Polimiozita la câini

Închiderea câinelui Newfoundland în aer liber

Polimiozita este o boală musculară la câini și poate afecta toți mușchii într-un corp de câine, ceea ce face dificilă activitățile de zi cu zi. Această boală este din fericire a opțiunilor de tratament, dar este important ca un proprietar să recunoască potențialele semne de polimiozită, astfel încât să se poată obține cel mai bun rezultat posibil.

Ce este polimiozita la câini?

Polimiozita este un tip de miopatie sau boală musculară. În polimiozită, mușchii dintr-un câine devin inflamați și fibrele necroszate sau mor. Chiar dacă afectează toți mușchii într-un câine, dar nu este o boală infecțioasă, care înseamnă că nu este cauzată de o bacterie, virus sau ciuperci care se răspândesc prin corp. Polimiozita poate fi o condiție acută sau cronică, astfel încât aceasta înseamnă că pentru câțiva câini poate fi o condiție în curs de desfășurare, pe termen lung, dar pentru alții poate apărea rapid și pare să dispară cu tratament. Un alt tip de polimiozită se numește dermatomiosită și include leziuni ale pielii umplute cu PUS, în plus față de problemele musculare, dar polimiozita regulată afectează numai mușchii.

Simptomele polimiozitei la câini

Câinii cu polimiozită prezintă mai multe simptome care demonstrează că mușchii lor nu funcționează în mod normal.

Slăbiciunea generală și letargia sunt observate în mod obișnuit semne de polimiozită, împreună cu durerea musculară. Datorită acestor simptome, un câine poate plânge când se ridică pe podea sau sărind pe mobilier. Ei pot chiar să plângă în durere atunci când sunt animale de companie dacă se confruntă cu durere musculară extremă, dar alții vor rămâne stoic sau pur și simplu lipit sau vor ține picioarele dureroase. Fiind dureroasă sau în durere poate face un câine deprimat și par mai puțin înclinat să vrea să joace și să participe la activități normale.

Pe măsură ce fibrele musculare mor, mușchii vor pierde astfel încât pierderea în greutate și se poate vedea atrofia vizibilă a mușchilor. Acesta este, de obicei, cel mai evident în picioarele posterioare, de-a lungul spatelui și pe cap în care pielea poate părea să se scufunde în craniu.

Semne de polimiozită la câini

  • Slăbiciune
  • Letargie
  • Dureri musculare
  • Lameness sau limpede
  • Depresie
  • Pierdere în greutate
  • Pierderea musculară
  • Leziuni ale pielii

La câinii cu forma de dermatomioză a polimozită, leziunile cutanate sau rănile vor fi văzute. Aceste leziuni sunt umplute cu puroi, un material gros umplut cu bacterii și celule albe din sânge.

Cauzele polimiozitei la câini

Polimiozita este considerată a fi o condiție mediată imună și este adesea văzută alături de alte boli mediate imune, cum ar fi megaesofagul. Datorită prevalenței în anumite rase, poate exista și o componentă genetică, dar nimeni nu înțelege pe deplin ce cauzează această boală la câini.

Diagnosticarea polimiozită la câini

Dacă se suspectează polimiozita, medicul veterinar va efectua o examinare fizică completă asupra câinelui dvs. și va discuta despre simptomele pe care le-ați văzut acasă. Testele de sânge și urină împreună cu razele X pot fi recomandate pentru a exclude alte boli și răniri și pentru a verifica modificările într-o enzimă musculară numită creatină kinază (CK). Ocazional, testele de electromiografie (EMG) vor fi efectuate pentru a căuta anomalii în activitatea electrică a țesuturilor musculare. Dacă polimiozita este încă suspectată, poate fi necesară o biopsie musculară pentru a face un diagnostic și verificarea necrozei țesutului muscular și a inflamației la un nivel microscopic.

Tratamentul polimiozită la câini

Nu există nici un tratament pentru polimiozită, dar tratamentele sunt de obicei eficiente în gestionarea simptomelor bolii. Ocazional, totuși, simptomele sunt atât de severe, iar tratamentul nu poate gestiona eficient durerea și slăbiciunea, astfel încât câinii cu polimiozită trebuie să fie eutanasiați.

Steroizii alături de imunosupresoare sunt de obicei prescrise pentru a trata polimiozita, dar pot fi necesare și restricții de activitate și medicamente pentru durere. Dacă este forma de dermatomiosită de polimiozită, atunci antibioticele vor fi, de asemenea, prescrise. Bolile concurente, cum ar fi megaesofagul, pot face mai dificilă gestionarea polimiozită, dar recăderile bolii pot apărea indiferent. Steroizii și imunosupresoarele ar trebui să fie administrate pe termen lung în funcție de severitatea bolii.

Cum să preveniți polimiozita la câini

Deoarece polimiozita este cel mai probabil o boală mediată imună, este încă necunoscută dacă există sau nu modalități de a preveni să apară. Unele rase de câini s-au dovedit a fi mai susceptibile de ao dezvolta decât altele, deși există potențial ca o componentă genetică să fie prezentă. Rasele cu risc includ:

Dacă un câine are polimiozită, nu este un bun candidat pentru reproducere în cazul în care este o boală moștenită genetic.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Polimiozita la câini