Dropsy în pește de acvariu

Dropsy într-o betta

Hidropizie este un termen medical vechi pentru o condiție care astăzi ar fi mai probabil numită edeme sau ascites- umflarea țesuturilor moi într-o cavitate corporală, cum ar fi abdomenul, datorită acumulării de apă și alte fluide. Termenul englez derivă din cuvântul englez de mijloc dropesie, Din vechiul cuvânt francez HIDROPSE, și din cuvântul grecesc hidrops, care este ea însăși o derivare Hydro, adică apă.

Ce este dropsy?

Deși termenul dropsy este rar auzit în știința medicală umană în aceste zile, este încă folosit pentru a descrie o anumită problemă de sănătate cu pește de acvariu. Dropsy se referă la o condiție în care peștele au adesea burtă umflată extrem de umflată, iar utilizarea continuă a termenului are probabil de a face cu modul în care acesta descrie cu exactitate simptomul vizual: burta scade în jos. Uneori, starea este, de asemenea, cunoscută sub numele de Blotat.

O boală a peștelui compromit imunitar

Dropsy în pește este de fapt un grup de simptome cauzate de o infecție din bacterii frecvent prezentă în toate acvariile. În consecință, orice pește poate fi expus la bacteriile care cauzează dropsy, dar peștele sănătos rareori se prăbușește bolii. Peștele sunt doar susceptibile atunci când sistemul lor imunitar a fost compromis de un alt factor de stres. Dacă tot peștele din rezervor sunt sub stres, este destul de comun ca întregul rezervor să devină infectat, dar este de asemenea posibil ca numai unul sau doi pești să cadă bolnav, mai ales atunci când se iau acțiuni prompte pentru a preveni răspândirea bacteriilor.

Semne de dropsie în pește de acvariu

Pe măsură ce infecția progresează, pot apărea leziuni ale pielii, burta se umple cu fluide și devine umflată, organele interne sunt deteriorate și, în cele din urmă, peștele va muri. Chiar și cu tratament prompt, rata mortalității este ridicată. Tratamentul cu succes este foarte puțin probabil, cu excepția cazului în care un pește este diagnosticat în stadiile incipiente ale infecției.

Simptomele infecției bacteriene subiacente pot varia foarte mult. Unii pești vor avea burta umflată clasică, alții afișează leziuni ale pielii, în timp ce alții arată deloc câteva simptome. Această variabilitate este ceea ce face dificilă diagnosticarea. În majoritatea cazurilor, se observă o serie de simptome, atât fizice, cât și comportamentale.

Simptome

  • Belly umflate grosolan
  • Scale care se remarcă cu un aspect asemănător cu pinecone
  • Ochii care au umflat
  • Branhii care sunt palide
  • Anusul care devine roșu și umflat
  • Fecale care sunt palide și stricte
  • Ulcere pe corp, de-a lungul liniei laterale
  • O coloană vertebrală care este curbată
  • Aripile fixate împreună
  • Roșeața pielii sau aripilor
  • General Letargy
  • Refuzul de a mânca
  • Înot în apropierea suprafeței

Aceste simptome apar progresiv ca progresul bolii. Organele interne sunt afectate, în special ficatul și rinichii. Anemia apare, determinând branhii să-și piardă culoarea roșie normală. Pe măsură ce abdomenul se umple cu fluid, organele sunt împinse deoparte, uneori cauzând curba coloanei vertebrale. Scalele iese din corp, dând aspectul unui pineconă. Acest simptom este o indicație clasică a unei infecții severe.

Cauze de dropsy

Agentul care provoacă simptomele de picurare este, de obicei, foarte comun Aeromonas bacterii, una din mai multe bacterii gram-negative prezente în majoritatea habitatelor de acvariu. Bacteriile sunt cunoscute ca gram-negativ deoarece nu iau o anumită pată utilizată în metoda de pete grame de identificare a speciilor de bacterii.

Bacteriile vor duce doar la o infecție gravă într-un pește care are deja un sistem imunitar compromis. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a stresului de la o serie de factori, cum ar fi:

În general, o expunere pe termen scurt sau pe termen scurt la stres nu va compromite capacitatea peștelui de a lupta împotriva infecției. În majoritatea cazurilor, expunerea la stres trebuie să fie prezentă pentru o perioadă lungă de timp, sau mai mulți factori de stres trebuie să apară în succesiune rapidă, pentru a afecta sistemul imunitar al peștelui.

Tratament

Infecția care provoacă dropsy nu este ușor de vindecat. Unii experți recomandă ca toți peștii afectați să fie eutanasiați pentru a preveni răspândirea infecției peștii sănătoși. De asemenea, când este combinat cu Popeye, Prognosticul este sumbru. Cu toate acestea, dacă infecția este detectată devreme și peștii sunt izolați pentru un tratament adecvat, este posibil să se salveze peștii afectați. Tratamentul este orientat spre corectarea problemei subiacente și furnizarea de îngrijire de susținere a peștilor bolnavi:

  • Mutați peștele bolnav la un "rezervor de spital."
  • Adăugați 1 linguriță de sare per galon de apă în rezervorul de spital
  • Hrăniți peștele proaspete, de înaltă calitate.
  • Tratați peștele cu antibiotice, fie în alimente, fie în apă.
  • Testați zilnic apa din rezervorul spitalului pentru a vă asigura că este potrivit pentru pește.

Este important să mutați orice pește infectat într-un alt rezervor pentru a le separa de peștele rămași sănătoși. În timp ce peștele afectat sunt în carantină, efectuați o schimbare a apei pe rezervorul original și monitorizați îndeaproape peștii rămași pentru apariția simptomelor.

Sarea trebuie adăugată la rezervorul de spital, din nou la raportul dintre 1 linguriță per galon de apă. Niveluri scăzute de sare în ajutorul apei în balanța osmotică a peștilor prin realizarea salinității apei de salinitatea de sânge a peștelui. Care ajută peștele să scape de excesul de apă acumulat în organism, provocând picurarea. Dar, nu adăugați prea multă sare ca care poate fi nesănătoasă pentru peștii de apă dulce. Păstrați rezervorul spitalului curat și efectuați schimbări săptămânale parțiale parțiale, adăugând sare la noua apă adăugată la acvariu.

Furnizați peștele bolnav cu o varietate de alimente proaspete, de înaltă calitate. Adesea, acest lucru este suficient pentru a rezolva infecția în cazurile care nu sunt prea avansate, dacă peștele încă mai mănâncă. Păstrați peștele sub observație timp de câteva săptămâni după dispar simptomele.

Antibioticele ar trebui utilizate dacă peștele nu răspunde imediat. Se recomandă un antibiotic cu spectru larg special formulat pentru bacterii gram-negative, cum ar fi Maracyn-două. Un curs de 10 zile este ideal pentru asigurarea eradicată a infecției, dar trebuie să urmați întotdeauna instrucțiunile producătorului pentru durată și dozaj.

Cum de a preveni dropsy

Ca și în multe boli, prevenirea este cea mai bună vindecare. Aproape toți factorii care accentuează suficient de pești pentru a le face susceptibili la infecție pot fi prevenite. Deoarece calitatea slabă a apei este cea mai frecventă cauză principală a stresului, întreținerea rezervorului este critică. Factorii de reținut includ:

  • Testați în mod regulat apa de acvariu pentru a vă asigura că este sănătos pentru peștele dvs.
  • Efectuați regulat schimbări de apă.
  • Păstrați rezervorul curat.
  • Curățați filtrul în mod regulat.
  • Utilizați un vid de pietriș pentru a elimina deșeurile din partea inferioară a rezervorului.
  • Evitați supraaglomerarea rezervorului.
  • Nu depășiți peștele.
  • Utilizare Flake Foods În termen de o lună de la deschiderea pachetelor.
  • Modificați-vă Dieta de pește.

Dacă rezervorul este bine întreținut și peștii sunt hrăniți o dietă sănătoasă, focarele de infecții care cauzează abandon sunt puțin probabile.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Dropsy în pește de acvariu