Boala lui cushing la câini: simptome și tratament

Boala lui Cushing la câini

Boala lui Cushing la câini, cunoscută și sub numele de hyperadrenocorticism, este o anomalie endocrină care se caracterizează prin secreția anormală a hormonului adrenocorticosteroid hormonal, ceea ce duce la o creștere proporțională a secreției de cortizol din glandele suprarenale. Cortizolul este secretat de glandele suprarenale ca răspuns la stimularea din glanda pituitară. Cortizolul este responsabil pentru o varietate de procese fiziologice din corpul câinelui, inclusiv gluconeogeneza pentru nevoile de glicemie de urgență, în special în momente de stres, suprimarea sistem imunitar, și sprijin în metabolismul grăsimilor, carbohidraților și proteinelor.

În mod normal, stimulii care ajung la glanda pituitară anterioară stimulează această glandă la baza creierului pentru a elibera hormonul adrenocorticotropic hormonal sau ACTH. Acest hormon stimulează cortexul suprarenal să sintetizeze și să secreteze hormonul glucocorticoid cunoscut sub numele de cortizol. Acest lucru trimite un feedback al glandei pituitare anterioare pentru a opri sinteza și eliberarea ACTH, astfel încât nivelul de cortizol să nu fie crescut în mod inutil.

Din păcate, există o problemă de-a lungul acestei axe la câinii cu boala lui Cushing. Diagnosticarea poate fi destul de dificilă, deoarece există o mulțime de procese de boală care imită cursul său clinic. De o importanță egală este istoricul de sănătate al poochei dvs., astfel încât VET dvs. să determine tratamentul cel mai adecvat bazat pe cea mai probabilă cauză a hiperadrenocorticismului sau a hipercortizolismului.

câine de așezare

Ce cauzează boala lui Canine Cushing?

Patologia principală în boala Canine Cushing este producția sau sinteza anormală a hormonului ACTH și cortizol. Există două cauze principale ale Boala lui Cushing La câini și vom explora atât în ​​acest articol.

  • Tumorile

Tumorile benigne ale glandei pituitare sunt cea mai frecventă cauză a bolii lui Cushing la câini. Acest lucru nu înseamnă că tumorile maligne nu pot produce aceeași boală. La fel se întâmplă la fel ca majoritatea câinilor care au această tulburare au fost observate că au tumori non-maligne în această parte a sistemului lor endocrin. Tumorile din glanda pituitară reprezintă aproximativ 80-85% din toate cazurile de hiperadrenocorticism la câini. Tumorile pituitare provoacă o creștere a cortizolului, deoarece tumoarea însuși secretă ACTH chiar și fără stimulul necesar pentru a sintetiza și elibera hormonul. Deoarece există o creștere a ACTH eliberată de tumoare, există o creștere corespunzătoare a cantității de cortizol eliberată de glandele suprarenale; din nou, chiar și fără nevoia reală a acesteia.

Există, de asemenea, tumori care pot apărea în glanda suprarenală în sine, reprezentând restul cazurilor de boală de canină de culoare naturală naturală. Ia notă de faptul că, spre deosebire de tumorile pituitare, există o șansă egală ca tumora suprarenală să fie fie malignă, fie benignă. Cum ar fi tumorile pituitare, tumorile suprarenale produc cortizol independent de stimularea din ACTH GLANDA PILOAAR.

În timp ce tumorile din glandele hipofizare și suprarenale reprezintă aproape 100% din toate cazurile de hiperadrenocorticism la câini, există situații foarte rare atunci când cauza este o tumoare situată în afara axei glandelor hipofizare-suprarenale. Cancerul pulmonar cu celule mici a fost cunoscut pentru a produce ACTH, adesea prin activarea hormonului hipotalamic, hormonul de eliberare a corticotropinei sau CRH. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că orice tumoare care poate stimula eliberarea CRH are potențialul de a stimula eliberarea ACTH, deci creșterea cortizolului.

  • Medicamente

Administrarea anumitor medicamente a fost, de asemenea, implicată în dezvoltarea bolii Canine Cushing. Acestea includ de obicei corticosteroizi care sunt adesea indicați în gestionarea Osteroartrita canină, anumite tipuri de cancer canin, sever alergii, tulburări imune, inflamație sau chiar ca mijloc de suprimare a sistemului imunitar într-un efort de a preveni respingerea transplantului de organe. În unele cazuri, glucocorticoizii sintetici sunt, de asemenea, administrați câinilor ca terapie de înlocuire, mai ales atunci când au niveluri neobișnuit de scăzute de glucocorticoid. Din moment ce vă dați în mod esențial câinele dvs., o versiune sintetică activă, deși a cortizolului hormonal, boala lui Cushing este o complicație foarte probabilă.

De asemenea, ar trebui înțeles că anumite rase de câini sunt mai predispuși la dezvoltarea bolii lui Cushing. De exemplu, Pudele, dachshunds, Beagles, Terrierii Boston, și boxerii sunt doar câteva dintre rasele de câine care sunt cunoscute că au o înclinație crescută pentru dezvoltarea hiperadrenocorticismului sau a hipercortizolismului.

Indiferent de cauza condiția aproape întotdeauna afectează câinii care se află deja în anii lor de vârstă mijlocie, de obicei 8 ani și în sus. Ceea ce înseamnă în mod esențial acest lucru este că, chiar dacă pooch-ul dvs. nu este înclinat genetic de a dezvolta această boală, există o ușoară șansă ca aceasta să aibă o astfel de afecțiune odată ce atinge această vârstă particulară.

Care sunt diferitele semne și simptome ale bolii Canine Cushing?

Deoarece principala problemă în adrenohypercorticism se află în nivelele anormal de cortizol, fără o nevoie fiziologică pentru creșterea sa, manifestările sale clinice pot fi destul de extinse. Unul trebuie să înțeleagă că Cortizolul în sine are multe acțiuni fiziologice sau efecte. Într-un câine care are boala lui Cushing, puteți, așa, așteptați ca aceste manifestări să fie oarecum sporite.

Următoarea este o listă cu cele mai frecvente simptome și semne care sunt atribuite nivelurilor crescute de cortizol. Înțelegeți că nu toate aceste manifestări clinice vor fi prezente în orice câine dat. În plus, multe dintre aceste manifestări nu sunt exclusive pentru boala lui Canine Cushing. Este pentru acest motiv pentru care trebuie să vă aduceți pooch-ul la veterinar dacă vă bănuiți ca câinele să aveți hiperadrenocorticism, astfel încât VET dvs. să poată efectua o evaluare foarte amănunțită, permițând un diagnostic mai precis.

  • Frecvența și volumul crescut de urinare (Poluria)
  • Creșterea senzației de sete (Polyidsia)
  • A crescut Sensibilitatea foametei (polifagie)
  • Obezitate inexplicabilă sau câștig brusc în greutate
  • O garnitură crescută comportament
  • Tampoane neobișnuite de grăsime situate pe gâtul și umerii câinelui
  • Letargie și / sau lipsă de energie
  • Slabiciune musculara
  • Dezvoltarea neobișnuită Or Pierderea părului
  • Recurent Infecții ale urechilor, pielea și tractul urinar, printre altele
  • Incapacitatea de a rămâne gravidă
  • Hiperpigmentarea sau întunecarea pielii câinelui
  • Prezența unor patch-uri albe, scalabile și grele pe articulațiile câinelui
  • Incapacitatea de a dormi
  • Subțierea neobișnuită a pielii
  • Vânătăi inexplicabile
  • Aspectul neobișnuit de pot-bellied
  • Comportamentul circular și alte schimbări comportamentale
  • Convulsii și alte anomalii neurologice

Printre aceste manifestări clinice, 17 din 20 de câini cu boala adesea prezentă cu Poluria și Polyidsia. Poluria apare din cauza efectelor diabetogene ale cortizolului care crește diureza osmotică. Nivelurile crescute de glucoză din sânge necesită îndepărtarea acestuia în urină. Din păcate, acest lucru cauzează, de asemenea, cantități excesive de apă să fie trase în urină. Creșterea rezultată a osmolalității sanguine trimite semnale creierului pentru a crește aportul de apă ca mijloc de compensare a pierderilor de apă din urină. Ca atare, ori de câte ori există urinare sporită în câinele dvs., puteți aproape întotdeauna să vă așteptați și o creștere a seteului. Ceea ce înseamnă în mod obișnuit acest lucru este că, chiar dacă dvs Câinele a fost în mod corespunzător Housebroken vor exista multe cazuri de "accidente" urinare din cauza vitezei neobișnuite la care se produce urina și umplerea consecventă a vezicii urinare.

O altă manifestare care este crucială pentru diagnosticul bolii lui Cushing la câini este polifagia. Din nou, acest lucru este adesea atribuit efectelor diabetogene ale cortizolului. Deoarece nu există suficientă glucoză în celule, aceste celule devin foame. Ei trimit mesaje creierului spunându-le că celulele sunt foame și că au nevoie de glucoză. Aceasta stimulează conducerea foamei la câini. S-ar putea să vedeți adesea poochul de mâncare de mâncare de pe masă sau chiar să se îndepărteze pentru resturile de alimente din gunoi. S-ar putea chiar să observați că cerșetor continuu să fie hrănită. În unele cazuri, ei pot chiar să-și protejeze prea mult mâncarea. S-ar putea să le interpretați ca fiind semne de bună apetit, dar ceea ce nu știți este că câinele dvs. prezintă deja unul dintre semnele clasice ale bolii lui Cushing.

Extinderea abdominală are loc, de asemenea, la 4 din 5 câini afectați de starea. Acest lucru este adesea provocat de redistribuirea grăsimii spre cavitatea viscerală a abdomenului, cuplată cu slăbirea semnificativă și pierderea mușchilor găsiți în regiunea abdominală a câinelui.

Cel puțin unul din 2 câini va prezenta Excesiv de vărsare. Pierderea părului ca rezultat al bolii lui Cushing începe de obicei în zonele de pe proeminențele osoase, cum ar fi coatele. De aici pierderea părului progresează spre părțile câinelui și abdomenului. Ceea ce veți avea de obicei este un câine care are cap păros și extremități, dar nici unul pe corpul său. Pielea devine relativ subțire, ceea ce face mai susceptibilă la deteriorare. Și din cauza efectelor diabetogenice ale cortizolului, orice vătămare a pielii este obligată să dureze mult timp să se vindece.

Aceste manifestări clinice sunt în mod obișnuit luate împreună în lumina altor parametri de evaluare, cum ar fi cei care provin din istoria sănătății, istoricul medicamentelor și testele de laborator și de diagnosticare. Este, astfel, crucial pentru veterinarul dvs. pentru a vă uita mai atent la aceste semne și simptome.

Doi câini dorm

Care sunt diferitele tipuri de boală a lui Cushing la câini?

Pe baza a ceea ce am discutat deja despre cele mai probabile cauze ale bolii lui Cushing la câini, putem clasifica starea veterinară în trei tipuri distincte, deși numai două pot fi considerate de importanță medicală.

  • Hipofizare dependentă

Acest tip de boală Cushing la câini este cel mai frecvent. După cum am observat deja mai sus, aceasta afectează între 80 și 85% din toți câinii care au condiția. În unele cazuri, poate chiar ajunge până la 9 din 10 câini. Cea mai frecventă cauză este un adenom benign care se dezvoltă în glanda pituitară anterioară. Acest adenom care secretă hormonul adrenocorticotropic, stimulând sinteza și secreția crescută a cortizolului din cortexul suprarenal.

  • Depinde de suprarenale

După cum sugerează numele, acest tip de boală al lui Cushing este cauzat de o tumoare în cortexul suprarenal. Acesta reprezintă aproape 20% din toate cazurile de hiperadrenocorticism și se datorează cel mai adesea tumorilor glandei suprarenale. Ia notă de faptul că tumorile suprarenale nu sunt singura cauză a unei astfel de disfuncții în secreția de cortizol.

Alte anomalii anatomice și histologice ale glandei suprarenale pot contribui la boală. De exemplu, glandele suprarenale hiperplazale au fost, de asemenea, implicate în dezvoltarea bolii canine. Condițiile hiperplazice nu sunt încă formațiuni de celule neoplazice sau canceroase. Mai degrabă, poate fi văzută ca stadiu de început al carcinomului adrenocortic. În această condiție, există o reproducere sporită a celulelor adrenocortice astfel încât creșterea numărului de aceste celule crește natural sinteza și secreția de cortizol.

O altă condiție a glandei suprarenale care poate contribui la boala lui Cushing la câini este dezvoltarea de noduli în glanda suprarenală adesea în combinație cu hiperplazia. Aceste noduri nu sunt, în nici un fel, canceroase, dar ele oferă impulsul necesar pentru creșterea secreției de cortizol.

  • Iatrogen

Boala lui Cushing ca urmare a administrației prelungite a corticosteroizilor sintetici sau administrarea concentrațiilor sau dozelor neobișnuit de mari de glucocorticoizi este clasificată ca boală a lui Iatrogenic Cushing. Vestea bună cu acest tip de boală Cushing este că poate fi ușor de gestionat. Glucocorticoidul sintetic este retras treptat pentru a ajuta la prevenirea unor efecte de rebound. Odată ce acesta a fost complet eliminat, simptomele ar trebui să înceapă să se subdineze.

Cum este diagnosticată boala Canine Cushing

Deși există manifestări clinice care pot atrage aproape instantaneu diagnosticul bolii Cushing, veterinarii vor folosi în mod obișnuit o varietate de metode de evaluare pentru a confirma diagnosticul. Acest lucru este important deoarece tratamentul definitiv va depinde de acuratețea și validitatea diagnosticului clinic. Boala lui Cushing la câini este de obicei diagnosticată utilizând următoarele metode.

  • Analiza urinei

Analizând gravitatea specifică a urinei este adesea un prim pas important în identificarea corectă și determinarea bolii lui Cushing. Acest lucru este legat de simptomul din Poluria care duce la o urină diluată și, în consecință, o urină cu o greutate specifică scăzută până la foarte scăzută. Dacă se observă acest lucru, câinele este apoi supus unor teste suplimentare pentru a se asigura că diluția urinei este adusă prin boala lui Cushing și nu din cauza Diabet mellitus sau alte procese de boală.

  • Analize de sange

Unii dintre indicatorii mai obișnuiți posibili ai bolii lui Cushing la câini includ creșteri ale nivelurilor enzimelor hepatice ALT și AST, precum și colesterolul. Poate fi, de asemenea, o reducere a azotului de uree din sânge (BUN) ca urmare a creșterii urinării.

  • Raportul cortizol-creatinine

Acesta nu este într-adevăr un test de diagnosticare, deoarece numai ecranele pentru prezența cortizolului în absența stresului. Amintiți-vă ceea ce am spus despre faptul că cortizolul este eliberat din cauza stimulării prin ACTH din glanda pituitară? Unul dintre stimulii pentru secreția ACTH este stresul. În mod normal, dacă există stres, răspunsul normal este de a elibera ACTH pentru a stimula secreția de cortizol. Ca atare, atunci când Cortizolul se găsește într-un câine altfel relaxat, subliniat, atunci există o șansă bună ca boala lui Cushing să fie prezentă. Pentru ca acest lucru să fie testat, o probă de urină este obținută de la câinele dvs. în casă, de preferință, în timpul cel mai relaxat, calm calm. Eșantionul de urină este trimis la clinica veterinară pentru testarea de urinătorie laboratorică, caută în mod specific raportul dintre cortizol și creatinină. Dacă este suficient de mare, atunci veterinarul dvs. poate solicita teste de diagnostic definitiv.

  • Test de stimulare ACTH

În acest test, ACTH sintetic este introdus în corpul câinelui în speranța de a obține un răspuns din glandele sale suprarenale. Dacă nu este disponibil ACTH sintetic, pot fi utilizate tetracomcatide sau alsactură. În timp ce acest test nu diferențiază boala hipofizică și suprarenală, este adesea benefică în diagnosticarea unor cazuri mai dificile.

  • Testul de suprimare a dexametazonei cu doză mică

Acest lucru a devenit testul de screening de alegere atunci când vine vorba de determinarea prezenței bolii lui Cushing la câini. Doza redusă dexametazonă este administrată în sistemul câinelui, cu scopul de a genera un răspuns care este de a reduce nivelurile de cortizol de sânge în decurs de 8 ore. Dexametazona este un corticosteroid sintetic care, atunci când este introdus în organism, poate ajuta la asigurarea mecanismului de feedback necesar glanzului hipofizic că există suficiente glucocorticoizi în sânge. Acest lucru scade secreția ACTH, coborând secreția de cortizol. Dacă nivelele de cortizol nu sunt reduse la 8 ore după administrarea de dexametazonă cu doză mică, acest lucru este de obicei interpretat ca un bun indicator al bolii lui Cushing.

  • Testul de suprimare a dexametazonei cu doză mare

Dacă medicul veterinar ar dori să facă distincția între cele două tipuri de hiperadrenocorticism, poate fi informat un test de suprimare a dozei dexametazonă ridicată. Cu toate acestea, acest test de screening este rareori indicat, deoarece LDDST este adesea suficient pentru a se diferenția între cele două.

  • Ultrasunete abdominale

Există trei motive fundamentale pentru care o ultrasunete abdominale este adesea indicată la câinii suspectați de a avea boala lui Cushing. Imagistica cu ultrasunete poate contribui la stabilirea integrității anatomice a diferitelor organe din abdomenul câinelui. Mai precis, ajută la furnizarea unei imagini mai clare a formei și a dimensiunii glandelor suprarenale. Acest lucru poate ajuta la diferențierea hiperadrenocorticismului hipofizar și suprarenal. Dacă glandele suprarenale sunt normale în dimensiune și formă, atunci este posibil ca câinele să aibă tipul hipofizic de boală. Cu toate acestea, dacă glandele suprarenale sunt mai mari sau au o formă neuniformă, atunci poate fi prezent un tip suprarenal de boală Cushing. În cele din urmă, imagistica cu ultrasunete vă poate ajuta să determinați dacă tumoarea glandei suprarenale sa răspândit deja la alte organe sau nu încă.

  • Alte teste

Alte teste de diagnosticare pot include examinarea fecală și numărul total al celulelor sanguine, acesta din urmă poate ajuta la descoperirea anomalii potențiale în celulele albe din sânge.

Care sunt opțiunile de tratament pentru câinii cu boala lui Cushing?

Tratarea bolii lui Cushing la câini se află în cauza subiacentă. Întrucât tumorile reprezintă majoritatea cazurilor de boală Cushing, atunci este foarte așteptat ca eliminarea chirurgicală a acestor tumori să fie necesară. Acest lucru este adesea indicat în boala lui Cushing dependentă de suprarenale, deoarece este mult mai ușor să acționați creșterea tumorii de la glandele suprarenale decât în ​​glanda pituitară.

Pentru boala lui Cushing dependentă de hipofizare, chirurgia nu este de obicei prima alegere, deoarece accesarea glandei pituitare poate fi destul de dificilă. De asemenea, din cauza progreselor în farmacoterapie, utilizarea metodelor non-chirurgicale în tratarea acestui tip de boală Cushing este mult mai ușoară. Iată câteva dintre cele mai frecvente medicamente utilizate în prezent în tratamentul bolii lui Cushing.

  • Lysodren: Acesta este medicamentul de alegere pentru tipul hipofizic al bolii lui Cushing. Distruge celulele glande suprarenale care produc glucocorticoizi. Efectul net este că, chiar și în prezența unor niveluri ridicate de ACTH din glanda pituitară, efectele sale fiziologice vor fi foarte minime, deoarece vor exista mai puține celule suprarenale care produc cortizol. Problema, din păcate, este atunci când există un număr mare de celule suprarenale care sunt distruse, caz în care vor trebui administrate glucocorticoizi sintetici, deși pe termen lung. Lysodren este ieftin și destul de eficient. Din păcate, efectele secundare grave reprezintă adesea o mare îngrijorare.
  • Trilostan: Acest medicament este mai scump decât lizodren și este considerat a fi mai eficient în gestionarea bolii lui Cushing cauzate de tumori de glandă suprarenale. Monitorizarea constantă și examinările repetate sunt necesare pentru a evalua efectele terapiei.
  • Ketoconazol: Acesta este un medicament antifungic care a fost utilizat în mod extensiv în gestionarea hiperadrenocorticismului de la mijlocul anilor `80. Funcționează prin valorificarea unuia dintre efectele secundare ale ketoconazolului, care este limitarea producției de hormoni steroizi. Astăzi, ketoconazolul este rar folosit, deși câțiva veterinari recomandă încă.
  • Selegilina: De asemenea, cunoscut sub numele de L-Depreil, acest inhibitor de monoamină oxidază, a fost, de asemenea, utilizat în gestionarea bolii lui Cushing la câini. Cu toate acestea, există controverse cu privire la eficacitatea sa, deoarece se crede că oferă doar o ameliorare simptomatică și nu gestionarea efectivă a cauzei principale a bolii.

Boala lui Cushing la câini este o anomalie serioasă endocrină provocată de tumori la glanda pituitară sau la glandele suprarenale sau chiar de utilizarea nediscriminatorilor a corticosteroizilor sintetici la câini. Deoarece există o mulțime de manifestări care pot imita alte boli, este imperativ ca o consultare veterinară să fie obținută pentru a asigura o evaluare mai cuprinzătoare și o confirmare a bolii. În acest fel, tratamentul mai adecvat poate fi planificat și implementat.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala lui cushing la câini: simptome și tratament