Ciclul de viață al apei sărate ich (criptocaryon iritanii)

Ilustrația ciclului de viață al apei sărate ICH (criptocaryon)

Paraziți ai unei forme sau alții sunt peste tot pe planetă. Acest lucru este deosebit de adevărat în oceanele lumii și, prin urmare, deține într-o Aquarium de apă sărată. Unul dintre paraziți cei mai răspândiți din lumea acvariului de apă sărată este Criptocaryon iritani (criptocaryon), care este un parazit ciliat, protozoan care provoacă o boală cunoscută sub numele de "ich" marin sau marină "la fața locului alb" atât în ​​peștii marini sălbatici, cât și pe pești marini acvaculturii. Cryptocryon infectează multe specii diferite de pește, dar pare a fi mai răspândită în anumite specii.

Crytocaryon Iritans are patru etape diferite în viața sa

Terenurile sunt scena în care tomitele înotul liber, care au fost eliberate din chisturile lor care locuiau pe podeaua oceanului (sau substratul de acvariu), se atașează pe piele sau în branhii de pește gazdă. Aceste tomite se înfurie în piele sau branhii și se încadrează într-un chist protector unde se hrănesc cu fluidele și celulele corpului de pește. Tomitele pot supraviețui fără o gazdă în această etapă timp de 10 și 11 zile. În acest moment, multe din TOP ICH și alte tratamente de parazite de pește extern sunt tratamente eficiente.

Stadiul trophont

Tomitele care se hrănesc în mod activ în acest moment sunt în stadiul trophont. În experimentele controlate, parazitul a rămas în branhii de pește sau chiar sub piele timp de patru până la cinci luni la temperaturi reduse (53.6 grade Fahrenheit), apoi dezvoltate și infectate cu alte pești atunci când temperatura apei a fost ridicată la 80.6 grade Fahrenheit. Tomitele, în timp ce se învecinează în interiorul barelor de pește sau sub piele, sunt aproape imposibil de tratat eficient cu substanțe chimice, totuși, Dips de apă dulce au fost cunoscute ca "exploda" tomitele în timp ce "pe" pielea de pește înainte de a avea ocazia de a urca în pielea sau branhii de pește. Hiposalinitate sa dovedit a fi un tratament eficient.

Se hrănește cu fluidele corporale și celulele

Trofonul se hrănește cu fluidele corporale și celulele peștelui timp de aproximativ trei până la șapte zile înainte de a părăsi gazda. S-a constatat, de asemenea, că trofoții vor lăsa în mod activ peștii care au murit, cu toate acestea, nu sunt imediat capabili să infecteze alte pești în acest moment, deoarece necesită timp suplimentar să se dezvolte de la protomoni (lansați tomiți) la bomoni, așa cum ar fi dacă ar fi a lăsat o gazdă live.

În acest moment, tomita se deplasează la substrat timp de două până la 18 ore unde se lipeste de suprafață și encyști, după care devine Tomont. În acest moment, înainte de a completa Encystment (opt la 12 ore), este deschis la un tratament eficient. Odată ce chistul a format complet Tomonul încadrat este impermeabil la tratament.

Tomont-ul critizat se împarte de mai multe ori în acest moment, producând numeroase fiice (aproximativ 100 până la 1.000) tomite. Aceste tomite sunt eliberate ca teme, Etapa liberă la care pot infecta alte pești. Terenurile pot dura până la 72 de zile pentru a fi eliberate în apă, cele mai bune fiind eliberate între cinci și 13 zile după formare. În studiile de laborator, Yoshinaga și Dickerson (1994) au observat că tevile au fost eliberate numai între orele de 2 și 9 a.M., Chiar și în întunericul total - unii sugerează că această strategie mărește șansa de a găsi o gazdă, cât mai multe pești pot fi odihnindu-se sau mai aproape de substrat în acest timp. După eliberare, terentele caută în mod activ o gazdă de pește și pot supraviețui în acest punct timp de șase până la opt ore. În acest timp, Therontul este cel mai susceptibil la tratament.

Ciclul începe din nou din nou

Odată ce Therontul localizează o gazdă, durează doar cinci minute pentru a se aprinde în piele, în timp ce în timpul invaziei Gill, parazitul poate deveni închis de un strat subțire de celule în decurs de 20 până la 30 de minute. În acest moment, ciclul începe din nou.

Odată ce paraziții au părăsit gazda, Infecții bacteriene sunt destul de comune la site-urile în care paraziții au intrat și au plecat cu pielea și barele de pește.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ciclul de viață al apei sărate ich (criptocaryon iritanii)