aspect "Baleen".

Viermii care au căzut pot lăsa în urmă patch-uri de hemoragie sau fibroză.

Cauze de viermi de ancorare

Viermii de ancorare sunt cauzați de un pește nou adăugat la un acvariu care transportă viermi de ancorare juvenilă sau o femeie reproductiv activă în pielea lor. Skipping carantină adecvată face ca acest parazit să se răspândească foarte rapid. Un vierme de ancorare feminin poate produce sute de larve la fiecare două săptămâni timp de până la 16 săptămâni într-un rezervor de 77F (25C).

Jucătorii de vierme de ancorare pot fi, de asemenea, răspândiți cu introducerea plante vii. Deși nu pot fi pe plante în sine, minorii liberi pot fi în apa din jurul plantelor. Plantele acvatice pot aduce multe bacterii și paraziți în rezervorul de pește, dacă nu sunt în carantined. Ca și noul dvs. pește, plantele de carantină într-un sistem de plante numai vor sparge ciclul de viață paraziți, deoarece nu există pești să le găzduiască. Acest lucru se aplică numai plantelor ținute cu pește. Dacă noile dvs. plante nu au fost niciodată păstrate cu nici un pește, ei vor fi liberi de boală. Acest lucru nu înseamnă că pot aduce unii Invertebrate dăunători!

Tratamentul viermilor de ancorare

Odată ce viermii de ancorare sunt prezenți pe peștii dvs., este foarte tentant să le trageți, dar rezistă nevoii de a face acest lucru. Viermii de ancorare trebuie îndepărtați corect cu un pește sub sedare de către medicul veterinar. Ei vor trebui să elimine întregul parazit de la capătul de hrănire. În funcție de nivelul de infestare, sedarea face ca procesul să fie mai puțin stresant pentru pește și permite medicului veterinar să funcționeze mai eficient fără un pește scufundat.

Odată ce femelele mature au fost îndepărtate, este posibil să aveți în continuare o problemă microscopică: etapele juvenile. Tratamentele "ancora" de ancorare "sunt, de obicei, destul de eficiente împotriva etapelor juvenile, dar nu vor atinge adulții. Acest lucru poate fi, de asemenea, realizat prin eliminarea substratului și decor și înfășurarea apei prin intermediul unui a lumina UV.

Tratarea viermilor de ancorare cu organofosfați sau diflubenzuron (dimilină) este eficientă, dar trebuie să fie întreprinse cu precauție severă. Utilizați numai produsele aprobate de veterinar, păstrați-le departe de celelalte animale de companie și asigurați-vă că purtați o protecție adecvată (i.E. mănuși).

Locurile de atașare a adulților pot dezvolta, de asemenea, infecții bacteriene secundare. Monitorizați cu atenție aceste site-uri după ce adulții au fost eliminați. Acestea pot necesita tratament secundar cu antibiotice, în funcție de locul și severitatea lor. Antibioticele nu ar trebui să fie achiziționate peste-the-contor și utilizate numai atunci când sunt prescrise de un medic veterinar. Cea mai bună metodă de descurajare a acestor infecții este O calitate bună a apei.

Cum de a preveni viermii de ancorare

Cea mai bună metodă de prevenire a viermilor de ancorare este În mod corespunzător, carantining orice noi adăugiri. Dacă vedeți orice viermi de ancorare prezenți într-un rezervor de pește, căutați să achiziționați, presupuneți că sunt contaminate. Amintiți-vă, larvele juvenile sunt microscopice și pot fi prezente fără să-l realizați până când este prea târziu. Prin carantinarea corectă a noului dvs. pește, veți împiedica răspândirea în rezervorul principal.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ancorați viermi în peștele de apă dulce