Boala addison la câini

Păstorul german nu se simte bine

Boala ADDISON este o boală hormonală care poate face ca un câine să devină foarte bolnav datorită electroliților dezechilibrați. Aflați despre boala Addison la câini și aflați cum să o tratați.

Ce este boala Addison?

Termenul științific pentru boala ADDISON este hipoadrenocorticismul, un termen care în general înseamnă "hormoni suprarenali scăzuți."Boala ADDISON apare atunci când glandele suprarenale nu produc o cantitate adecvată a hormonilor necesari pentru a menține electroliții corpului în echilibru.

Adrenele sunt mici glande situate în apropierea rinichilor. Când un câine trăiește stres, glandele suprarenale normale vor produce cortizol suplimentar pentru a ajuta organismul să se adapteze efectelor fiziologice ale stresului. Cu toate acestea, organismul nu poate continua să funcționeze în mod normal dacă nu poate produce suficientă cortizol. Apa și electroliții din corp au ieșit din echilibru, ceea ce duce la o boală gravă.

Boala lui Addison este cea mai frecventă la câinii tineri la vârsta de vârstă mijlocie. Este mult mai puțin comun decât condiția opusă la câini, Boala lui Cushing, care determină o supraproducție a cortizolului.

Semne

Câinii cu boala Addison pot să nu prezinte semne la început. Când apar semne, ele pot varia de la ușoare la severe. Să fie conștienți de faptul că semnele de boală ale Addison pot fi vagi și sunt similare cu cele Semne ale altor boli.

Dacă observați aceste sau alte semne de boală care durează mai mult de o zi sau două, ar trebui să vă vedeți medicul veterinar.

Cauzele bolii Addison la câini

Cauza exactă a bolii Addison primar nu este cunoscută. Se crede că se produce datorită distrugerii mediate imune a țesutului suprarenal. Adăugarea secundară apare după ce unele daune au fost făcute la glandele suprarenale datorită unui factor extern. Acest factor poate fi traume, tumoare sau chiar medicamente utilizate pentru a trata alte boli.

Anumite rase de câine pot fi predispuse la boala Addison. Aceasta include collie barbă, mare dane, Câine de apă portugheză, Poodle standard, West Highland White Terrier și multe alte rase.

Diagnosticarea addisonului la câini

Veterinarul dvs. va începe prin discutarea istoricului medical al animalului și a semnelor actuale. Apoi, A examinare fizică va fi efectuat. Câinii cu Addison`s pot avea deshidratare, impulsuri slabe și / sau o ritm cardiac lent și neregulat. Cu toate acestea, testele de laborator vor fi necesare pentru a determina adevărata cauză a simptomelor câinelui. VET dvs. va începe probabil cu teste de laborator de rutină, cum ar fi chimia sângelui cu electroliți și un număr complet de sânge. Poate fi, de asemenea, necesară o urinare.

La câinii cu boala Addison, este comună pentru ca munca de sânge să prezinte un nivel ridicat de potasiu și un nivel scăzut de sodiu. Acesta este un dezechilibru electrolitic. Valorile renale pot fi, de asemenea, afectate. CBC și urineioza pot sau nu să fie anormale.

Un diagnostic prezumtiv al bolii Addison poate fi făcut pe baza rezultatelor inițiale ale testului, dar este necesară testarea suplimentară pentru a confirma diagnosticul. În majoritatea cazurilor, un test de stimulare ACTH este următorul pas. Aceste rezultate vor confirma dacă este prezent boala Addison.

Testul de stimulare ACTH este efectuat de-a lungul câtorva ore în biroul veterinar. O probă de sânge preliminară este trasă pentru a stabili un nivel de cortizol de bază. Apoi, se administrează o injecție de ACTH (hormon adrenocorticotropic) pentru a stimula glandele suprarenale pentru a produce cortizol. O probă de sânge post-injectabilă este extrasă una până la două ore mai târziu pentru a măsura din nou nivelurile de cortizol. Dacă nivelul de cortizol din sânge nu a crescut așa cum era de așteptat, poate fi făcută un diagnostic de Addison.

Deoarece alți factori pot afecta nivelurile de cortizol ale câinelui, un rezultat de testare nesfârșită poate justifica testarea de diagnosticare suplimentară. VET dvs. va interpreta toate rezultatele și va discuta următorii pași pentru câinele dvs.

Tratamentul bolii Addison la câini

Un câine foarte bolnav cu Addison`s va trebui în mod obișnuit să fie spitalizat până la stabilizat. Această boală se numește o criză Addisonian. Câinii sunt adesea foarte slabi și experiențe vărsături și / sau diaree. Dezechilibrul de electroliți necesită o corecție atentă cu terapia cu fluid și medicamente pentru a evita complicațiile ulterioare.

Din fericire, majoritatea cazurilor de boală Addison pot fi gestionate cu medicamente odată ce electroliții câinelui au fost reglementați.

Întreținerea continuă a câinelui Addison implică în mod obișnuit înlocuirea glucocorticoizilor (de obicei prednisonă), iar majoritatea pacienților necesită înlocuirea mineralocorticoizilor fie cu pivalat de desoxicorticosteron, fie cu fludrocortizonă. Testarea de laborator de rutină este necesară pentru a se asigura că electroliții sunt în echilibru.

Dacă un câine cu boala Addison devine chiar ușor bolnav, este esențial să aveți acel câine văzut de un veterinar cât mai curând posibil. O criză adăugată poate să apară în orice moment. Cu cât câinele dvs. mai rapid poate începe tratamentul, cu atât devine criza mai puțin gravă.

Poate fi prevenită boala ADDISON?

Nu există nici o modalitate de a împiedica un câine să dezvolte boala Addison primar. Adăugarea secundară poate fi evitabilă, asigurându-vă că câinele dvs. este reglementat cu atenție în timpul medicamentelor. Examinările de rutină pot ajuta, de asemenea, medicul veterinar să determine factorii de risc pentru Addison secundar.

Detectarea precoce poate facilita gestionarea bolii ADDISON. Urmați sfaturile VET pentru munca de laborator de rutină. Anomalii ușoare pot permite medicului veterinar să descopere ADDISON înainte ca câinele dvs. să se îmbolnăvească. Prevenirea unei crize Addisonian este cea mai bună modalitate de a vă menține câinele în siguranță.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Tulburări ale glandelor suprarenale la câini. Merck Manual veterinar

  2. Boala ADDISON. Washington State University College of Veterinary Medicine

  3. Lathan, Patty și Ann L Thompson. Gestionarea hipoadrenocorticismului (boala Addison) la câiniMedicină veterinară (Auckland, N.Z.) vol. 9 1-10. 9 februarie. 2018, DOI: 10.2147 / VMRR.S125617

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala addison la câini