Paralizie laringie la câini

Laboratorul negru senior situat în iarbă

Paralizia laringiană poate apărea în orice câine. Această problemă afectează capacitatea câinelui de a respira și este adesea recunoscută de sunetul unui câine cu această problemă. Știind cum să recunoască paralizia laringiană este importantă pentru proprietarii de rase afectate în mod obișnuit pentru a fi conștienți de.

Ce este paralizia laringie la câini?

Paralizia laringiană este, de asemenea, cunoscută sub numele de "Lar PAR" pentru scurt și este o afecțiune care afectează laringele într-un gât al unui câine. Laringele conține cartilaj și se află peste trahee, care permite aerului să curgă din nas și gură în plămâni. Muschii trag cartilajul laringelui departe de deschiderea spre trahee pentru a permite aerului și se închide când un câine mănâncă și bea. Cu paralizie laringiană, mușchii care ar trebui să țină cartilajul deschis pentru a permite unui câine să respire să devină paralizat. Acest lucru are ca rezultat o obstrucție a căilor respiratorii, deoarece cartilajul laringelui blochează parțial deschiderea. Această paralizare a mușchilor din laringe este numită paralizie laringiană.

Simptomele paraliziei laringiale la câini

Cele mai evidente simptome ale paraliziei laringiale sunt audibile.

Semne de paralizie laringie la câini

  • Tuse
  • Respiratie dificila
  • Respirație zgomotoasă
  • Zgomotos
  • Anvelope cu ușurință
  • Sunetele de coajă sunt diferite
  • Gagging atunci când mănânci
  • Colaps

Câinii care au dezvoltat paralizie laringiană pot suna zgomotos atunci când respiră și gâfâie. Acest lucru se datorează cartilajului laringelui care acoperă parțial deschiderea spre căile respiratorii. Bark-urile și alte zgomote câinele dvs. pot, de asemenea, să sune diferite și ar putea avea și probleme de respirație. Deoarece este mai dificil pentru un câine cu paralizie laringiană pentru a respira, se va anvelopa mai ușor și chiar să se prăbușească în mai multe etape avansate ale bolii. În cele din urmă, atunci când un câine cu Lar PAR mănâncă, poate, de asemenea, gag sau tuse datorită cartilajului care nu face ceea ce ar trebui să protejeze sau să deschidă căile respiratorii la momente adecvate.

Cauze de paralizie laringie la câini

Această boală este una frustrantă pentru proprietarii de animale de companie și veterinari, pentru că nimeni nu știe cu adevărat ce îl provoacă. Labrador Retrievers, Retrieveri de aur, Sf. Bernards, Newfoundlands și setters-urile engleze par a fi cele mai frecvent afectate rase de câini, dar paralizia laringiană poate apărea și în alte rase.

Unele cercetări sugerează că paralizia laringiană este de fapt un simptom al unei probleme mai mari numite polineuropatie degenerativă. Polineuropatia degenerativă afectează nu numai nervii din mușchii care înconjoară laringele, ci nervi în întregul corp. Acest lucru nu este cazul tuturor câinilor, dar mulți câini care au Lar Par să dezvolte și probleme nervoase în altă parte. Hipotiroidismul și Boala lui Cushing au fost, de asemenea, cunoscute ca fiind legate de paralizia laringiană, dar acest lucru nu este adevărat pentru toți câinii. Ocazional traumele și tumorile din gât pot provoca lar și unele pui sunt chiar născute cu o formă congenitală a acesteia.

Diagnosticarea paraliziei laringiene la câini

Un medic veterinar va asculta și va urmări simptomele pe care câinele le expune pentru a face un diagnostic de paralizie laringie. Ei pot dori, de asemenea, să se uite la laringed când câinele este sedat pentru a vedea dacă laringele se deschide și nu închide când respiră. O piesă specială de echipament numită de laringoscop este folosită în mod obișnuit pentru a privi în spatele gâtului unde este laringele. Alte teste pot fi executate pentru a exclude alte boli sau pentru a se asigura că nu există o cauză fundamentală a paraliziei laringiale. Lar PAR este de obicei o boală care afectează câinii mai în vârstă, astfel încât aceasta poate fi menționată ca paralizie laringie și polineuropatie geriatrică (Golpp) dacă polineuropatia degenerativă este, de asemenea, diagnosticată.

Tratamentul paraliziei laringiene la câini

Corectarea chirurgicală este singura opțiune de tratament pentru câinii cu cazuri severe de paralizie laringiană. O procedură este efectuată pentru a "lega înapoi" una sau ambele părți ale laringelui pentru a ține laringele deschise și pentru a permite unui câine să respire. Cazurile mai puțin severe pot necesita numai medicamente antiinflamatorii pentru a reduce umflarea laringială, pierderea în greutate și restricționarea activității. Dacă paralizia laringiană este o problemă legată de hipotiroidism sau polineuropatie degenerativă, atunci alte opțiuni de tratament vor fi recomandate de medicul veterinar.

Cum de a preveni paralizia laringie la câini

Din păcate, nu există nicio modalitate de a preveni paralizia laringiană. Deoarece nimeni nu știe ce cauzează această boală progresivă nu există nici o modalitate de ao păstra de la dezvoltare.

Simptome și tratamente ale bolilor comune de câine
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Paralizie laringiană. American College Veterinară medicină internă

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Paralizie laringie la câini