Cereți un veterinar: hipoalergenic hrana de câine funcționează într-adevăr și de ce?

Dacă câinele dvs. suferă de mâncărime, Medicul veterinar poate fi sugerat A & # 8220; Dieta Trial & # 8221; sau / # 8220; Eliminare Dieta & # 8221; folosind hipoalergenic de câine ca cea mai eficientă soluție (1). Mulți oameni sunt familiarizați cu alte produse care sunt etichetate "hipoalergenic", cum ar fi produsele cosmetice, dar rareori vedem că alimentele etichetate ca atare. Deci, ce anume este alimente hipoalergenic de câine și nu va funcționa pentru câinele dvs?

Ce este alimentele hipoalergenic de câine?

Este obișnuită astăzi pentru companiile de produse alimentare pentru animale de companie să elibereze un tip de hipoalergenic câine branduri alimentare pentru a merge alături de linia lor de alimente regulate pentru câini. Dar nu orice alimente hipoalergene vor funcționa pentru fiecare câine sau orice problemă de sănătate canină poate fi cumpărată.

În sensul cel mai de bază, alimentele de câine hipoalergenic este mai ușor pentru caini să digeră și să absoarbă.

Când vine vorba de alimente pentru animale de companie, termenul "Hypoallergenic & # 8221; înseamnă că, în timp ce mâncarea poate conține încă Alergeni potențiali, structura lor moleculară este atât de mică încât corpul câinelui nu le poate recunoaște. Acest lucru se face prin ruperea, sau hidroliza, proteinele.

Proteine ​​hidrolizate este un tip de proteină care este defalcată (hidrolizată) în aminoacizi, care sunt foarte mici. Cu toate acestea, acest tip de proteine ​​oferă încă o gamă completă de aminoacizi esențiali, corpul câinelui necesită. Acest lucru se face astfel încât corpurile câinilor care au sisteme digestive sensibile să nu aibă ca greu să-și descompună alimentele (proteine).

Alergiile alimentare la câini sunt recunoscute și detectate într-un mod similar în care sunt în oameni, iar cercetarea arată că oamenii și câinii împărtășesc multe dintre alergii alimentare similare (2).

Care sunt alimentele pentru câini într-adevăr hipoalergenic?

Termenul "HypoallerGenic & # 8221; Are Nicio definiție juridică Când vine vorba de alimentele pentru animale de companie.

Prin urmare, proprietarii de câini trebuie să fie conștienți atunci când caută o dietă alimentară pentru câini alergici, # 8221; Pe măsură ce multe mărci de mâncare pentru câini pot avea un cuvânt și # 8220; hipoalergenic și # 8221; pe pachetul lor, dar nu includeți ingrediente hidrolizate. Dacă alimentele nu includ termenul "hidrolizat și # 8221; pe eticheta ingredientelor sau dacă conține mai mult de o sursă de proteine, atunci nu este hipoalergenic.

Din păcate, liniile directoare privind etichetarea alimentelor pentru câini nu sunt la fel de stricte ca cerințele de etichetare pentru alimentele umane - dr. Dana Brown a vorbit despre asta în Înțelegerea alimentelor de câine articol.

Datorită reglementărilor privind alimentele din lemn de companie, companiile găsesc lacune pentru a-și misca produsele și sunt încă legale pentru ei să facă acest lucru. De exemplu, am văzut mulți bloggeri scriu că alimentele de câine de la Orijen-Brand sunt "hipoalergenice.& # 8221; Aceasta nu este adevărată - Formula pentru adulți a lui Orijen conține mai mult de o sursă de proteine, toate alergenele comune - ouă, păsări de curte și pește.

În timp ce hrana de câine de la Orijen este o marcă mare, ea nu va funcționa Pentru câinii cu alergii.

Acestea fiind spuse, există încă câteva lucruri pe care trebuie să le cunoașteți despre alimentele de câini hipoalergenic, cum au afectat câinii și cum să alegeți cea potrivită pentru animalul dvs. de companie. Cu atât de multe controverse În piața produselor alimentare pentru animale de companie, aș vrea ca proprietarii de câini să rămână informați.

LEGATE DE: 7 sfaturi despre cum să hrăniți câinii să se ocupe și să împiedice alergiile

Are munca hipoalergenic de mâncare alimentară?
(și ce altceva trebuie să știe proprietarii de animale de companie)

Hipoalergenic hrana de câine funcționează într-adevăr

De ce există dietele de hrană hipoalergenic?

Dietele hipoalergene au fost dezvoltate pentru câini și pisici care suferă de alergii alimentare (3).

Alergiile alimentare la animalele de companie provoacă o gamă largă de probleme - de la mâncărime cronică sau piele infectată, la infecțiile urechilor, la problemele de tractare GI și mai mult. Alergiile alimentare la câini sunt cel mai adesea cauzate de ingrediente bine-cunoscute pe care animalul le-a mâncat înainte.

Mai multe studii arată (4) că cele mai frecvente tipuri de alimente pe care câinii sunt alergice sunt vită, lactate, pui și grâu. Studii suplimentare (5) arată că câinii pot fi alergici la mai multe alimente, cu carne de vită pe scară inferioară:

Cei mai frecvenți câini de alimente sunt alergici la - studiu
Graficul care arată cele mai frecvente alimente câini sunt alergici la. © Societatea coreeană a științei veterinare

De ce sunt câinii alergici la unele alimente?

Prin design, sistemul imunitar atât la câini, cât și la oameni ar trebui să protejeze corpul de invadatorii străini care îl pot răni, cum ar fi virușii și bacteriile.

Alergiile la câini se întâmplă atunci când sistemul imunitar al organismului canin reacționează la o substanță care este inofensivă, etichetează fals ca AN & # 8220; invadator.& # 8221;

Din motive care sunt încă nu este pe deplin înțeleasă Prin știință, la unii indivizi și canini, sistemul imunitar este prea sensibil și va reacționa cu simptome de alergie "# 8221; la anumite substanțe inofensive inofensive. Unele dintre aceste alergii pot fi legate genetic la câini, în timp ce altele pot fi datorate expunerii anterioare la un anumit element alimentar.

Motivul pentru cele mai multe alimente de câine hipoalergenic își modifică proteina, se datorează faptului că studiile au arătat acest lucru proteină este ceea ce majoritatea câinilor și pisicilor sunt de obicei alergici la (6).

În mod obișnuit, este foarte dificil să identificați exact ce produs alimentar poate fi alergic la. Acesta este motivul pentru care dieta de eliminare care utilizează alimente de câine hipoalergenic poate fi cea mai eficientă metodă pe care o avem astăzi, permițând veterinarilor și proprietarilor să găsească alergenul exact al alimentelor (7).

Sunt eficiente diete hipoalergenice pentru câini?

De cele mai multe ori, dietele hipoalergenice funcționează. În timp ce nu este o modalitate de siguranță sau cea mai rapidă modalitate de a înțelege ce alimente câinele poate fi alergic, unele studii au arătat că în prezent o dietă de eliminare cu alimente hipoalergene de câine și testarea sensibilității la alimente gastroscopice (GFST) este Cel mai bun abordare avem (8, 9, 10).

HypoallerGenic Dog Alimentar este deosebit de bun pentru câinii foarte alergici care nu răspund la alte tipuri de diete de hrană pentru câini terapeutici; Cu toate acestea, nu este întotdeauna cazul.

Câini și pisici care beneficiază cel mai mult de alimentele hipoalergenice de câine suferă de obicei de:

  • Alergii la mancare
  • Dermatita atopica (10% dintre câinii cu dermatită atopică va avea alergie la alimente)
  • Boală intestinală iritabilă (IBD)
  • Limfagiectsia

Proprietarii trebuie să fie conștienți de faptul că pur și simplu comutarea câinelui sau a pisicii într-o dietă hipoalergenică a câinelui nu va schimba starea lor peste noapte. Studiile au analizat (11) lungimea utilizării hranei de câine hipoalergenic și a constatat că în timp ce 3 saptamani sunt uneori suficiente, este de obicei recomandat să păstreze câinele asupra dietei pentru cel puțin 10 săptămâni.

În plus, alte probleme care contribuie la disconfortul alergic al animalului dvs., cum ar fi o infecție activă a pielii, trebuie abordate înainte de o schimbare completă a dietei (5).

Cereți un veterinar: Cum să puneți un câine supraponderal pe o dietă?

Care sunt alimentele hipoalergenice hipoalergene?

Cele mai multe diete alimentare hipoalergene sau hidrolizate disponibile sunt diete veterinare cu prescripție medicală; Cu toate acestea, există unele comune supra-the-contor hipoalergenic Dog alimente Proprietarii de animale de companie aleg. Vorbiți cu medicul veterinar despre care dieta este cea mai bună pentru animalul dvs. de companie.

De asemenea, vă recomand să citiți Acest articol Despre hrana pentru câini de prescripție care se uită la fel de apropiere la modul în care companiile uneori depășind în mod necinstit alimentele lor de companie. Nu aveți întotdeauna nevoie de cea mai scumpă hrană hipoalergenică de câine pentru a repara problemele de alergie ale animalelor de companie.

Cele mai populare diete de hrană hipoalergenice de câine sunt aceste cinci:Royal Canin HP (proteine ​​hidrolizate)

  1. Royal Canin HP (proteine ​​hidrolizate)
  2. Royal Canin HipoalerGenic
  3. Dieta de știință a lui Hill Z / D Ultra
  4. Purina ha hidrolizată

Din nou, înainte de a alege orice tip de alimente de câine hipoalergenic pentru canin, Discutați-vă cu medicul veterinar. Trebuie să veniți mai întâi cu un plan de hrănire.

Ce se așteaptă la trecerea la dietele alergice

Veterinarul dvs. va da instrucțiuni specifice pentru a comuta dieta veche a câinelui pe noul său regim de hrănire hipoalergen. De obicei, comutatorul este făcut foarte mult treptat. Acest lucru va ajuta la prevenirea unei tulburări digestive pentru câinele dvs.

Iată câteva sfaturi pentru a ține minte atunci când treceți la alimente de câini hipoalergenic:

1. Achiziționați apă nouă și Dog alimente Bowl Pentru animalul dvs. de companie (cum arată studiile de mai sus, mâncărurile vechi, în special bolurile din plastic, pot ține alergeni chiar dacă sunt curățate într-o mașină de spălat vase).

2. Tranziția câinelui tău încet. Începeți prin amestecarea alimentelor vechi de câine cu noile sale alimente hipoalergene de câine timp de 3-4 zile, apoi hrăniți numai dieta hipoalergenă.

3. Nu dați câinelui dvs. nici un fel de câine tratează, fără bastoane sau oase, fără mestecători sau altceva care ar putea conține ingrediente non-hipoalergene.

4. Nu dați câinelui dvs. nici un fel de mâncare în același motiv.

5. După cum indică studiul de mai sus, este cel mai bine să vă hrăniți câinele dieta hipoalergenic de câine, exclusiv timp de cel puțin 6-8 săptămâni și, eventual, chiar și 10 săptămâni.

După Procesul Diety & # 8221; Perioada de 6-10 săptămâni, mulți proprietari de câini vor ști dacă noul aliment hipoalergenic de câine funcționează într-adevăr sau nu. Va trebui să vă consultați cu veterinarul despre semne pe care le puteți sau să nu vă vedeți în animalul dvs., care să fie potențial la alergeni.

Uneori, câinele dvs. poate fi returnat pe regulat Cantitate comercială de înaltă calitate Atâta timp cât evitați anumite ingrediente. Alteori, este posibil să fie nevoie să includeți alimente pentru câini de casă. Ocazional, dacă dieta hipoalergenică a câinelui alimentar este singurul lucru care funcționează pentru canin, ar putea fi necesar să fie a Schimbare de lungă durată Pentru a evita orice probleme.

LEGATE DE: 31 de mâncare pentru câini și mituri de hrănire trebuie să nu mai credeți

De ce sunt atât de scumpe diete hipoalergenice pentru câini?

Care sunt alternativele la dietele hipoalergene?Este adevărat că atunci când treceți la o mâncare de câine hipoalergenic, probabil că va trebui să vă măriți bugetul de hrănire pentru animale de companie. Cea mai comună explicație pentru această creștere a cheltuielilor este că aceste diete durează ani, dacă nu decenii, să se dezvolte și să testeze.

Prelucrarea faptului că alimentele de câine hipoalergenic necesită costuri mai mult decât fabricarea alimentelor obișnuite pentru câini. De exemplu, dieta de știință a lui Hill raportează că alimentele sale hipoalergene, z / d ultra, este produs exclusiv pe propria linie de producție într-o unitate separată de restul procesării sale alimentare, unde sunt făcute celelalte mărci de alimente pentru câini.

Ele explică că acest lucru elimină contaminarea încrucișată a alergenilor din alte linii de producție. Echipamentul separat, întreținerea și personalul Adăugați pe costul general.

Un alt exemplu - Royal Canin. Ei folosesc atât practici de fabricație controlate, cât și un test ADN pentru fiecare lot de alimente anallergenice pentru a se asigura că nu există contaminare a proteinelor "străine". Cele mai multe măsuri de precauție pe care o companie de produse alimentare pentru animale de companie ia pentru a asigura un control bun de calitate și pentru a se asigura că mâncarea este hipoalergenică, cu atât mai scumpă va fi.

Care sunt alternativele la dietele hipoalergene?

Pe măsură ce cercetarea de mai sus indică, dieta de eliminare folosind hrană hipoalergenă a câinelui este cea mai frecventă modalitate de a face față alergiilor la câini. Dar există o alternativă.

Pentru canini cu alergii alimentare, veterinienii folosesc unul din două tipuri de diete atunci când se adresează alergiilor. Prima este dieta hipoalergenă și cealaltă este ceea ce se numește Novel proteine ​​/ carbohidrați. Aceste noi diete de proteine ​​/ carbohidrați introduc o singură sursă de proteine ​​și o singură sursă de carbohidrați în dieta câinelui.

În mod ideal, proteina și carbohidratul ar trebui să fie cele pe care câinele nu le-a fost niciodată expus înainte. Multe dintre aceste diete includ cel mai frecvent carne sălbatică sau pește, cum ar fi vânat, somon, miel sau rață (6). Sursele de carbohidrați pot include legume cum ar fi cartofi dulci sau mazăre.

Proteina de proteine ​​noi diete de carbohidrați pentru câini sunt introduse în același mod ca o dietă alimentară hipoalergenic pe care am subliniat-o mai sus. Adesea sunt Puțin mai puțin costisitoare decât dietele hipoalergene, dar încă mai solicită prescripții veterinare.

Dacă medicul veterinar recomandă o nouă dietă proteină / carbohidrați, este posibil să fie posibilă găzduiați acasă pentru PET dvs. utilizând corespunzător Rețete de alimente pentru câini de casă care va funcționa pentru câinele dvs. În cazul în care vă interesează gătitul, vă întrebați cu siguranță veterinarul pentru o sesizare la un nutriționist canin. Nutriționiștii poate formula o rețetă specifică pentru nevoile dvs. de companie.

Ce altceva pot face?

Hipoalergenic hrana de câine funcționează într-adevărCând câinele dvs. are o alergie, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vorbiți cu medicul veterinar și să formulați un plan de acțiune. După cum sa discutat mai sus, dieta de eliminare utilizând fie alimente hipoalergene de câine, fie o dietă de proteine ​​/ carbohidrați noi este cea mai bună cale spre succes.

Cu toate acestea, au arătat studii (12, 13) că includerea unei cantități mai mari de Omega-3s În dieta câinelui dvs. poate ajuta la alergii, precum și pentru a îmbunătăți o tone de alți factori de sănătate (14). Cea mai bună modalitate de a adăuga Omega-3s în dieta câinelui este da Suplimente de ulei de pește de pește.

Un alt lucru de luat în considerare sunt probiotice pentru câini. Nu există dovezi (15) Cu privire la modul în care probiotice eficiente sunt pentru câinii cu alergii (dar bune pentru sănătatea lor generală), dar există o mulțime de studii privind efectele pozitive pentru persoanele cu alergii (16, 17). Așa cum am stabilit mai sus, câinii și oamenii au o mulțime în comun atunci când vine vorba de a face față alergiilor.

Găsiți o modalitate de a adăuga oricare dintre acestea în dieta câinelui dvs., fie prin suplimente, fie prin adăugarea unor uleiuri de pește și probiotice în alimentele câinelui dvs. in orice caz, Discutați acest lucru cu veterinarul dvs. în prealabil astfel încât să puteți urmări cu succes dieta de eliminare.

Citiți următorul: 8 resurse pentru cele mai frecvente alergii de câini

Referințe

Faceți clic aici pentru a vedea citările și referințele studiului

Note de subsol, citări de studiu și lectură suplimentară:

  1. Verlinden A1, Hesta M, Millet S, Jansens GP. Alergia alimentară la câini și pisici: o revizuire. Crit Rev Food SCI nutr. 2006; 46 (3): 259-73.
  2. Buchanan BB1, Frick OL. Câinele ca model pentru alergia alimentară. ANN N Y ACAD SCI. 2002 mai; 964: 173-83.
  3. Ermel RW1, Kock M, Griffey SM, Reinhart GA, Frick OL. Câinele atopic: un model pentru alergia alimentară. Lab Anim Sci. 1997 Feb; 47 (1): 40-9.
  4. Mueller, R. S., Olivry, T., & Prélad, p. (2016). Subiectul evaluat critic privind reacțiile alimentare adverse ale animalelor de companie (2): surse comune de alergare la câini și pisici. Cercetarea veterinară BMC, 12, 9. http: // Doi.Org / 10.1186 / s12917-016-0633-8
  5. Kang, M.-H., Kim, H.-J., Jang, H.-J., & Parc, h.-M. (2014). Ratele de sensibilizare a alergenilor cauzali pentru câinii cu dermatită atopică: Detectarea IgE-ului specific al alergenului canin. Jurnalul de Științe Veterinare, 15 (4), 545-550. http: // Doi.Org / 10.4142 / JVS.2014.15.4.545
  6. Wills J1, Harvey R. Diagnosticul și gestionarea alergiei alimentare și a intoleranței la câini și pisici. Aust Vet J. 1994 octombrie; 71 (10): 322-6.
  7. Jeffers JG1, Meyer Ek, ​​Sosis EJ. Răspunsurile câinilor cu alergii alimentare la provocarea dietetică cu un singur ingredient. J am Vet Med Assoc. 1996 Aug 1; 209 (3): 608-11.
  8. Marks SL1, Laflamme DP, Mcaloose D. Procesul dietetic folosind o dietă hipoalergenă comercială care conține proteine ​​hidrolizate pentru câini cu boală inflamatorie intestinală. Vet Thr. 2002 vară; 3 (2): 109-18.
  9. Guilford WG1, Strombeck Dr, Rogers Q, Frick Ol, Lawoko C. Dezvoltarea testelor de sensibilitate la alimente gastroscopice la câini. J Vet Intern Med. 1994 Nov-decalat; 8 (6): 414-22.
  10. Elwood, C. M., Rutgers, H. C. și Batt, r. M. (1994), Testarea sensibilității la alimente gastroscopice în 17 câini. Jurnalul de Practici Animale mici, 35: 199-203. DOI: 10.1111 / J.1748-5827.1994.TB01689.X
  11. Rosser EJ JR1. Diagnosticarea alergiei alimentare la câini. J am Vet Med Assoc. 1993 Iul 15; 203 (2): 259-62.
  12. Scott Dw1, Miller Wh Jr. Agenți antiinflamatori nonsteroidali în managementul pruritului alergic canin. J S AFR Vet Assoc. 1993 Mar; 64 (1): 52-6.
  13. Olivry, T., Deboer, D. J., Favrot, C., Jackson, H. A., Mueller, R. S., Nuttal, T., ... pentru Comitetul Internațional privind bolile alergice ale animalelor. (2015). Tratamentul dermatitei atopice canine: 2015 Orientări actualizate de la Comitetul Internațional privind bolile alergice ale animalelor (ITAADA). BMC Cercetare veterinară, 11, 210. http: // Doi.Org / 10.1186 / s12917-015-0514-6
  14. Mooney Ma1, Vaughn DM, Reinhart GA, Powers Rd, Wright JC, Hoffman CE, SWAIM SF, Baker HJ. Evaluarea efectelor dietelor care conțin acid gras omega-3 asupra stadiului inflamator al vindecării rănilor la câini. Am j vet res. 1998 Jul; 59 (7): 859-63.
  15. Kelley RL1, Minikhiem D, Kiely B, O`Mahony L, O`Sullivan D, Boileau T, Park Js. Beneficiile clinice ale Bifidobacterium derivate din Bifidobacterium derivate probiotice AHC7 la câinii cu diaree idiopatică acută. Vet Thr. 2009 Fall; 10 (3): 121-30.
  16. Furrie E1. Probiotice și alergie. Proc nutr Soc. 2005 noiembrie; 64 (4): 465-9.
  17. Vanderhoof JA1. Probiotice în managementul alergiei. J pediatr gastroenterol nutr. 2008 Nov; 47 furnizor 2: S38-40. DOI: 10.1097/01.Mpg.0000338810.74933.C1.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cereți un veterinar: hipoalergenic hrana de câine funcționează într-adevăr și de ce?