Boala biliară la câini

Câine la veterinar

Boala biliară este orice boală sau procesul de boală asociat cu vezica biliară a câinelui și structurile înconjurătoare, cum ar fi conducta bilă. Biliala câinelui dvs. este situată în abdomenul câinelui dvs. lângă ficat. În cazul în care bila creată în ficatul câinelui dvs. este stocată înainte de a fi eliberată în intestine prin conducta bilă. Problemele pot apărea dintr-o supraproducție a biliei, formarea pietrelor în interiorul vezicii biliare și chiar inflamația vezicii biliare și a organelor înconjurătoare, cum ar fi ficatul și pancreasul.

Ce este boala biliară la câini?

Cele mai multe cazuri de boală biliară la câini se încadrează în patru clasificări diferite:

Mucocele biliare (GBMS)

Acestea sunt acumulări de bilă și acumulări mucoase în vezica biliară. Ele sunt observate de obicei la câinii mai în vârstă, în special cei care au și o boală endocrină, cum ar fi hipotiroidismul sau Boala lui Cushing. În timp ce o ușoară acumulare de GBMS nu poate fi semnificativă din punct de vedere clinic pentru câinele dvs., dacă suficientă bilă și mucoasă se construiește în vezica biliară a câinelui, ar putea fi riscul ca vezica biliară să se rupă și să provoace o otrăviri de sânge care amenință viața.

Choleistită

Inflamația vezicii biliare care poate fi cauzată de traume ficat, infecții bacteriene, obstrucție vezică, cancer sau cheaguri de sânge. Dacă vezica biliară este inflamată până la punctul în care integritatea pereților este compromisă, bilă se poate scurge în afara vezicii biliare și acest lucru poate fi amenințat la viață.

Cholelitiasis

Pietrele formate în interiorul vezicii biliare și sunt văzute cel mai adesea în vârstă de vârstă mijlocie la femeile mai în vârstă, câini de rasă mică. Ele pot duce la obstrucții și colecistită.

Cancerul

Tumorile sau cancerele care sunt fie asociate direct cu vezica biliară, fie s-au metastazat la vezica biliară.

Simptomele bolii biliare la câini

Icterul sau îngălbenirea pielii, gingiilor și Sclera (albii câinelui tău) este unul dintre cele mai frecvente simptome ale bolii biliare la câini. Alte simptome pot include lucruri precum o pierdere a apetitului, vărsături, diaree, durere abdominală, pierdere în greutate și febră. Dacă câinele dvs. începe să prezinte oricare dintre aceste simptome solicită o atenție veterinară. Cele mai multe dintre aceste simptome sunt considerate a fi semne gastrointestinale nespecifice, deci dacă câinele dvs. se confruntă cu orice combinație a acestora, vinovatul nu poate fi boală biliară, dar poate fi altceva în schimb. Unii câini cu boală biliară nu pot arăta deloc semne ale bolii lor. De fapt, pietrele biliare sunt de obicei găsite întâmplător atunci când efectuează o raze X sau cu ultrasunete pentru un alt motiv.

Diagnosticarea bolii biliare la câini

Deoarece majoritatea simptomelor bolii biliare sunt "nespecifice" diagnosticarea bolii biliare poate fi dificilă. Nu este exact cel mai frecvent motiv pentru un câine să nu mai mănânce, să aibă vărsături și diaree, sau chiar să aibă dureri abdominale, astfel încât nu va fi primul lucru pe care Vet-ul dvs. crede că este greșit dacă încep să afișeze aceste semne. Veterinarul dvs. va începe să caute motivul simptomelor câinelui dvs. prin rularea diagnosticelor de bază, cum ar fi lucrările de sânge și razele X, precum și privirea la un eșantion de scaun dacă există diaree. Dacă aceste teste nu dezvăluie nimic semnificativ și / sau dacă câinele dvs. nu se îmbunătățește pe un curs inițial de medicamente și de terapie fluidă, VET dvs. va începe să ruleze mai multe teste specializate. Acestea pot include un ultrasunete pentru a vă uita mai bine la organele abdominale ale câinelui sau a Testul acizilor biliari, care verifică dacă ficatul câinelui dvs. produce cantitatea corespunzătoare de bilă și dacă bila este capabilă să se miște liber din ficat la vezică.

Tratamentul bolii biliare la câini

Dacă boala biliară a câinelui nu este severă din punct de vedere clinic sau chiar tot ceea ce semnificativă din punct de vedere clinic, VET dvs. poate opta pentru a încerca managementul medical. Ei pot pune câinele dvs. pe antibiotice și un medicament de colesterol numit Ursodiol. De asemenea, vă pot recomanda să vă hrăniți câinele o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, fie că este vorba despre o alimentație de câine disponibilă în comerț sau o dietă de prescripție medicală. Acestea pot fi suficiente pentru a controla simptomele bolii biliare ale câinelui, dar, din păcate, pot să nu fie suficiente pentru ao vindeca. Dacă boala biliară a câinelui se înrăutățește sau dacă medicamentele și dieta nu par să ajute, câinele dvs. poate necesita o intervenție chirurgicală. Cel mai frecvent tratament chirurgical ar fi îndepărtarea în întregime a vezicii biliare și majoritatea câinilor fac bine cu acest tratament chirurgical.

Cum de a preveni boala biliară la câini

Din păcate, nu există niciun lucru specific pe care îl puteți face pentru a preveni boala biliară la câini. Anuale examene cu medicul veterinar pentru câinele dvs. mai tineri sau adulți și examenele de două ori pe an pentru câinele dvs. senior pot ajuta la detectarea oricăror anomalii ale examenului fizic, iar munca anuală de sânge pot detecta modificările timpurii ale funcției lor de organe. Există câteva rase de câine care sunt mai predispuse la probleme de biliard (și ficat) decât altele. Acestea includ Labrador Retrievers, Doberman Pinschers, Cocker Spaniels, Springer Spaniels, Chihuahuas, Malteză, și West Highland White White.

Boala biliară poate fi confuză și frustrantă. Dacă aveți îngrijorări cu privire la riscul câinelui dvs. pentru boala biliară sau despre opțiunile lor de tratament, vorbiți cu medicul veterinar.

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala biliară la câini